Konya fuarcılığa başkentlik yapacak

Konya Ayakkabıcılar Odası ve Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş. tarafından Konya'da, "Nobel Mastershoes" Uluslararası Fuar düzenlenecek. Yapılacak olan fuara Konya’nın başkentlik yapacağını belirten Başkan Erhan Çelik, “Konya, ayakkabı üretiminde yalnızca Türkiye’nin değil adeta dünyanın da parlayan yıldızıdır. Konya bu fuara sahip çıkacak ve tıpkı üretimde olduğu gibi ayakkabı sektörünün fuarcılığında da başkentlik yapacaktır.” dedi.
Konya fuarcılığa başkentlik yapacak

Konya’da yapılacak olan Nobel Masterchoes, Konya Ayakkabıcılar Odası ve Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş. tarafından 26-29 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yapılacak olan fuarın lansman toplantısında konuşan Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, “Konya ayakkabı üretiminde yalnızca Türkiye’nin değil adeta dünyanın da parlayan yıldızıdır. Türkiye’de fuarcılık çok yaygın bir meslek. Dünyada uluslararası fuar organizasyonlarının çatı kuruluşuna göre dünyada en fazla fuar yapan beş ülkeden birisi Türkiye’dir. Dünyada en fazla fuar düzenleyen ilk beş şirketken yeni kayıtlara göre, ülkesinde düzenlenen fuarların ticarete dönüşme oranı en düşük üç ülkeden biriyiz.” ifadelerine yer verdi.

nobel-expo-yonetim-kurulu-baskani-erhan-celik.jpg

‘KONYA FUARCILIĞA BAŞKENTLİK YAPACAK’

Düzenlenecek fuarda Konya’nın başkentlik yapacağını aktaran Çelik, “Her ilde bir tarım fuarı var. Bütün fuarlar birleşip ortak bir organizasyon çatısı altında, dünyaya, ihracata yönelik daha başarılı daha kaliteli hizmetler sunabilirken farklı farklı bölgelerde farklı farklı fuarlar açılıyor. Ayakkabı sektöründe de bu böyle. Biz İstanbul, İzmir ve Konya’yı ayakkabı üretimi konusunda üst olarak seçiyoruz. Konya özellikle ayakkabı üretiminde gücünü hissettirmeye başladığından beri dikkatlerin çekildiği projeksiyonların artık bir numaraları gündem maddesi olan bir yer. Konya’yı bir başka seçme nedenimiz, tıpkı tarım fuarı gibi üretimin yüksek olduğu alanlarda da burayı sektörün aynı zamanda fuarının da merkezi haline getirmek. Ben inanıyorum ki şu anda İstanbul’da düzenlenen uluslararası ayakkabı ve çanta fuarının yaklaşık 60 katılımıyla omurgasını oluşturan Konya kendi memleketimde, topraklarımda, evimde düzenlenecek olan Mastershoes uluslararası ayakkabı fuarına sahip çıkacak ve tıpkı üretimde olduğu gibi ayakkabı sektörünün fuarcılığında da başkentlik yapacaktır. Bu Konya’ya fazlasıyla yakışacaktır.” şeklinde konuştu.

konya-fuarciliga-baskentlik-yapacak.jpg

‘KONYA BU SIRADA OLMAYI HAK ETMİYOR’

Konya’nın daha üst sıralarda olması gerektiğini vurgulayan Çelik, “Kilometrelerce öteye, kendisine ait olmayan organizasyonlara ciddi destekler verip bu desteklerin karşısında ikinci, üçüncü sırada yer almayı Konya hak etmiyor. Türkiye’de eğer biri ayakkabı konusunda master olacaksa bu hiç şüphesiz Konya’dır. O nedenle de Mastershoes ismi de hayırlı uğurlu olsun. Biz bu başlık altında üzerimize düşeni yapacağız. Türkiye’de fuarcılık çok daha farklı bir noktaya gelecek. Biz düzenleyeceğimiz fuarda tüm fuara ilişkin bütçe kırılımlarını şeffaf bir şekilde paylaşıma açığız. O nedenle kazanmaktan çok kazandırmak için buradayız. Ayakkabı sektörü İsmail Ova’yı yakından bilir. İsmail Ova dört tane oteli çevreleyen bir fuardır. Ve Rusya’daki en önemli fuarlardan biridir. Bu fuar Türkiye’nin önemli toptancıların üç- dört tanesi katılabiliyor ama yıllardır hiçbir Türk firması oraya katılamıyor. Mastershoes fuarına katılan katılımcılardan toplanacak ön talep ile Rusya’da, Moskava’da, İsmailova’da Konya özel bölüm açacağız. Ve Mastershoes’a katılan katılımcılar ne kadar istiyorsa, kaç metre karede istiyorsa katılabilecek. Bu Konya’ya verdiğimiz değerin yansımasıdır. İnşallah bu değer bir karşılık bulur. Yıllarca devam edecek ve aynı zamanda sadece üretimin değil üretimden kaynaklanan fuarın da başkenti olacak fuarı hep birlikte organize edeceğiz. Burada konuşulanlar sadece Türkiye’ye değil dünyaya vermek istediğimiz bir mesajdır. Dünyanın en az 26 ülkesinden Türkiye’ye ayakkabı almak için gelen toptancıları burada göreceğiz.” diye aktardı.

konya-ayakkabicilar-odasi-baskani-muhammet-acar.jpg

‘SEKTÖRÜMÜZ İÇİN GAYRET EDİYORUZ’

Konya’daki ayakkabı sektörünü tüm Türkiye’ye tanıtmak için gayret ettiklerini dike getiren Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar, “Konya Ayakkabıcılar Odası yönetim kurulu olarak bizler bir yıldır ayakkabı sektörümüzün gelişmesine bir nebze olsa da katkı yapmak amacıyla çalışmalarımıza gayret ediyoruz. Bizler yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte bir yıl önce çıktığımızda, Konya ayakkabı sektörünü nasıl dünyaya tanıtırız, sektörümüzü nasıl zirveye çıkartırız, sektör olarak Konya ve Türkiye ekonomisine nasıl katkı sağlarız diyerek çalışmalarımızı başlattık. Bu vesileyle Konya’mızın, sanayimizin ürettiği ürünlerin kalitesini, ürün çeşitliğini, kapasitemizi dünyada tanıtabilmek amacıyla bir tanıtım filmi yatık. Olumlu dönüşler ve görüşler aldık. Konya ayakkabı sektörümüzün tanıtımını gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Maddi, manevi destekler veren kurul ve kuruluşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum.” sözlerine yer verdi.

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :