Konya firması 18 yıldır bitkilere nefes oluyor

Türkiye'de bulunan tüm iklim bölgelerine uygun gübre üretimi yapan Candem Gübre, bitkilere nefes oluyor. 18 yıldır aralıksız olarak çalıştıkları sektörlerinde yatırıma ağırlık verdiklerini ve gelinen noktada hem Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayıp hem de ihracat yaptıklarını dile getiren Candem Gübre Yönetim Kurulu Başkanı İdris Candan, toplam 70 bin metrekare alanda 100'ün üzerinde çalışanla hizmet verdiklerini belirtti.
Konya firması 18 yıldır bitkilere nefes oluyor

Bitki besleme ürünleri üzerine Konya'da 18 yıldır hizmet verdiğini söyleyen Candem Gübre Yönetim Kurulu Başkanı İdris Candan, "Firmamız Konya'da 2006 yılında kuruldu. Kardeşlerim Nazmi Candan ve Hüseyin Candan ile birlikte firmamızı yönetiyoruz.

konya-firmasi-candem-gubre-18-yildir-bitkilere-nefes-oluyor-004.jpg

Halk arasındaki adı her ne kadar gübre de olsa bunların asıl adı bitki besleme ürünleridir. Ağırlık olarak iç piyasaya hitap ediyoruz. Türkiye bir tarım ülkesidir ve bizim de ürün yelpazemiz çok geniştir. Bir çiftçinin bitki besleme adına ihtiyaç duyduğu A'dan Z'ye bütün ürünler bizde mevcuttur. Dışarıdan sadece zirai ilaç almak suretiyle bitki besleme adına geri kalan her şeyi Candem firmamızdan karşılayabilirler. Bitkiye özel spesifik ürünler de bünyemizde bulunmaktadır. Örneğin bitkinin çiçeklenme dönemine özel ya da renk almasına özel ürünler de Candem'de mevcuttur" ifadelerini kullandı.

konya-firmasi-candem-gubre-18-yildir-bitkilere-nefes-oluyor-001.jpg

70 BİN METREKARE ALANDA HİZMET VERİYORLAR

İdris Candan, "Candem Gübre bünyesinde 5 tesisimiz bulunmaktadır. Bunlar; sıvı üretim hattı, NPK toz üretim hattı, günlük kapasitesi 500 ton olan 2 tane organomineral üretim hattımız bulunuyor.

konya-firmasi-candem-gubre-18-yildir-bitkilere-nefes-oluyor.jpg​​​​​​​

20 bin metrekare kapalı alanda, 50 bin metrekare de açık alanda olmak üzere toplamda 70 bin metrekare alanımızla hizmet veriyoruz. 100'ün üzerinde çalışanımız bulunuyor. Antalya'da bölge bayiliğimiz var. Yaklaşık 20 ülkeye ihracatımız bulunuyor. Türkiye geneline hitap eden bir firmayız. Tüm iklimler için ürünlerimiz bulunuyor. 12 ay boyunca çalışıyoruz." dedi.

konya-firmasi-candem-gubre-18-yildir-bitkilere-nefes-oluyor-003.jpg

'TARIM, DEVLET POLİTİKASI HALİNE GELMELİ'

Tarımın öneminden bahseden İdris Candan, "Tarım bir ülkenin en önemli savunma gücü ve en önemli silahıdır. Teknoloji bir yere kadar ama açlıkla hiçbir insanı sınayamazsınız. Gün bir, öğün üçtür. 85 milyon nüfusumuz var. 5 milyon mülteci ve yaklaşık 20 milyon da turist ülkemize gelip gidiyor. Yaklaşık 110 milyon nüfusumuz bulunuyor. Bunu 3 öğünle çarptığımızda 330 milyon öğün yapıyor. Bu hiç durmaması gereken bir mekanizmadır. Burada da Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak tarıma daha fazla önem göstermemiz gerekiyor. Tarımı devlet politikası haline getirmemiz lazım" şeklinde konuştu.

konya-firmasi-candem-gubre-18-yildir-bitkilere-nefes-oluyor-006.jpg

'TÜKETİCİ DE ÜRETİCİ DE KAZANMALI'

İdris Candan, "Tüketicimiz uygun fiyatlara tüketsin, üreticimiz de para kazansın. Çünkü üreticimiz para kazanamadığında üretimi sürdüremez. Bu olmadığında da enflasyon patlar. O yüzden üretim hedeflerimizi çok iyi tutturmamız lazım. Nasıl savunmamız önemliyse patatesimiz, mısırımız, buğdayımız da çok önemlidir. Sadece insanlarımızın değil, hayvanlarımızın da beslenmesi lazım. Bunları karşılayabilmek için de tarıma ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

konya-firmasi-candem-gubre-18-yildir-bitkilere-nefes-oluyor-002.jpg

konya-firmasi-candem-gubre-18-yildir-bitkilere-nefes-oluyor-005.jpg

konya-firmasi-candem-gubre-18-yildir-bitkilere-nefes-oluyor-007.jpg

konya-firmasi-candem-gubre-18-yildir-bitkilere-nefes-oluyor-008.jpg

konya-firmasi-candem-gubre-18-yildir-bitkilere-nefes-oluyor-009.jpg