Konya İHH'dan İdlib kırsalına 4 TIR insani yardım

Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği hayırseverlerin destekleri ile temin edilen insani yardımların bulunduğu 4 TIR, İdlib’deki çadır kentlerde yaşamını sürdüren mültecilere dağıtılmak üzere yola çıktı.
Konya İHH'dan İdlib kırsalına 4 TIR insani yardım

Konyalı hayırseverlerin destekleri ile hazırlanan TIR’ların birinde 15 ton lahana, 10 ton havuç bulunurken diğer Tırlarda ise 14750 adet kumanya (su, meyve suyu, kek, hurma, konserve) 25 ton un, 1590 battaniye, 500 yastık, 300 yorgan bulunuyor. Yardımlar son günlerde yoğun bir bombardımana maruz kalan Suriye’nin İdlip şehrine ulaştırılmak üzere Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan İnsani Yardım Vakfına Lojistik Merkezine gönderildi.

idlibe-4-tir-yardim-3.JPG

Konya İHH, nerede olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış; savaş, doğal afet gibi sebeplerle mağdur olmuş ve zulme uğramış insanlara insani yardım ulaştırmayı sürdürüyor. Ülkede devam etmekte olan iç savaş ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmakta zorlanan mağdurlara ulaşmaya ve yardım etmeye devam ediyor.