Konya için yağış saati verildi! Yurtta ve Konya'da hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz ile Isparta, Burdur, Kars, Erzincan, Ardahan çevreleri, Antalya'nın batı kesimleri ve Erzurum'un kuzey ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Konya'da ise hava sıcaklığı 1 ila 3 derece azarlırken akşam saatlerinde yağış bekleniyor.
Konya için yağış saati verildi! Yurtta ve Konya'da hava durumu

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Çanakkale çevreleri, Balıkesir'in batı ilçeleri ve İzmir'in kuzey kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığı: İç ve batı kesimlerde biraz azalacağı, doğu kesimlerde artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normallerinin üzerinde, kuzey ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar: Genellikle güney ve güneybatı, zamanla güneydoğu kesimlerde doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Konya'da hava durumu

Konya'da bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü raporlarına göre bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Konya'nın kuzeybatı kesimleri ile Nİğde ve Aksaray çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece azalması bekleniyor. Rüzgarın ise güneyli ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

konyada-hava-durumu.png

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 15

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 11

İzmir: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. 15

Konya: Parçalı ve çok bulutlu 17

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey çevreleri aralıklı sağanak yağışlı 21

Antalya: Parçalı yer yer çok bulutlu, batı ilçeleri sağanak yağışlı 18

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı 11

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı 12

Erzurum: Çok bulutlu, kuzey kesimleri karlakarışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı 6

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 19

Etiketler :