Konya hangi kategoride yer alıyor! Türkiye'de en büyük depremler hangi illerde olacak?

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye’nin deprem bakımından en güvenli 21 ili açıklamasının ardından Türkiye’nin görebileceği en büyük depremler ve illerini açıkladı.
Konya hangi kategoride yer alıyor! Türkiye'de en büyük depremler hangi illerde olacak?

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan ilk olarak Türkiye’nin deprem bakımından en güvenli 21 ili açıklamıştı.

Sosyal medya platformu X'ten paylaşımlarında devam eden Ercan. bu kez Türkiye’nin görebileceği en büyük depremler ve illerini duyurdu.

Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın Türkiye’de hangi ilde kaç büyüklüğünde deprem meydana gelebileceğine dair X hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Türkiye il sınırları kapsamında görebileceği en büyük deprem: Adana M7,1, Adıyaman M6,9, Afyon M6,9, Ağrı M7,5, Aksaray M6,5, Amasya M7,3, Ankara M6,6, Antalya M7,0(!), Ardahan M6,5, Artvin M6,5, Aydın M7,3 (Öteki iller için yarın sürecek.). Ortalama yıkıcılık eşik değeri M6,5’dur.”

Ahmet Ercan, dün yaptığı paylaşımda da yıkıcı deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli önde gelen illerini Kırklareli, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin , Mardin, Siirt, Batman, Ş.Urfa, Mersin, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Ankara olarak açıklamıştı.

Etiketler :