Konya İHH'dan ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Konya İnsan ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği, korona virüs ( Covid-19) salgınıyla mücadele ve ramazan çalışmaları kapsamında başlatılan "Şimdi Dayanışma Vakti" sloganıyla ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırmaya devam ediyor.
Konya İHH'dan ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Konya İHH, "Şimdi Dayanışma Vakti" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında 2 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye gıda ve hijyen paketi dağıtıldı. Konya İHH merkez ve taşra ilçelerde olmak üzere; nakit ihtiyacı olan, yetim aileleri, işten çıkartılan ve gündelikçi işlerde çalışanlara teslim etmeye devam ediyor.

Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, kampanyayla ilgili yaptığı konuşmada, “ Bilindiği gibi 27 Mart tarihinde İHH İnsani Yardım Vakfımız bir süreden beri etkisinde olduğumuz korona salgınının olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik olarak “Şimdi Dayanışma Vakti” başlıklı bir kampanya başlattı. Bu kampanya çerçevesinde sahadaki gözlemlerimiz neticesinde fark ettiğimiz bir takım toplumsal sorunları çözmeye bu sorunlara deva olmaya çalışıyoruz. Kampanyamızın amacı budur ve korona münasebeti sebebiyle özellikler küçük işletmelerin işlerini sürdüremediklerini tespit ettik. 100 bin insana kumanya ve hijyen paketi dağıtacağımızı, 10 milyon nakdi yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağımızı söyledik.  Biz şuan bütün gücümüz ile ülke içine yönelik çalışmalarımıza odaklandık” diye konuştu.

Uysal; kampanyamıza desteklerinizi bekliyoruz, ramazan günlerinde buna çok ihtiyacımızın olduğunu söylemek istiyoruz. Bağışçısıyla ve sahada bu bağışları adrese ulaştıran bir nevi yardım ırgatlarıyla birlikte bu büyük hareketin desteklenmesini ve bu hareketi toplumumuzun içine düştüğü bu sıkıntılıları gidermek konusunda üzerine düşeni yapmasını sağlayacak her türlü bağışın, her türlü gayretin gösterilmesini talep ediyoruz. Rabbim daha güzel günlere eriştirsin, her geceden sonra bir sabah olduğu gibi bu sıkıntılardan sonra da bir sabah olacaktır, ferahlık olacaktır. İfadelerini kullandı.

Konya İHH bağışçıların teslim ettiği emanetlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmayı sürdürüyor.

konya-ihhdan-ihtiyac-sahibi-ailelere-yardim-4.jpeg

İyilik hareketine destek olmak için

Başta Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, mağdur olan, dara düşen müslümanlara zekâtlarını, fitrelerini, sadakalarını ve kumanya bağışlarını vermek isteyenler Konya İHH'nın iyilik hareketine katılarak, ramazan boyunca gerçekleştirilen kampanyalara destek olabilecek.

Kampanyaya destek vermek isteyenler, "FITRE" yazıp 4072'ye SMS göndererek 27 TL, "IFTAR", "KUMANYA" ya da "BAYRAMLIK" kelimelerinden birini yazıp 3072'ye SMS göndererek 5 TL, Konya İHH'nın banka hesaplarından, internet sitesinden online olarak veya Konya İHH merkezine başvurarak yardımda bulunabilecek.