Konya Genç MÜSİAD’da bayrak değişimi

Genç MÜSİAD Konya Şubesi’nin 8. Olağan Genel Kurulu şube binasında yoğun katılımla gerçekleşti. Şube başkanı Kadir Başaran bayrağı Safa Botsalı’ya devretti.
Konya Genç MÜSİAD’da bayrak değişimi

Genç MÜSİAD Konya Şubesi’nin 8. Olağan Genel Kurulu’na Genç MÜSİAD Genel Başkanı Engin Akdağ, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve çok sayıda işadamı katıldı. 2 yıldır yürüttüğü başkanlık görevini Safa Botsalı’ya devretmekten ötürü heyecan duyduğunu belirten 7.dönem başkanı Kadir Başaran, “Gençlik bambaşka bir şeydir. Gençlik heyecandır, azimdir, aşktır, yüreğin dolup taşmasıdır. Aynı zamanda gençlik akıldır, irfandır. Geleceğe bakmaktır, geleceğin adıdır gençlik. Vatan aşkıyla yanan yürekleri ulvi değerlerle, bilgi birikimiyle yüce ideallere yormaktır. Üstad Necip Fazıl, “İşte bütün meselem, her meselenin başı, Ben bir genç arıyorum, gençlikle köprübaşı!” derken bir genç arıyordu. Şimdi o aranan gençler milyonlar oldu Elhamdülillah. Bu gençlik MÜSİAD çerçevesinde toplanınca azmi ve heyecanı da bambaşka oluyor” dedi.

kadir-basaran.jpg

“YENİ BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ BAŞLIYOR”

“Milletin efendiliğine değil, hizmetkarlığına talip olduğumuz bu yolda çok şükür bugün de aynı çizgide ve aynı duruştayız” diyen Başaran, “İki yıl önce yola çıktığımız gibi başımız dik, alnımız ak. Görevi devralırken tek bir gayem vardı, o da Allah’ın rızasını kazanmak. Bizler bu vesileyle insanlığa faydalı hizmetler yapmak için MÜSİAD çatısı altında buluştuk. MÜSİAD, maddeyi amaç edinen değil, araç olarak gören, helal kazanç kapısını benimsemiş ve kazandığını helal yoldan harcamak için çaba gösteren insanların birlikteliğidir. MÜSİAD’ı diğer STK’lardan farklı kılan her gün daha da güçlenerek büyüyen 1440 yıllık köklü birikiminde ve ilham aldığı inançlarında saklıdır. Bu ilkelerin de vazgeçilmez iki temeli vardır. Biri ahlaktır, diğeri adalettir. Üretimi de ticareti de bunlardan bağımsız bir unsur olarak görmeye başladığımız an, kaybetmeye başladığımız andır. Çünkü bizim geleneğimiz, ticareti hayırlı bir yarış alanı olarak görür. 2017 yılında bayrağı devraldığım ve büyük bir şerefle yürüttüğüm Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanlık görevimizi Allah’ın izni ve keremi ile tamamladık. Görev süremiz boyunca inanmadığım hiçbir değeri savunmadım, inandığım hiçbir konuda da geri adım atmadım. Sizlere hizmet edebilmenin gururu ve onurunu yaşadım. Bu görevi gönül rahatlığıyla devredebilmenin heyecanını yaşıyorum. Bu bir hizmet yarışıdır. Bu bir bayrak değişimidir. Benim için de görevi ve emaneti devretme zamanı gelmiştir. Şimdi yeni bir başarı öyküsünün başlama zamanıdır. İnanıyorum ki kendisiyle birlikte çalıştığımız benden sonraki başkanımız Safa Botsalı kardeşimiz de Genç MÜSİAD’da devraldığı görevi çok daha üst seviyeye taşıyacak birikimdedir. Kendisine de aynı desteği vereceğiz. Yeni başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimize bu kutlu yolda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

genc-musiad-konya-8.-olagan-genel-kurulu-(4).jpg

“GENÇLİK EN BÜYÜK İTİCİ GÜÇTÜR”

