Konya Günleri şenlik havasında

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum:- "Konya'nın tüm güzelliklerinden, doğasından, kültüründen istifade edeceğimiz bir şenlik havasında Konya Tanıtım Günlerini yapacağız"
Konya Günleri şenlik havasında

Konya'nın kendine özgü kültürü, sanatı ve özel tatlarının ziyaretçilerle buluştuğu, "Konya Günleri" Başkent Millet Bahçesi'nde başladı.

"Konya Günleri"nin açılış programı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de katılımıyla yapıldı.

Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada, etkinlik kapsamında 4 gün boyunca Konya'nın güzelliklerinin anılıp, yöresel lezzetlerinin tadılabileceğini belirterek, "Konya'nın tüm güzelliklerinden, doğasından, kültüründen istifade edeceğimiz bir şenlik havasında Konya Tanıtım Günlerini yapacağız." dedi.

Başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay olmak üzere, emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Ankara'mıza, Ankaralı kardeşlerimize hediye ettiği Millet Bahçesi'nde gençlerimiz burada parklarda oynayacaklar, anneleriyle babalarıyla vakit geçirecekler. Dört gün boyunca gençlerimiz burada yapılan etkinliklerden, konserlerden istifade edecekler." diye konuştu.

BBP Genel Başkanı Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile diğer protokol üyeleri de birer selamlama konuşması yaptıktan sonra açılış kurdelesi kesilerek, Konya Günleri etkinliği başlatıldı.

Açılış programında aşık atışması ve halk oyunları gösterisi de sunuldu.

Bakanlar Kurum ve Koca ile diğer protokol üyeleri, Konya Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri ile ilçe belediyeleri, kamu kuruluşları, gıda sektöründen Konyalı esnaf, sanayi firmaları, üniversite, odalar birliğinin yer aldığı stantları gezerek, yöresel lezzetleri tattı, stantlardaki ürünler hakkında bilgi aldı.

Kaynak:

Etiketler :