Konya İHH’dan Suriye’ye 19 tır yardım

Konya İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye’nin İdlib kentine gönderilmek üzere 19 tır yardım malzemesi yola çıktı. Türkiye’nin her zaman mazlumların yanında olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, “Türk milleti olarak kardeşlerimizi mağdur bırakmayacağız” dedi.
Konya İHH’dan Suriye’ye 19 tır yardım

Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye'ye 19 tır insani yardım malzemesi gönderildi. Mevlana Kültür Merkezi yanında buluşan dernek gönüllüleri yapılan duanın ardından yardım malzemelerini Suriye'nin İdlib şehrine gönderdi. Son dönemde Suriye'ye 15 tır yardım gönderen İHH'nın 19 tır daha göndermesiyle 1 ay içerisindeki yardımı 34 tıra ulaştı. Yardım malzemelerinin içerisinde gıda, kıyafet, çadır, battaniye gibi insan topluluğunun ihtiyacı olan her türlü ürünün bulunduğu kaydedildi.

konya-ihh-suriye-yardim-tiri-1.jpg

‘İDLİB, SADECE İDLİB’TEN İBARET DEĞİLDİR’

Suriye’nin İdlib şehrinde yaşananların tüm dünyayla bağlantılı olduğunu dile getiren İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, “İdlib sadece İdlib’ten ibaret değildir. İdlib’te olanlar Akdeniz’le, Körfez’le, Somali’yle ilgilidir. İsrail, ABD, Mısır, Rusya, bütün Filistinli kardeşlerimizi Sina’ya sürmek üzere gizli bir anlaşma yapmışlardır. Güya Sina’da bir Filistin devleti kuracaklardır. Fakat Filistinlileri binlerce yıldır kaldıkları topraklardan, anayurtlarından uzaklaştırıp çölde onlara yeni bir devlet vereceklerdir. Mısır’ı, Sina’da verdiği bu toprakların karşılığında Libya’nın doğu tarafından Sina’dan verdiği kadar toprak vermek üzere ikna etmişlerdir. Tuzak için tuzak bulunmaktadır. Mısır, Akdeniz’in bu kadar sınır artırmasına göz yummayacağına göre bu anlaşmanın ayrı bir tarafı vardır. Bu defa Mısır’ın içinde olmadığı bir anlaşmadır. Rusya, Amerika, İsrail vs. kuvvetlerin bir anlaşmasıdır. Bu işler olduktan sonra Mısır’ı zayıflatma yoluna gideceklerdir. Tuzak üzerine tuzak yapmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

konya-ihh-hasan-huseyin-uysal.jpg

‘TÜRKİYE, TUZAKLARA ENGEL OLMAKTADIR’

Türkiye’nin Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşmasıyla tuzakların birçoğuna engel olmaya çalıştığını belirten Hasan Hüseyin Uysal, “Allah bizleri orada muvaffak etsin. Bunun neticesinde Filistinli kardeşlerimizin yurtlarından sürülmesinin önüne geçmiş olacağız. Mısır’ın kendisine gösterilene kanarak ordusunun zayıflamasına engel olmuş olacağız. Libya’yı böyle bir bölünmeden kurtarmış olacağız. Ancak dördüncü olarak burada kendi menfaatimizi elde etmiş olacağız. Öncelikle hedefimiz bölgede ümmetin değerlerinin, imkanlarının yara almasının önüne geçmektedir. Bunun İdlib’e yansıması da batılıların kullandıkları piyon Hafter, Libya’nn doğu tarafını ele geçirmiş durumdadır. Hafter’e Rusya, ABD, İsrail, Fransa destek olmaktadır. Biz bu Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşmasıyla buradaki tuzaklarını bozduğumuz, Hafter’in önünü kestiğimiz için herkes Türkiye’yi daraltmaya kalkmaktadır” dedi.

