Konya Emniyeti’nin uygulaması beğenildi

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı öncesinde trafik denetimlerine devam ediyor.
Konya Emniyeti’nin uygulaması beğenildi

Trafikten Sorumlu Konya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Bozcayüce yönetiminde gerçekleştirilen denetimlerde araç sürücülerine ceza yazılmazken, sürücülerin hız kurallarına uymaları, yorgun araç kullanmamaları ve araçta bulunanların emniyet kemerlerini takmaları konularında uyarılarda bulunuldu. Uygulamadan memnun olan vatandaşlar, kurallara uyma noktasında daha dikkatli olacaklarını belirterek anlayış ve destekleri için emniyet personeline teşekkür etti.

konya-emniyetinin-uygulamasi-begenildi-2-001.jpg

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine 2023 Yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri genelgesi gönderildi. Ramazan Bayramı tatilinin eğitim-öğretim dönemi ara tatili süresine denk gelmesi dolayısıyla karayollarında yoğun trafik tedbirleri alınıyor. Genelgeye göre emniyet ve jandarma sorumluluk bölgesinde toplam 51 bin 300 ekip/tim, 99 bin 245 trafik personeli görev alacak. 14 Nisan’da uygulanmaya başlanan genelge kararlarının 24 Nisan’a kadar uygulanacağı belirtildi.

konya-emniyetinin-uygulamasi-begenildi-4.jpg

TRAFİK GÜVENLİĞİ EN ÜST SEVİYEDE

Ramazan Bayramı trafik tedbirleri kapsamında günlük 7 bin 329 trafik ekip/tim, 14 bin 178 trafik personeli olmak üzere toplam 51 bin 300 ekip/tim, 99 bin 245 trafik personeli görev alacak. Ayrıca 36 polis/jandarma Başmüfettişi, 6 Denetleme Başkanlığı Denetleme Grup Başkanlığı Üyesi güzergâhlarda ve kazaların yoğunlaştığı kara noktalarda ekip ve personel tarafından alınan tedbirleri yerinde denetlemek üzere görevlendirilecek. Bununla birlikte trafik güvenliğinin en üst düzeyde sağlanabilmesi amacıyla 13 helikopter ve 138 dron ile 2 bin 626 saat trafik denetimi gerçekleştirilecek. Helikopterlerle yapılan denetimler özellikle; Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Muğla, Sakarya, Yozgat, Adana, Ağrı, Balıkesir, Batman, Burdur, Diyarbakır, Isparta, Niğde, Osmaniye, Tekirdağ, Yalova ve Van illerinde yoğunlaşacak.

konya-emniyetinin-uygulamasi-begenildi-6-001.jpg

EMNİYET KEMERİNE DİKKAT!

Genelge kapsamında büyük öneme sahip bir diğer konu ise emniyet kemeri kullanımı. Ramazan Bayramı nedeniyle seyahat edecek vatandaşların emniyet kemeri kullanmasının önemine dikkat çekmek amacıyla karayollarında ‘Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz’ temasıyla hazırlanan afişlere yer verilecek. Bununla beraber ‘Merkez Teşkilatı Güzergâh Denetimleri’, Emniyet Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarından oluşan 15 ekip ile sağlanacak. 44 personelden oluşan 15 ekip farklı güzergâhlardaki trafik ekip ve personelini denetlemek üzere görev alacak. Şehirlerarası otobüslerde yolcu olarak görevlendirilen 514 personel ise 1.028 yolcu otobüsünü habersiz olarak denetleyecek.

konya-emniyetinin-uygulamasi-begenildi-8.jpg

KONYA’DA TRAFİK TEDBİRLERİ ARTTI

Ramazan Bayramı öncesi Konya’da da denetimler artarken, Trafikten Sorumlu Konya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Bozcayüce yönetiminde gerçekleştirilen denetimlerde araç sürücülerine ceza yazılmadı. Sürücülerin hız kurallarına uymaları, yorgun araç kullanmamaları ve araçta bulunanların emniyet kemerlerini takmaları konularında uyarılarda bulunuldu. Uygulamadan memnun olan vatandaşlar, kurallara uyma noktasında daha dikkatli olacaklarını belirterek anlayış ve destekleri için emniyet personeline teşekkür etti. Öte yandan, bayram boyunca Konya genelinde Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 1343 ekip ile 2588 personelin sahada görev alacağı öğrenildi.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :