Konya hep oradaydı! Tüm boyutlarıyla deprem

Karatay Belediyesi ve Hukuki Araştırmalar Derneği işbirliği ile “Teknik, Sosyal, Ekonomik ve Hukuki Boyutuyla Deprem Çalıştayı” düzenlendi. Programda deprem bölgesinden incelemeler, yapılan yardımlar ve yapılacak olan yardımlar konuşuldu.
Konya hep oradaydı! Tüm boyutlarıyla deprem

Depremin teknik, sosyal, ekonomik ve hukuki boyutlarının konuşulduğu çalıştay, Karatay Belediyesi ve Hukuki Araştırmalar Derneği Konya Şubesi tarafından düzenlendi.

Düzenlenen programa AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Beldiye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Adem Ceylan, HUDER Konya Şube Başkanı Av. Levent Babacan ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

konya-hep-oradaydi-tum-boyutlariyla-deprem-1.jpg

‘KONYA DESTANSI BİR ÇALIŞMA YAPTI’

Konya’nın deprem bölgesi için büyük yardımlar yaptığını belirten AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, “Milletimize tekrar başsağlığı diliyorum. Tarihin en büyük depremini yaşadık. Konya Hatay’a görevlendirildi fakat benim görevim Kahramanmaraş’a idi. Devlet yoktu sözüne şöyle bir şey söylüyorum. Saat 8’den itibaren İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve ekibi yağmurda, karda yürüyerek çalışamlarına başladı ve koordine oldu. Konya’ya ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Konya’nın geçmişinde ve bugünde farklı bir mana var. Türkiye’de tüm iller sıkıntıya girse sadece Konya ayakta kalsa Allahın izniyle Konya yine Türkiye’yi ayağa kaldırır. Hatay’da arkadaşlarımız destansı bir çalışma yaptı. Türkiye’ye örnek bir çalışma yapıldı. Diğer şehirlerimize de teşekkür ediyoruz. 800 yüzden fazla belediye katkı yapmaya çalıştı. Tüm milletimiz sahip çıktı.” şeklinde konuştu.

konya-hep-oradaydi-tum-boyutlariyla-deprem-3.jpg

‘BÜYÜK BİR GÖNÜL BAĞI KURULDU’

Konya ve Hatay arasında büyük bir gönül bağı kurulduğunu söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca “Afet koordinasyon merkezinde 7-24 kalarak yardımlarımızı sürdürdük. Konyamız çok büyük bir fedakarlık örneği gösterdiler. Öyle bir yardım akıyordu ki, bir taraftan yardım salonları doluyor bir taraftan da tırlar doluyordu. Ekiplerimiz hala orada çalışıyor. Bölgede 60 iş makinesi 400’ün üzerinde personelimizle görev yaptık. Tüm belediyelerimiz bölgede çalışmalarını yapıyor. Ciddi bir koordinasyon yapıldı. Konya’mızda da 50 bin kişiyi misafir ediyoruz. Karatay olarak 100 tıra yakın yardımı ulaştırmış olduk. Bu yardımların sürdürebilir olması gerekiyor. Konya, Türkiye’nin mayası. Bundan sonra da maddi manevi yardımlarımızın süreceğine gönülden inanıyorum. İlçe belediyelerimizle bin konteynerden oluşan bir Konya Mahallesi yapılıyor. Oradaki depremzede ailelerimizin kullanıma sunacağız. Hatay ile Konya arasında büyük bir gönül bağı kuruldu. Bu depremden de dersler çıkaracağımızı umuyorum. Biz de belediyeler olarak eksikliklerimizi tespit ettik. Çalışmalarımızı yürütüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

konya-hep-oradaydi-tum-boyutlariyla-deprem-4.jpg

‘DEVLETİMİZ DE MİLLETİMİZ DE ORADAYDI’

Depremin ilk anından itibaren devletin ve milletin orada bulunduğunun altını çizen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Depremde hayatını kaybeden vatadaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Depremin hakikaten boyutu çok büyük. 11 ilimiz bu depremden etkilendi. Bütün şehirlerimizde büyük bir yıkım meydana geldi. Her incelememizde depremin yıkıcılığını bir kez daha görüyoruz. Böyle bir büyük afette ne yaparsak yapalım eksik kalıyoruz, yetemiyoruz ama depremin ilk saatlerinden itibaren devletimiz de milletimiz de deprem bölgesindeydi. Herkes elinden ne geliyorsa yapmak için gayret etti. Bu zorlukları hep birlikte yeneceğiz. El birliğiyle inşallah yaralarımızı saracağız.” diye aktardı.

‘ASIL DEPREMİ AHLAKIMIZDA YAŞADIK

Yapılan ihmalkarlıklarla yıkılan binalarda ahlaki deprem yaşandığını vurgulayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Hatay’a hepimiz organize olarak gittik. Nerede, ne kadar güç, insan, yardım gerekiyorsa yapıyoruz. Büyük bir ahlaki deprem yaşandığını da yıkılan binalarda gördük. Biz asıl depremi ahlakımızda ve insanlığımızda yaşadık. Depremle yüzleşmeden önce her zaman olacakmış gibi hazırlıklı olmak zorundayız. Kentsel dönüşümümüz bu konuda Konya’ da sürüyor. Konya’da veya Türkiyenin neresinde ihtiyaç olursa olsun bir ekipman oluşturuyoruz. Hazırlıklı olmak zorundayız.” dedi.

konya-hep-oradaydi-tum-boyutlariyla-deprem-2.jpg

BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :