Konya Galatasaraylılar Derneği basınla buluştu

Konya Galatasaraylılar Derneği Başkanı Zeki Cihat Poçan düzenlediği basın toplantısında, temel hedeflerinin Galatasaray'a, Türk sporuna ve Konya sporuna hizmet etmek olduğunun altını çizdi.
Konya Galatasaraylılar Derneği basınla buluştu

Konya Galatasaraylılar Derneği Başkanı Zeki Cihat Poçan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen toplantıya Dernek Onursal Başkanı Sıtkı Korkmaz da katıldı.

Konya Galatasaraylılar Derneği’nde hedef Galatasaray’a ve spora hizmet

‘KAPILARIMIZ TÜM SPOR SEVERLERİMİZE AÇIKTIR’

Dernek olarak kapılarının tüm spor severlere açık olduğunu belirten Konya Galatasaraylılar Derneği Başkanı Zeki Cihat Poçan, “Sıtkı Başkanımızdan aldığımız bayrağı daha ileri noktalara taşıyabilmek için gayret göstermekteyiz. Hayatımızı adadığımız, sarı-kırmızı renkler ile Konyaspor’da hizmet etme arzusunda olan genç bir yönetime sahibiz. Alanlarında başarılarıyla isimlerinden söz ettirmiş dinamik, birlikte çalışmaktan zevk alan arkadaşların oluşturduğu seçkin bir sivil toplum kuruluşuyuz. Türkiye’nin uluslararası arenadaki en önemli markası ve en büyük sivil toplum örgütlenmesi olan, Galatasaray’a gönül vermiş taraftarları bir araya getirmek en önemli görevimizdir. Bu amaçla çok güzel bir binayı derneğimize kavuşturduk. Kent Plaza karşısındaki binamız kapıları haftanın her günü sarı kırmızılı taraftarlarımıza ve tüm spor severlerimize açıktır” şeklinde konuştu.

Konya Galatasaraylılar Derneği’nde hedef Galatasaray’a ve spora hizmet

‘TÜRK SPORUNA VE KONYA SPORUNA HİZMET EDECEĞİZ’

Derneğin özellikle gençlerin buluşma noktası olduğuna dikkat çeken Başkan Zeki Cihat Poçan, “Galatasaraylılar Türk sporuna ve Konya sporuna hizmet etmek için ilk günkü heyecanla çalışmaktayız. Toplam beş üniversitesiyle öğrenci şehri Konya’mızda genç kardeşlerimizle buluşmak, nezih bir ortamda maçları birlikte izlemek ve omuz omuza sosyal sorumluluk projelerine imza atmak istiyoruz. Sporun sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik olduğu bilinciyle hareket ederek örnek çalışmalar yapacağız. Bizler Galatasaraylıyız ancak bizler aynı zamanda Konya ile sevinen, Konya ile üzülen insanlarız. Şehrimizin her alanında olduğu gibi sporda da en üst seviyelere çıkmak için elimizden gelen tüm gayreti göstermekteyiz. Konya Galatasaraylılar Derneği olarak şehrimizin değerlerine bağlı, Konya’mızın her kademesindeki insanları ve kurumlarıyla bir ve beraber olan bir kurumuz. Bizleri buluşturan hislerimizdir. Çünkü Galatasaray bir his takımıdır” diye aktardı.

‘GÜZEL GÜNLERİ GÖRECEĞİMİZE İNANCIMIZ TAMDIR’

Poçan, “Galatasaray bir halatı hep birlikte çekenlerin, hep birlikte üzülen, hep birlikte sevinmesini bilenlerin takımıdır” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Camianın bu anlayışına sıkı sıkıya sarılarak tüm kardeşlerimizin başarılarla dolu çok daha güzel günleri göreceklerine inancımız tamdır. Özellikle futbolda dünya kupası arasından önce yakaladığımız başarı grafiğini geri kalan kısmında da iyi noktalara ulaşacağına ve takımımızın bunu özellikle Cumhuriyetimizin yüzüncü yılından dolayı çok önemli bir sezonla Galatasaray’ımızın şampiyon olacağına yüreğimizle inanıyoruz. Bu noktada Türk futbolunu yönetenlerle ilk beklentimiz adalet, adalet ve yine adalettir. Daha yüksek başarılara ulaşmak için taraftar olarak hayallerimiz vardır. Bu hayallerimizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız.”

’13 YIL BOYUNCA BU GÜZEL ŞEHRE HİZMET ETTİM’

Uzun yıllar boyunca derneğe başkanlık ettiğini vurgulayan Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sıtkı Korkmaz ise,” Konya Galatasaraylılar Derneğine 13 yıl boyunca başkanlık ederek bu güzel şehre hizmet ettim. Daha sonra bayrağı kardeşlerim ve ağabeylerim devraldı. Onlar da zaten hakkını veriyorlar ve hatta benden daha iyi yapıyorlar, görüyorum. Ama Galatasaraylı olmak her zaman bunu gerektirir. Galatasaray her zaman üstüne koyan bir camia olduğu için kardeşlerim ve ağabeylerim her zaman bunun hakkını ziyadesiyle veriyor. Sizlerin huzurunda onlara da çok teşekkür ediyorum. Allah yardımcıları olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı.

• SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir