Konya İHH'dan kamplara kumanya yardımı

Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından, hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan iftariyelik kumanya paketleri Suriye’nin Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı Harekâtı bölgelerindeki kamplarda yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.
Konya İHH'dan kamplara kumanya yardımı

Konya İHH, Ramazan çalışmalarına "Hep Birlikte Ramazan" sloganıyla başladı. Konya İHH, korona virüs nedeniyle sadece Türkiye’de ve kriz bölgelerinde çalışma yapacak ve bu kapsamda ramazan boyunca hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine teslim edecek.

Konya İHH, Suriye kamplarında yaşayan mağdurlar için hazırlanan 50 bin adet kumanya paketini gönderdi. Kumanya paketleri tamamlandığında toplamda 100 bin kişi kumanyalardan istifade edecek. Konya İHH İnsani Yardım Derneği hem yurt içinde hem de yurt dışındaki faaliyetlerini sürdürüyor.

Konya İHH başkanı Hasan Hüseyin Uysal; yaptığı açıklamada, ” Bu ramazanda da Konya İHH olarak; yoksulların, yetimlerin, darda kalmışların, savaş ya da doğal afetlere uğramışların yardımında olmaya çalışıyoruz. Bu çerçeve de Suriye’de Barış Pınarı, Fırat Kalkanı harekâtı bölgelerinde ülkemizin güvenliğini sağladığı bu alanlarda biz de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu bölgelerin çadır konteynerlerden oluşması ve yeni yaptığımız briket evlerden oluşan mekânları olduğu için hayat şartları daha zor, sürekli aş kaynama imkânı yok. Geçen yıllarda da yaptığımız gibi bu yılda 100 bin iftarlık veyahut sâhurluk kumanya hazırlığına girdik. Geldiğimiz noktada paketlenmiş hazır durumda olan 50 bin adet kumanyamızı gönderdik ve şuan dağıtımı devam ediyor. Önümüzde ki günlerde bunu 100 bine tamamlamak istiyoruz. Kumanya paketimizin su, protein içeriği yoğun konserve, şeker, hurma, kek ve meyve suyundan oluşan kumanyalarımızın içeriğini düzenledik “ ifadelerini kullandı.

konya-ihhdan-kamplara-kumanya-yardimi-1.jpg

3 bin aileye gıda kolisi dağıttık

Uysal, “ yalnızca bu bölgelerde ki kardeşlerimizin değil salgın dolayısı ile bazı insanların iş yerlerini kapatması, insanların işini yapamaz duruma gelemez hale gelmesi ile işsiz sayısı artmış durumda bu kardeşlerimizin de elinden tutmak amacıyla 3 bin adet gıda kolisi dağıttık. Önümüzde ki günlerde gıda paketi sayısını 5 bine tamamlayacağız. Bu süreçte yetim yavrularımızda unutmadık toplamda 600 yetim çocuğumuzun bayramlık alabilmeleri için giydirme bedellerini adreslerine ulaştırdık” dedi.

konya-ihhdan-kamplara-kumanya-yardimi-2.jpg

İyilik hareketine destek olmak için

Suriye ve dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, mağdur olan, dara düşen Müslümanlar için zekâtlarınızı, fitrelerinizi, sadakalarınızı ve kumanyalarınızı Konya İHH’nın iyilik hareketine katabilir ve Ramazan boyunca gerçekleştireceği kampanyalara destek olabilirsiniz. Bağışçılar;

- FITRE yazıp 4072’ye SMS göndererek 27 TL,

- IFTAR, KUMANYA ya da BAYRAMLIK kelimelerinden birini yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL,

- Konya İHH’nın banka hesaplarından, internet sitesinden online olarak veya Konya İHH binasına gelip başvurarak yardımda bulunabilirler.

konya-ihhdan-kamplara-kumanya-yardimi-3.jpeg

konya-ihhdan-kamplara-kumanya-yardimi-4.jpg

konya-ihhdan-kamplara-kumanya-yardimi-5.jpg