‘KARDEŞLERİMİZİ MAĞDUR BIRAKMAYACAĞIZ’

“Türk milleti olarak kardeşlerimizi mağdur bırakmayacağız” diyen Hasan Hüseyin Uysal, “9 yıldır süren Suriye içerisindeki hadisenin, iç savaşın katliamın şimdiki gerekçeleri bunlardır. Bizlerin başımızı havaya kaldırıp etrafa bakamayacak hale getirmek istiyorlar. İdlib’deki kardeşlerimizin sınırımıza yığılmasıyla, içeriye girmek istemesiyle bizim içeride ve dışarıda sıkıntıya düşmemizi, Akdeniz’de, Körfez’de, Somali’de yaşananlarla uğraşamaz hale gelmemizi istiyorlar. Ama biz büyük bir milletiz. Türk’üyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, büyük bir milletiz. Kurulan tuzakları bozacağız. Tuzaklarını onların başlarına geçireceğiz. Yani bizler kardeşlerimizi mağdur bırakmayacağız. Kardeşlerimizi sınırın ötesinde tutmak suretiyle, Suriye’nin insansızlaştırılmasını engelleyeceğiz. Bomboş bir memleket elde etmek suretiyle orada kuracakları uydu devletlerin önüne geçeceğiz. Böylece yüzlerce yıl başımızı ağrıtacak bir felaketi engellemiş olacağız” şeklinde konuştu.

‘YARDIMLAR DEVAM ETMELİDİR’

Mazlumlara yardım kampanyalarının devam etmesi gerektiğini söyleyen Hasan Hüseyin Uysal, “Bunun için Konya’mızın şerefli, aziz insanlarının bugüne kadar yaptıkları gibi yardımlarını devam ettirmeleri gerekmektedir. Yardımlarından dolayı halkımıza müteşekkiriz. Bu gece itibariyle saldırılar durmuştur. En azından resmi olarak durması gerekiyordu. Ancak bu bizi yanıltmasın. Çünkü sınırımıza gelen 350 bin insan orada duruyor. Geriye dönemez. Bağları, bahçeleri bombalarla talan edildi. Bizler bu insanlara yine çadır, ev, barınak, tarla, eğitim, sağlık imkanı sağlamalıyız ki bu gerekçeler gerçekleşmiş olsun. Biz kardeşlik yapalım ki, onlar Suriye’yi boşaltamasın. Tuzakları onların başına geçsin inşallah” dedi.

konya-ihh-suriye-yardim-tiri-3.jpg

‘YARDIM TIRLARIMIZ DERMAN OLACAKTIR’

İHH tarafından gönderilen 19 yardım tırının mazlumların yaralarına derman olacağını vurgulayan Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın ise, “Kışın güzel bir havada güzel bir yardım töreninde bir araya geldik. Merhamet ve şefkat gösterisinin olduğu bir ortamda bulunmaktayız. Bütün kuvvetler yarış halindeler. Bir yandan zulüm, adaletsizlik, haksızlıklar devam etmektedir. Bir yandan da burada olduğu gibi güzel yardımlaşmalar devam etmektedir. Bugün 19 tırı kimisi bu malların toplanmasında, kimisi dağıtılmasında,  kimisi de bunların parasını vererek çok güzel hareket yapmaktadır. Bu güzel törenin içinde olmaktan mutluluk duyarken buna gayret eden herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçenleri tekrar kutluyor, inşallah bu tırlar, canlarını zor kurtarmış ama yaşam faaliyetlerini sürdüremeyecek durumda olan kişilere derman olur. İnşallah bu hareket başka insanlara da örnek olarak iyiliğin artmasına sebep olur diyoruz” ifadelerini kullandı. Yapılan duanın ardından tırlar yola çıktı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

konya-vali-yardimcisi-mehmet-aydin.jpg

konya-ihh-suriye-yardim-tiri-2.jpg

tir-yola-cikti-konya-ihh-suriye.jpg