Gençliğin ülkenin istikbaline giden yolda en büyük itici güç olacağını söyleyen Genç MÜSİAD Genel Başkanı Engin Akdağ, “’Bir gençlik, bir gençlik, bir gençlik. Zaman bendedir ve mekân bana emanettir’ şuurunda bir gençlik. Böyle bir gençlik idealinden bahsediyor Necip Fazıl Üstad. Çünkü biliyordu ki, gençlik bir ülkenin istikbaline giden yolda en büyük itici güç olacaktır. Mevlana Şubesi, aşıklar şehri, medeniyetler şehri, koca reisimizin şehri Konya…Daha bu şehir hakkında neler söylenebilir ki…Bugün yine güzel insanların içinde olduğu güzel başkanımızın görevini devrettiği bir günde sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Geleceğin Türkiye’sini inşa ederken gençlerin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bu nedenle hep birlikte yazalım dediğimiz yeni ekonomik hikayeye mutlaka gençlerin elinin değmesi gerektiğine inanıyorum. MÜSİAD’da görev süresi vardır. Bu görev süresini tamamlayan başkanlarımızı, Genç MÜSİAD’ı okul olarak adlettiğimiz gibi buradan mezun ederek MÜSİAD’a transfer ediyoruz. Bugün Konya Genç MÜSİAD’da bayrak değişimi gerçekleşiyor. Görevi devralacak Safa kardeşime ve ekibine hayırlı olsun diyorum. Bu zorlu yolda biz de inşallah kendileriyle birlikte olacağız. Birlikte güzel projeler çıkaracağımıza inanıyorum. Kadir Başkanımıza bugüne kadar sarfetmiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

engin-akdag.jpg

“EKONOMİ, MÜCADELEMİZİN EN ÖNEMLİ AYAKLARINDAN BİRİDİR”

MÜSİAD’ın kalkınan, büyüyen Türkiye için vazgeçilmez bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, “Bu ülkenin sağlam bir şekilde yola çıktığı bu yürüyüşte liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki bu kutlu hareketin en önemli yapıtaşlarından biri olarak görüyoruz. Rabbim inşallah hem MÜSİAD’a, hem Genç MÜSİAD’a daha başarılı işler yapabilmeyi nasip eylesin. Çünkü bu mücadelenin en büyük ayaklarından bir tanesi de ekonomidir. Biz sadece siyasi bir mücadele vermiyoruz. Türkiye devleti, yürüyüşünde daha kuvvetli, daha iyi yerlere gelebilmek için canhıraş koşturan ve dertlenen bu dava gemisinin içinde biliyoruz ki birçok isimsiz kahraman var. İşte bu isimsiz kahramanların en büyük çaba harcadığı alanlardan bir tanesi de ekonomidir. Bu alanda bizleri gururlandıran MÜSİAD’ın ve bilhassa geleceğin işadamlarını, girişimcilerini yetiştiren Genç MÜSİAD’ın önemini biliyor ve ben genç milletvekili kardeşiniz olarak şimdiden söylüyorum. Kadir başkanımız ile iyi bir irtibatımız vardı. İnşallah Safa başkanımızla da bu irtibatı sürdüreceğiz ve Genç MÜSİAD’ın hayırlı çalışmalar yapmasında elimizden gelen tüm desteği vereceğiz” dedi.

selman-ozboyaci-001.jpg

“BURADA İLERİ TEKNOLOJİ, YÜKSEK AHLAK VAR”

“Genç MÜSİAD, ileri teknolojiyi kullanan, yüksek ahlaka sahip, inançlı ve erdemli gençlerin topluluğudur” diyen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, “Genç MÜSİAD’ı bugün Türkiye’nin ve dünyanın en büyük ve yaygın genç işadamları yapılanması olarak görmekten büyük gurur duyuyorum.  MÜSİAD’ımızı tanımlayan müstakil kelimesi, özellikle hiçbir yapıya bağlı olmamayı işaret eder. Millet olarak yakın geçmişte 15 Temmuz travması yaşamıştık. Bu süreçte bağımsız olmayan zihinlerin, yönlendirmeye açık iradelerin, sorgulamadan tabi olan robotlaşmış inanların ne büyük bir tepkisi olduğu hep birlikte gördük. 15 Temmuz’u başarısız kılan en büyük etken ise hiç kuşkusuz o gece bağımsızlığa yapılan bu saldırıyı hiçbir yerden talimat beklemeden hür iradesiyle imanıyla ve korkusuzca meydanlara dökülen müstakil ruhlu insanların varlığı oldu. İşte Genç MÜSİAD böyle bir bağımsız ruha sahip, bunun yanında milli ve manevi değerlerini benimsemiş, yüksek ahlakı ve yüksek teknolojiyi benimseyen, helal kazancın peşinde olan genç işadamları topluluğudur. MÜSİAD olarak büyük Türkiye idealini gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Nasıl ki geçmişte ahiler bizlerin öncüsü olduysa, bugünkü işadamları da büyük Türkiye’nin mimarları olacaktır. Genç işadamları olarak bu davanın bayrağını alıp daha ileriye taşıyacak olan sizlersiniz. Gençlik kurulumuzun yeni başkanı Safa Botsalı kardeşimize ve yeni yönetim kuruluna da başarılar diliyorum” diye konuştu.

