Konya gelişimi tetikleyen şehir

Selçuk Üniversitesi öğrencileri, birçok etkinliğin düzenlendiği Konya’nın, gelişimi tetikleyen bir şehir olduğunu vurguladılar. Selçuklu bölgesinde öğrenci olmanın avantajlı yönlerinin olduğunu belirten öğrenciler, şehir ile ilgili izlenimlerini gazetemize anlattılar.
Konya gelişimi tetikleyen şehir

Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencileri Konya’da öğrenci olmanın avantajlarına değindiler. Konya özelinde, Selçuklu bölgesinde birçok etkinliğin düzenlendiğini belirten öğrenciler, gelişime açık olduklarını ve üretmek için kendi bölümlerine yönelik atölyelerin de şehre kazandırılmasının büyük katkı sağlayacağını kaydettiler.

su-ogrenci-1.jpg

“SELÇUKLU KONGRE MERKEZİ’NDE ÇOK GÜZEL ETKİNLİKLER OLUYOR”

Konya’da okumanın çok avantajlı olduğunu söyleyen Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Seren Ülkü, “Makine mühendisliği bölümü öğrencisi olarak kendimi daha çok geliştirmek ve bir şeyler üretmek istiyorum. Kendi imkânlarım, çabalarım ile bir yerlere varmaya çalışacağım. Geleceğe dair umudum var. Her zaman umudun olduğunu düşünüyorum. Çünkü insan kendini geliştirdikçe umudu bitmez diye düşünüyorum. Yapılan etkinliklerden elimden geldiğince yararlanmaya çalışıyorum. Konya’da düzenlenen etkinlikler çok işimize yarıyor. Konya’da okumak ve ulaşım çok rahat. Şehir çok düzenli. Herkesin eğlence anlayışı nedir bilmiyorum ama ben gayet eğlenceli buluyorum. Mesela Selçuklu Kongre Merkezi’nde çok güzel etkinlikler oluyor. Başka bir yerde değil de burada okuduğum için mutluyum. Bir de bölümümüzle alakalı bize örnek olabilecek başarılı iş insanlarının Konya’ya getirilmesi de bizim için çok güzel olurdu” diye aktardı.

seren-ulku.jpg

‘BÖLÜMLERE ÖZEL ETKİNLİKLER YAPILABİLİR’

Konya’nın, gelişimi tetikleyen bir şehir olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mehmet Çetin, “Konya bildiğim, ulaşımı kolay bir şehir olduğu için burayı tercih ettim. Konya, gelişimi tetikleyen bir şehir. Sosyal anlamda kendimi geliştirmeye çalışsam da düzenlenen etkinliklere katılma şansım pek fazla olmuyor. Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan etkinlikleri görüyorum, beğeniyorum. Yapılacak etkinliklere gelen insanların tanıtımlarının daha iyi yapılması için belirli bir platformda ya da sosyal medya üzerinden reklamları daha çok yapılabilir. Bu anlamda bir eleştiri getirebilirim. Bir de kişisel gelişim konusuna eğilmek, bölümlere özel etkinlikler düzenlemek daha etkili olabilir. Örneğin, makine mühendisleri için bir atölye yapılabilir. Makine elemanlarının içinde olduğu, bizim bir şeyler yapabileceğimiz, kendin yap atölyeleri yararlı olur. Bu şekilde bir öneri getirebilirim. Öte yandan, kampüsün içinde de sadece Gökkuşağı AVM’nin olması yetersiz. Daha çok etkinliklerin, belirli bir alanda sürekli festivallerin yapıldığı bir yer yapılabilir” dedi.

mehmet-cetin.jpg

‘ÇOK ÇALIŞARAK ÜLKEMİZİN GELİŞİMİNE KATKI VERECEĞİZ’

Kendilerine yönelik yapılan hizmetlerin karşılığını çok çalışarak vereceklerini belirten Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencisi İlyas Polat, “Ben Konya’ya İstanbul’dan geldim. Üçüncü sınıf öğrencisiyim. Konya’da, özellikle de Selçuklu bölgesinde öğrenci olmanın pek çok avantajı var. Etkinliklere katılabiliyorsunuz, sonra güzel gezilecek tarihi yerleri var. Öğrenciler olarak elimizden geldiği kadar bu fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz. Selçuklu Belediyesi’nin özellikle biz öğrencilere yönelik faaliyetlerini de faydalı buluyorum ve bu faaliyetlerin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Ders çalışmak istesek gençlik merkezlerimiz var, vakit geçirmek istesek paklarımız, tarihi yerlerimiz var. Bu yönden de bize çok avantaj sunulduğunu düşünüyorum. Bölümüm gereği bir şeyler üretebilmek adına biz gençlerin önünün daha çok açılması gerektiğini düşünüyorum. Örneğin bu meslekte büyük oranda başarı sağlamış, bize örneklik teşkil edilebilecek insanların buraya gelmesi bizim yararımıza olur. Büyüklerimize, yaptıkları çalışmalardan dolayı çok teşekkür ederiz. Bu ülkenin gençleri olarak bizim için yapılan hizmetlerin karşılığını ülkemiz için çok çalışarak vereceğiz. Yaşadığımız sürece hayata dair umudumuz hep olmaya devam edecek” diyerek sözlerini tamamladı.

SÜMEYRA KENESARI/ BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

ilyas-polat.jpg

su-ogrenci-2.jpg

su-ogrenci-3.jpg

su-ogrenci-4.jpg

su-ogrenci-5.jpg

su-ogrenci-6.jpg

ogrenciler-001.jpg

su-ogrenci-8.jpg

su-ogrenci-9.jpg

su-ogrenci-10.jpg

su-ogrenci-11.jpg

su-ogrenci-12.jpg