Konya hazır! Açılış Erdoğan'dan

Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın muhteşem gösterilere sahne olacak açılış seremonisi yarın akşam (9 Ağustos Salı) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve birçok ülkeden devlet adamının katılımıyla yapılacak.
Konya hazır! Açılış Erdoğan'dan

5. İslami Dayanışma Oyunları’na 56 ülkeden 4 bin 200 sporcu mücadele edecek.

KASAPOĞLU, “HAYALİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, açılışın, tarihi bir etkinlik olarak hafızalarda kalacağını söyledi. Bakan Kasapoğlu, oyunlar için ciddi bir hazırlık süreci geçirildiğini, Konya'daki var olan tüm spor tesislerinin altyapısının yenilendiğini ve çok sayıda yeni tesisin de oyunlar vesilesi ile şehre kazandırıldığını kaydetti. Konya'da hizmete açılan Türkiye'nin ilk olimpik veledromunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük desteği ile gerçekleştiğini dile getiren Kasapoğlu, "Bu, Türkiye için bir hayaldi, hayali gerçekleştirdik, bundan sonra yeni hedefimiz buradan şampiyonlar çıkarmak” dedi.

Türkiye'nin geçen yıl pandemiye rağmen 164 uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığını anımsatan Bakan Kasapoğlu, tüm dünyada uluslararası spor müsabakaları için Türkiye'nin isteyen değil, istenilen ve talep edilen bir ülke olduğunu da sözlerine ekledi.

MAHER ZAIN KONSERİ

5. İslami Dayanışma Oyunları'nın 9 Ağustos Salı günü Konya Büyükşehir Stadyumu'nda saat 20.00'de yapılacak açılış töreninde önce dünyaca ünlü müzisyen Maher Zain konser verecek. Daha sonra, hafızalarda yer edecek video mapping, drone ve ışık gösterilerine sahne olacak açılış seremonisini gerçekleşecek.

DANSÇILARDAN KOREOGRAFİ

Seremonide dansçılar ilk olarak 5. İslami Dayanışma Oyunları logosunun koreografisini sergileyecek. Oyunlara özel, lale biçiminde tasarlanmış olan logo aynı zamanda 21 sayısını içinde barındırıyor ve bu oyunların asıl yapılması gereken yıl olan 2021’e işaret ediyor. Logo aynı zamanda Arapça ‘kardeş’ anlamına gelen ‘ أ خ ‘َ kelimesini kendi içinde saklıyor. Programda Anadolu’nun güzelliklerini anlatan görkemli bir dans koreografisi sergilenecek. Daha sonra Milli Marşımız eşliğinde bayrağımızın göndere çekilecek. Ardından Oyunlara katılan ülkelerin sporcuları geçit törenine katılacak.

BAYRAK ESKİ ŞAMPİYONLARDAN

Her biri ülkemizi dünyada gururla temsil eden sporcularımız Hülya Şenyurt, Nur Tatar, Yasemin Adar, Merve Çoban, Halil Mutlu, Servet Tazegül ve Mehmet Akif Pirim İslami Dayanışma Spor Federasyonu’nun bayrağını getirecek. Ardından 37 yıl önce, 8 Mayıs 1985’te kurulan İslami Dayanışma Spor Federasyonu’nun bayrağının göndere çekilmesi gerçekleştirilecek. Konya 2021 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda yarışacak tüm sporcular adına paralimpik okçu Öznur Cüre ve hakemler adına bisiklet hakemi Serkan Karademir yemin edecek.

AÇILIŞ ERDOĞAN’DAN

Açılış seremonisinde sırasıyla Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İslami Dayanışma Oyunları Federasyonu Başkanı Abdülaziz bin Türki elFaysal el-Suud, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha’nın konuşmalarının ardından Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5. İslami Dayanışma Oyunları için konuşmasını yaptıktan sonra oyunları resmen başlatacak.

Etiketler :