Konya İHH ramazanda yüzleri güldürdü

Konya İHH, "Hep Birlikte Ramazan" sloganıyla tamamladığı ramazan 2020 çalışmaları kapsamında 210 bin ihtiyaç sahibine yardımda bulundu.
Konya İHH ramazanda yüzleri güldürdü

Konya İHH'dan yapılan açıklamaya göre, çeyrek asrı aşkın bir süredir her ramazanda iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıran İHH İnsanî yardım Vakfı, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü.

Konya İHH da, ramazan çalışmaları kapsamında 210 bin ihtiyaç sahibine ulaştı.

Yurt içindeki insani yardım dernekleri ile birlikte İHH İnsanî Yardım Vakfı, Türkiye'de 852 bin 140 kişiye, yurt dışında ise 1 milyon 166 bin 472 kişiye hayırseverlerin desteklerini ulaştırdı.

ihh-002.jpg

Daha önceki yıllarda görevli, gönüllü ve bağışçıdan oluşan ekipleriyle birlikte 5 kıtaya uzun yolculuklar yapan İHH ekipleri, bu yıl korona virüs nedeniyle yurt dışı temsilcilikleri ve partner kurumlar üzerinden yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Konya İHH ekipleri de Konya'da ve seçili kriz bölgelerinde, yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çaldı, ramazan bereketini yakın uzak bütün iklimlere taşıdı.

İHH Türkiye ve diğer ülkelerdeki yardımların dağıtımına, korona virüs nedeniyle erken başladı. Ramazan başında korona virüs sebebiyle krizlerin yaşandığı 15 ülkede çalışma yapacağını duyuran İHH, farklı coğrafyalardan gelen yardım taleplerini de dikkate alarak çalışma yaptığı ülke sayısını 45'e çıkardı.

100 bin kişi kumanyalardan istifade etti

Konya İHH Türkiye ve dünya genelinde içerisinde bir aylık temel gıda malzemeleri bulunan 6 bin 200 kişiye kumanya paketi dağıttı. Yurt içinde ve yurt dışında dağıtılan kumanya paketlerinden toplamda 100 bin kişi istifade etti. Dağıtımlara Konya İHH Gönüllü ekipleri de katıldı.

Ramazan boyunca dünyada 45 ülke ve bölgede, Konya’da ve 31 ilçe de ihtiyaç sahiplerine yardım götüren İHH İnsanî Yardım Vakfı, hayırseverlerin fitre, fidye ve zekât bağışlarını 137 bin 244 kişiye ulaştırdı.

Suriye, Yemen, Libya, Gazze gibi öncelikli kriz bölgelerine daha fazla ağırlık veren Konya İHH da, ramazanda 100 bin iftariyelik dağıttı. İftariyeliklerin büyük çoğunluğu Suriye'de bulunan kamplarda dağıtım yapıldı.

2 bin yetime bayramlık hediye edildi

Konya İHH, yetim ve mağdur çocuklar için ayrıca bir sürpriz hazırladı. Hayırseverler, dünyanın dört bir yanında binlerce çocuğu baştan aşağıya giydirerek bayramlık ihtiyacını karşıladı. Bayramlık kıyafet dağıtımında bu ramazan kendi rekorunu kıran Konya İHH'nın kıyafet yardımları, Türkiye başta olmak üzere diğer ülkelerde 2 bin yetim ve mağdur çocuğa ulaştı.

Ayrıca Konya İHH, ramazanın hemen öncesinde başlattığı "Şimdi Dayanışma Vakti" kampanyası kapsamında korona virüs nedeniyle mağduriyet yaşayan 20 bin kişiye de hijyen ve kumanya paketi ulaştırdı. 80 bin sağlık çalışanı ve esnafa maske dağıtıldı.