omer-faruk-okka-004.jpg

“ÖNEMLİ OLAN HAYIRDA YARIŞMAKTIR”

Genç MÜSİAD Konya Şubesi yeni yönetiminin önemli işler başaracağına inandığını vurgulayan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “1990’da İstanbul’da 5 fedakar insanın başlattığı hayırlı bir iş olan MÜSİAD, 25 sene önce de 1993’te Konya’da kuruluşunu gerçekleştirdi. O dönemki heyette yer aldık. Daha sonra da şube başkanı olarak burada görev yaparken birçok güzel günler geçirdik. Benden sonra yönetici olan başkanlarımız bu süreci hızlandırdı. Ana kademede görev yapan pek çok değerli kardeşimizin yetişmesine vesile oldu. Ben bu yolda emek vermiş bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Önemli olan hayırda yarışabilmektir. Nasıl Kadir başkanımıza kadar diğer Genç MÜSİAD başkanlarımız da bu hizmeti ortaya koyduysa, inşallah yeni dönemde de Safa kardeşimiz bu tempoyu artırarak devam edecektir” dedi.

hasan-angi-004.jpg

“BÜYÜK RESME VE DAVAYA ODAKLANACAĞIZ”

Önemli bir görevi devraldığını ve bu göreve layık olabilmek için ekibiyle birlikte çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen Genç MÜSİAD Konya Şubesi yeni başkanı Safa Botsalı, “Temelinde kanaat, yapısında bereket, avlusunda beraberlik barındıran MÜSİAD’ın en büyük projesi olan ve tohumları 2002’de şehrimizde atılan Genç MÜSİAD, bugün geldiği noktada Türkiye’nin en büyük genç sivil toplum kuruluşu olma ünvanını taşımaktadır. Yurtiçi ve yurtdışında 83 şubesiyle, 100 bini aşkın personele istihdam sağlayan Genç MÜSİAD, iş birliği yanında güç ve gönül birliği de gerçekleştirmek düşüncesiyle yola çıkan, toplumun değerlerine, ticaret ahlakına saygılı, çağın gerektirdiği girişimci ruha sahip, ilkelerinden taviz vermeden ilerleyen, topluma örnek olan, genç işadamlarının oluşturduğu bir topluluktur. Haram lokmadan uzak durmak için gerektiğinde kârından vazgeçen, Allah’ı ticaretine ortak kılıp, onun yolunda harcamaktan geri durmayan sahabe efendilerimiz gibi dünyanın dört bir yanında ticaretiyle örnek olarak İslam’ı yayan, kazandığını hayat standardını artırmak için değil de Allah yolunda harcama standartlarını artırmak için kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olabilmek için çabalayacağız. Tüm bunların yanında inşallah iş hayatındaki değişme ve dijitalleşmeye yön veren, çağı, dünyayı ve ekonomiyi iyi okuyan, ihracattı olmazsa olmaz gören, büyük resme ve davaya odaklanmış, kim var denildiğinde ben varım diyen işadamları olacağız. Bu görevde ekip arkadaşlarımızla beraber devraldığımız bayrağı daha ileriye taşıyabilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

safa-botsali.jpg

Konuşmacılar ayrıca geçtiğimiz yıl trafik kazasında hayatını kaybeden 5. dönem Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı hafız Av. Mehmet Ali Özbuğday’ı anarak Özbuğday’ın bu çatı altında yaptığı önemli vazifeleri anlattı.

genc-musiad-konya-8.-olagan-genel-kurulu-(2).jpg

genc-musiad-konya-8.-olagan-genel-kurulu-(1).jpg

genc-musiad-konya-8.-olagan-genel-kurulu-(3).jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