Konya gücünü artırdı! İşte devler listesinde yer alan o firmalar

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu açıklandı. Geçtiğimiz yıl listede 15 firmanın yer aldığı Konya, bu yıl listedeki gücünü artırdı. İşte devler listesinde yer alan Konyalı firmalar...
Konya gücünü artırdı! İşte devler listesinde yer alan o firmalar

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu açıklandı. Geçtiğimiz yıl listede 15 firmanın yer aldığı Konya, bu yıl listedeki gücünü artırdı. İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasındaki Konyalı firma sayısının 18’e yükseldiğini söyleyen Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, listede yer alan tüm sanayi kuruluşlarını ve çalışanlarını tebrik etti. Açıklamasında Konya’nın Türkiye’nin öncü sanayi şehirlerinin biri olduğunun altını çizen Başkan Büyükeğen, “Konya’mız tüm zor şartlara rağmen üreterek, ülkemizin sanayi devlerinin yer aldığı Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasındaki gücünü artırdı. Geçtiğimiz yıl listede 15 firma ile temsil edilen Konya’mızın İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasındaki firma sayısı bu yıl 18’e yükseldi. Böylece İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ndaki 7 firmamızla birlikte Türkiye’nin 1000 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Konya’dan toplam 25 firmamız yer almayı başardı” dedi.

turkiyenin-ikinci-500-buyuk-sanayi-kurulusu.jpg

LİSTEYE KONYA DAMGASI

Konyalı firmaların başarılarının takdire şayan olduğunu vurgulayan Büyükeğen, şunları söyledi: “Bu yıl İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Konya’mızdan; Safa Tarım, RTM Tarım, Konya Kağıt, Daxler Enerji, Hekimoğlu Un, Konya Çimento, AL-SAN Gıda, Yıldız Pul, İzi Süt, Meysüt, Büyükhekimoğulları Gıda, Mekpan, Akova Süt ve Gıda, Çöğenler Yem, Besa Yemcilik, Balcılar Yem, Gitaş Gıda, Sezersan firmalarımız yer aldı. Listede yer alan tüm firmalarımızı ve çalışanlarını yürekten tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.”

kso-baskani-mustafa-buyukegen-1.jpg

KONYA İLK 1.000 İÇİNDE DAHA FAZLA SAYIDA FİRMASI İLE YER ALACAK

İSO İkinci 500 – 2022 sonuçlarını değerlendiren Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Konya’dan bu yıl listeye giren firma sayımız 18’e yükseldi. Listede; Safa Tarım, Rtm Tarım, Konya Kağıt, Daxler Enerji, Hekimoğlu Un, Konya Çimento, Al-San Gıda, Yıldız Pul, İzi Süt, Meysüt, Büyük Hekimoğulları Gıda, Mekpan Metal, Akova Süt ve Gıda, Çöğenler Yem, Besa Yemcilik, Balcılar Yem, Gitaş Gıda, Sezersan firmalarımız yer aldı. Böylelikle Türkiye’nin en büyük 1.000 sanayi kuruluşu listesinde Konya, 25 firması ile yer aldı. Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alarak gurur duymamıza vesile olan firmalarımızın yöneticilerini, tüm çalışanlarını tebrik ediyor, şehrimiz ve ülkemiz ekonomisinin büyümesi için çalışan, üreten tüccar ve sanayicilerimize katkıları için teşekkür ediyorum. Firmalarımızın ilerleyen yıllarda daha üst sıralarda yer alacaklarına, ilk 500 arasına girmek için daha büyük gayret göstereceklerine inancımız tamdır. Şehrimiz imalat sanayinde firma sayısı, ihracatçı firma sayısı ile Türkiye’nin ilk sıralarında yer almaktadır. Konya listede daha fazla firma ile yer alacak potansiyele sahiptir. İlerleyen yıllarda Konya ilk 1.000 içinde daha fazla sayıda firması ile yer alacaktır” dedi.

konya-gucunu-artirdi-3.jpg

BAŞKAN ALTAY İSO İKİNCİ 500’E GİREN KONYALI FİRMALARI TEBRİK ETTİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) İkinci 500 listesine giren Konyalı firmaları kutladı. Konya'nın ekonomik büyümesini destekleyen firmaların elde ettiği bu başarının şehir için büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Altay şunları kaydetti: “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan 7 Konyalı firmamızın ardından İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşları listesine giren 18 firmamız Konya'nın üretkenlik ve girişimcilik ruhunun en güzel göstergesidir. Konya, sanayi ve ticaretteki bu başarısıyla ülkemizin ekonomik büyümesine önemli katkı sunmaya devam ediyor. Her geçen gün büyümesini sürdüren şehrimizin gelecekte de bu tür başarılarla anılmaya devam edeceğine inancım tamdır. Bu başarıların sürdürülebilir olması için şehri yönetenler olarak bizler de her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz. İSO İkinci 500 listesine giren tüm Konyalı firmalarımızı ve çalışanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum.”

konya-gucunu-artirdi-2.jpg

Etiketler :