Konya Emniyeti'nde amaç kazaları sıfıra indirmek

Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince hem öğrencileri hem de sürücüleri bilinçlendirmek için düzenlenen seminerlerde son bir yıl içerisinde toplamda 92.314 kişiye Trafik eğitimi verildi.
Konya Emniyeti'nde amaç kazaları sıfıra indirmek

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, suçlularla mücadelesinin yanı sıra bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerini de hız kesmeden sürdürüyor.

KONYA EMNİYETİ’NDEN “92.314” KİŞİYE TRAFİK EĞİTİMİ

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliğince 2022 – 2023 Eğitim Öğretim yılı içerisinde yapılan trafik eğitim planları doğrultusunda; anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilere eğitimler verildi. Trafik Polislerince, çocuklara ve gençlere yıl boyunca verilen eğitim ve seminerlerde; trafik kuralları konusunda bilinçlendirmek, bilgilendirmek, trafikte örnek unsur olabilmelerini ve trafik kazalarından korunmalarını sağlamak amaçlandı.

konya-emniyetinde-amac-kazalari-sifira-indirmek-2.jpg

“BİLGİLENDİRME VE BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR”

Trafikte kaza oranını sıfıra indirmek için Selçuklu, Meram ve Karatay İlçelerinde bulunan Trafik Eğitim Parklarında 23.328 öğrenciye, Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında okullara gidilerek 26.276 öğrenciye, Okul Geçit görevlisi olarak okul önlerinde görevlendirilecek 940 öğrenciye ve 1.178 Okul Servis Aracı Şoförü ve Rehber Personele eğitim verildi.

Öğrenci, Servis Şoförü ve Eğitim Personellerinin yanı sıra trafik bilinci kazandırmak amacıyla; Emniyet kemeri simülasyon aracı ile 20.672 yol kullanıcısına, Selçuklu Kongre Merkezinde 2023 yılı Şivlilik etkinlikleri kapsamında 10.968 çocuğa, Kamu, Kurum, Kuruluş, Sivil Toplum Kuruluşları Ve Toplu Taşıma Araç Şoförleri olmak üzere 8.952 sürücüye trafik eğimi verildi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlerin yanı sıra yapılan uygulamalarda ve denetimlerde de sürücüler, yolcular ve yayalar trafikte yaşanan aksaklıklara, kazalara dur demek ve yolların daha güvenli olmasını sağlamak için bilgilendirilerek trafik güvenliğinin sağlanmasının hayati bir önemi olduğu konusunda uyarılıyor.

Etiketler :