Konya İHH kış ayında da mazlumları unutmuyor!

Kış geldiğinde dondurucu soğuk ve yağmur şartları mazlum coğrafyada yaşayan insanların hayatını zorlaştırıyor. Bu noktada İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi, ‘Kış kapıda. Yalnız bırakma’ kampanyası başlattı.
Konya İHH kış ayında da mazlumları unutmuyor!

Savaş sebebiyle göç etmek zorunda kalan milyonlarca insan özellikle de kış aylarında zor şartlarda yaşıyor. Geçtiğimiz sene ‘Kardeşlik Üşümesin. Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık’ kampanyasıyla Konya’dan Suriye’ye 100 tane yardım tırı gönderdiklerinin bilgisini veren İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, “Konya olarak bu yıl kendi çıtamızı biraz daha yükseltip kampanya kapsamındaki yardım tırlarımızın sayısını 150 tıra çıkarmayı hedefliyoruz. Bu anlamda Konyalı hayırseverlerimizden yardımlarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

kis-kapida-5.jpg

‘KIŞI İYİ KARŞILAYALIM DİYE YOLA ÇIKTIK’

Kış ayında mazlumlara yardım etmek amacıyla yola çıktıklarını vurgulayan Başkan Hasan Hüseyin Uysal, “İHH her zaman öncü bir teşkilattır. Biz bir işe kalkıştığımız zaman peşimizden kardeş kuruluşlar da harekete geçiyor. Biz bin 500 tır göndersek, bin tane de diğer kuruluşlar gönderse toplamda 2 bin 500 tır oluyor. Geçen sene kış ayında zor şartlarda olan ve mazlum coğrafyalarda yaşayan insanlara yardım etmek amacıyla yaklaşık bin 500 2 bin tır göndermiştik. Bu yılki hedefimiz geçen yılki sayıyı -inşallah- geçmektir. 2019’un Kasım-Aralık aylarında İHH Genel Başkanımızın talimatıyla öncü olmuş Briket Ev kampanyasını başlatmıştık. Briket Ev kampanyasında İHH’nın attığı ilk işaret fişeğiyle arkamızdan 25 gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımız -Allah razı olsun- resmî/yarı resmî kuruluşlara talimat vererek Briket Ev kampanyasını başlattı. Diğer sivil toplum kuruluşlarımızın da destekleriyle Briket Ev kampanyası fevkalade bir ivme kazandı. Briket Evlerin yarısını biz yaparken yarısını da diğer kuruluşlar yaptı. Hamdolsun Allah'a, yapılanların hepsinde İHH olarak bizim de bir payımız var” şeklinde konuştu.

hasan-huseyin-uysal-002.jpg

‘HÂLÂ ÇADIRDA KALANLAR VAR!’

Kış ayındaki en önemli ihtiyaçlardan bir tanesinin esasen bir ev olduğunu kaydeden Başkan Uysal, “Briket ev yapmamıza rağmen hâlâ çadırda kalanlar var. Kış ayında çadırdaki insanlar çok daha zorlanacağı için yaptığımız yardımların çok farklı, hayat kurtarıcı, direnme güçlerini artırıcı bir etkisi var” ifadelerini kullandı. Irkçılık yapanların anlayamayacakları stratejik çalışmalar yaptıklarına da değinen Uysal, şöyle konuştu: “1930 dolaylarında ülke nüfusu 27 milyondu. Bunun 13 milyonu muhacirdi. Bu ülkede şu anda muhacirlere, göçmenlere, sığınmacılara, ters laflar edenlerin en az yarısının atası başka yerden geldi. Bu ülke tarih boyunca doğudan, batıdan her yerden göçmen aldı. Her yere kucak açtı. Zaman içerisinde onlar buraya entegre oldular ve birlikte yürüdük. Suriye’nin kuzeyindeki kardeşlerimiz esasen Türkiye’yi bekliyorlar. Onlara yardım ederek Esed’in, İran Şebbihalarının, Rus kuvvetlerinin bizim sınırımıza dayanmasını önlüyoruz. Suriye içerisinde muhacir olmuş, güneyden kuzeye bizim sınırımıza kadar göçmüş kardeşleri yerlerinde barındırmazsak, yerlerinde donmaktan, ölmekten korumazsak kapıyı zorlayacaklar.”

kis-kapida-9.jpg

‘NEYE İHTİYACIMIZ VAR?’

Uysal, kış ayı için ne gibi yardım malzemelerine ihtiyaç olunduğunu şöyle anlattı: “Allah’ın izniyle ‘Kış Kapıda. Yalnız Bırakma' kampanyasını Konyalı vatandaşlarımızın benimseyeceklerini ve bu kampanyaya olabilecek bütün yardımları var güçleriyle yapacaklarını ümit ediyorum. Halkımız her zaman bizim hayır işlerimizi destekledi. Biz de şehrimizi üst lige taşımak suretiyle şehrimizin yüzünü ak etmeye çalıştık. İHH Konya şubemiz Allah’ın izniyle Türkiye’deki teşkilatlarımız arasında yıldız bir teşkilattır. Konyalı vatandaşlarımıza bize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Neye ihtiyacımız var? Kömüre, yiyeceğe, battaniyeye, gıdaya, temizlik malzemesine, çocuklar için bisküvi-mama-beze ihtiyaç var. Bu yardım kalemlerinden hangisi olursa olsun hepsini kabul ediyor, gönderiyoruz. Bugünlerde uygun bağışçılarımızı görüşme için davet ediyoruz. Büyük bağışçılarımızı bölgedeki faaliyetlere şahitlik etmeye götürebiliriz. Afganistana tohumluk buğday gönderdik. Bu ay ve önümüzdeki ayın 15’ine kadar ekim zamanı. Suriyeli kardeslerimiz için de buğday tohumluğu kabul ediyor gonderiyoruz. Halkımızı destek olmaya davet ediyoruz. Biz Konyalı hemşerilerimizden razıyız. Allah da onlardan razı olsun.”

kis-kapida-1.jpg

‘11 BİN 200 KÜSUR YETİME HAMİYİZ’

Yetimlere yardım etmenin önemine de dikkat çeken Uysal, “Suriye’nin kuzeyindeki kamplarda olsun, başka yerlerde olsun yetim kalan çocuklar daha korumasız olduklarından insan ticareti yapan fuhuş ve organ mafyalarının eline düşme konusunda daha büyük risk taşıyor. Yetimlere hami olunması hem bu dünyada hem öbür dünyada büyük önem taşıyor. Bu yönüyle kendi yetimhanemiz olmayan yerlerde bu yöntemle yetimlerin korunduğunu gördük. Tüm İHH olarak 123 bin, İHH Konya Şube olarak 11 bin 200 küsür yetime hamiyiz. Konya’da da yakın ilgilendiğimiz yaklaşık 500 tane yetim çocuğumuz var. İHH olarak yetim çocuklarımız için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da bilinçlenmelerini, yetime hami olmanın sağlığa, işe, mala, aileye, huzura bir nevi sigorta olduğunu bilmelerini istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

kis-kapida-2.jpg

kis-kapida-3.jpg

kis-kapida-4.jpg

kis-kapida-5-001.jpg

kis-kapida-6.jpg

kis-kapida-8.jpg

Etiketler :