Konya için tarihi gün! Konyaray Banliyö Hattı’nın temeli atıldı

Konyaray Banliyö Hattı’nın temeli atıldı. Konya trafiğini rahatlatacak proje 2 milyar 300 milyon liraya mal olacak. İlk etap uzunluğunun 17,4 kilometre olan projenin temel atma töreni Konya Meram Tren Garı’nda gerçekleştirildi. İlk etabı 13 istasyondan oluşan banliyö hattının 2 yılda bitirilmesi hedefleniyor.
Konya için tarihi gün! Konyaray Banliyö Hattı’nın temeli atıldı

Konya'nın beklediği projede temel atıldı. Şehirde tren garı, otogar, sanayi ve havaalanını birbirlerine bağlayacak Konyaray Banliyö Hattı'nın temel atma töreni Meram Tren Garı’nda gerçekleştirildi. Temel atma törenine Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya milletvekili Ziya Altunyaldız, Tahir Akyürek, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, ilçe belediye başkanları, TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Cumhur İttifakı 28. dönem milletvekili adayları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

konyaray-haber-fotografi.jpg

‘BÜTÜN YOLLAR KONYA’YA ÇIKIYOR’

Temel atma törenine telekonferans yöntemiyle bağlanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bütün yolların Konya’ya çıktığını söyledi. Karaismailoğlu, “Konyaray, önemli bir proje. Konyalılar kazanacak. Şehiriçi trafik rahatlayacak, vatandaşımızın hayatı kolaylaşacak. Konya, bizim için çok önemli bir şehir. Konya’ya birçok yatırım yapıldı, yapılıyor. Yani bütün kapılar Konya’ya açılıyor. Bütün yollar Konya'ya çıkıyor. Konya’ya ne yapsak azdır. Konya Çevreyolu’nu da unutmadık. Kısa sürede hizmete sunmak boynumuzun borcu.” ifadelerini kullandı.

konyaray-5.jpg

‘ŞEHİRİÇİ TAŞIMACILIĞINA CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK’

Programda konuşan TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük de Konyaray’ın şehiriçi taşımacılığına ciddi katkı sağlayacağını belirtti. ‘Şehirler farklı olsa da amacımız aynı’ diyen Pezük, “Konya, ulaşım ağlarıyla Türkiye’nin en güçlü şehirlerin başında geliyor. Hızlı trenle ilk tanışan şehirlerden biri. Konya’nın demiryolu uzunluğu 770 kilometre. Ankara’dan sonra Konya demiryolu uzunluğu bakımından Türkiye’de ikinci sırada yer alıyor. Son yatırımla birlikte 45.9 kilometre hat daha eklenecek. Konyaray Banliyö hattının toplam uzunluğu 45.9 kilometre. Bugün temelini atacağımız projenin ilk etabının uzunluğu ise 17.4 kilometre. Proje tamamlanınca günlük 90 bin yolcuya hizmet vereceğiz. 3 etap halinde planlanıyor proje. İlk etapta 13 istasyon olacak. Yatırımla şehrin mesai saatlerindeki trafik yoğunluğu da azalacak” dedi.

konyaray-3.jpg

ARAÇLARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TAHSİS EDECEK

Konya’nın hayallerinin bir bir gerçekleştiğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, araçların Büyükşehir tarafından tahsis edileceğini söyledi. Başkan Altay, “Konyaray’ın İlk etabı 17,4 kilometreden ve 13 istasyondan oluşacak. Bu yatırımla sanayi alanlarına toplu ulaşımla ulaşma imkanı sağlanacak. Gerek Meram Gar, gerek Selçuklu Gar, gerekse de havaalanı ilk kez raylı sisteme kavuşacak. Bu, 2 milyar 300 milyon liralık bir yatırım. Araçlar, belediyemiz tarafından tesis edilecek. 2 yıl gibi sürede tamamlanacak çalışmalar” diye konuştu.

konyaray-4.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :