Konya İHH'dan Filistin'e destek konvoyu

İHH Konya Şubesi düzenlediği yüzlerce araçlık konvoy ve şube önünde yaptığı basın açıklamasıyla Filistinlilere ümmet adına verdikleri onurlu mücadelede destek verdi, Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylara dikkat çekti.
Konya İHH'dan Filistin'e destek konvoyu

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi düzenlediği yüzlerce araçlık konvoyla Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da yaşanan saldırılara dikkat çekti.

İHH Konya Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, "Bu gece çok önemli bir gece. Siyonist İsrail güçleri şu dakikalarda Mescid-i Aksa'yı işgal işgal etmek üzere akın akın geliyor. Yüz binlerce Filistinli kardeşimiz de kuşatmayı engellemek için orada. Üçüncü mescidimiz Mescid-i Aksa'nın sorumluluğunu yine üstlenmek durumundayız. Gerekirse kanımızla canımızla malımızla orada olmaya hazırız" dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, gece yarısı yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

ihh-1-002.jpg

"Değerli Müslümanlar kardeşlerim şu anda Filistin'de Kudüs'te Filistinli kardeşlerimiz bütün ümmet adına hayati bir mücadele veriyorlar. Şu dakikalarda yüz binlerce zalim Mescid-i Aksamızı işgal etmek üzere akın akın geliyorlar. Ve yine şu an yüz binlerce Filistinli kardeşimiz bu işgali durdurmak, gaspı durdurmak için canları pahasına mücadele ediyorlar. Bütün yolları araçların geçemeyeceği şekilde siyonist kuvvetler kesmiş durumda. Ama kardeşlerimiz pes etmiyorlar araçlarından inip uzun ve zahmetli yolları yürüyerek, koşarak aşmaya çalışıyorlar.

ihh-2-002.jpg

Kardeşlerimiz Mescid-i Aksa'da etten duvar oluşturuyorlar. Kardeşlerimiz orada canlılarıyla herşeyleriyle ümmet adına bu direnişi gerçekleştiriyor. Sabaha kadar kuşatmayı engellemek için orada duracaklar, belki sahurlarını kanlarıyla yapacaklar. Biz bir ümmetiz, tarih boyunca sorumluluğunu üstlendiğimiz toprakları, bizim üçüncü mescidimiz Mescid-i Aksa'nın sorumluluğunu yine üstlenmek durumundayız.

ihh-3-002.jpg

Kardeşlerimizi hiçbir surette yalnız bırakmayacağız. Bugün İsrail'in 7 milyon nüfusu varsa hariçte 9 milyon sürgün Filistinli var. Dediler ki halkı olmayan topraklara toprağı olmayan bir halkı yerleştirelim. Tüm dünyayı bu şekilde aldattılar. Siyonist, Hristiyan, Evanjelist kuvvetlerle birlik olup bizim topraklarımızı işgal ettiler. Osmanlı'nın yıkılmasıyla gelen bu felaket her gün katmerlenerek artmaktadır. Bu gece çok kritik bir gecedir. Ve biz bu kritik gecede kardeşliğimizi göstermek ümmetin sağlam duruşunu ispat etmek mevkiindeyiz. Türkiye'nin bütün şehirlerinde İHH teşkilatları koronavirüs salgını tedbirlerine riayet etmeye çalışarak duruşunu gösteriyor. Biz kardeşlerimizin yanındayız, gerekirse büyüklerimizin yol vermesi halinde kanımız ve canımızla da kardeşlerimizin desteğindeyiz. Maddi ve manevi olarak her türlü yolla Kudüs'ün yanındayız.

ihh-4-001.jpg

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, "Filistinli kardeşlerimizi desteklemek, Mescid-i Aksa'yı korumak için yüzlerce araçlık konvoy düzenledik; Şube önünde basın açıklaması yaptık. Yalnızca konvoy-açıklama yapmıyor; Zekat/bağışlarınızla Filistinlilere eğitim, sağlık, gıda, giyinme- barınma, iş kurma vs alanlarda destek veriyor, Filistinli yetimlere sahip çıkıyoruz. Siz de bu dar günlerde kardeşlerimize bir el uzatmak istemez misiniz!!!" ifadelerini kullandı.

ihh-5-001.jpg

İHH Konya'ya ulaşmak için telefon numarası: 332 353 00 08

Etiketler :