Konya İl Müftülüğü gönüllere dokunuyor

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu öncülüğünde yürütülen “Soğuk Günde Sıcak Kardeşlik” projesi insanların içini ısıtıyor.
Konya İl Müftülüğü gönüllere dokunuyor

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu öncülüğünde yürütülen “Soğuk Günde Sıcak Kardeşlik” projesi insanların içini ısıtıyor. Proje kapsamında kırsalda ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bot, çizme ve kaban desteği veriliyor. Proje yürütücüsü Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk, pandemi sürecinde Vefa Destek Gruplarında görev alan din görevlilerinin aynı zamanda ailelere hem manevi danışmanlık hem de din hizmeti verdiklerini belirtti.

‘Soğuk Günde Sıcak Kardeşlik’ projesi kapsamında ilk etapta kırsalda ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bot, çizme ve kaban desteği veriliyor. Bazı toplum kesimlerinde maddi imkansızlıkların giderek arttığını söyleyen Betül Şimşek Öztürk, Maddi imkansızlıklar psikolojik bir yük olarak da toplumda kendini gösteriyor. İnsanların ekonomik olarak yükünü aldığımızda diğer yükler de biraz daha azalacağından dolayı nerede ihtiyacı olan kardeşimiz varsa onlar için Türkiye Diyanet İş Birliğiyle birlikte birtakım yardım projeleri gerçekleştirdik. Idlib Azez bölgesindeki kardeşlerimize soba, giyecek ve bot yardımları yaptık. Konya özelinde ihtiyaç sahibi ailelerimize yönelik personellerimizin çok ciddi katkıları oldu” dedi.

muftuluk-yardim-1.jpg

‘KUR’AN VE SÜNNET IŞIĞINDA HALKIMIZIN YANINDAYIZ’

Mart ayından bu yana toplumun ciddi bir şekilde psikolojik ve ekonomik yükün altına girdiğini belirten Konya İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek, “Konya İl Müftülüğü Aile Dini Rehberlik Bürosu olarak; Kur’an ve sünnet ışığından sahih bilgilerle her zaman olduğu gibi bu zor dönemde de halkımızın yanında olduğumuzu belirtmek amacıyla düzenli programlar gerçekleştirdik. Ramazan ayına denk gelen zamanda pandemiyle beraber işten çıkarılmalar neticesinde bazı kardeşlerimizin çok ciddi maddi sıkıntıya girdiğini gördük. ‘İmkânı olan getirsin, ihtiyacı olan götürsün’ sloganıyla camilerde gıda içerikli yardım malzemeleri toplandı ve ihtiyaç sahibi insanlar gelerek ihtiyaçları kadar götürdüler. Caminin ilk giriş kısmında bunlar sanki bir market rafı dizayn edilir gibi dizayn edildi ve hayır çarşısına dönüştürüldü. Bu da gerçekten büyük bir karşılık gördü.” şeklinde konuştu.  

muftuluk-yardim-3.jpg

‘HEM MANEVİ DANIŞMANLIK HEM DE DİN HİZMETİ VERİYORUZ’

Pandemi sürecinde Vefa Destek Gruplarında Konya İl Müftülüğü din görevlilerinin çok aktif olarak yer aldıklarını kaydeden Şimşek, “Din görevlilerimiz, sadece il merkezi değil, ilçeler, köyler ve kasabalarda gönüllü olarak 24 saat çalışarak halkımızın zor zamanında yanında olduğunu gösterdiler. Bu dönemde kendi personelimize yönelik de birtakım girişimlerde bulunmayı öngördük. Kurumun içerisinde sıkıntı yaşayan personelimize yönelik uzman psikoloğumuz tarafından danışmanlık hizmeti vermeye başladık. Bu noktada bizler yoğun olarak hem manevi danışmanlık hem de din hizmeti veriyoruz. Bu noktada personelimizin alt yapısını güçlendirmesi ve kendini daha rahat hissetmesi son derece önemliydi. Bu nedenlerden dolayı kurumsal aile projesini hayata geçirmiş olduk.” ifadelerine yer verdi.   

muftuluk-yardim-4.jpg

‘ŞEHİT EMANETLERİ YALNIZ KALMASIN’

Pandemi döneminde de devam eden ‘Şehit Emanetleri Yalnız Kalmasın’ projesi hakkında bilgi veren Şimşek, “Pandemi öncesinde bizim için şehit olan kardeşlerimizin şehadet günlerinde personellerimiz bir araya geliyor, o şehidimiz için bir hatim okunuyor ve aynı zamanda ikramlar da götürülerek şehit ailesi ziyaret ediliyordu. Biz bunu hiç kesintiye uğratmadan yine onların mahzun gönüllerini biraz rahatlatmak ve kendilerinin yalnız olmadığını göstermek için yine ziyaretlerimize rutin olarak devam ettik” diye anlattı. 

muftuluk-yardim-2.jpg

‘YOUTUBE KANALINDA AİLE SEMİNERLERİMİZ VAR’

Konya İl Müftülüğü Youtube sayfasında aile seminerleri başlattıklarını duyuran Şimşek, “ Mart ayına kadar sürecek bir eğitim süreci yine devam ediyor. Temel amaçlarımız ve misyonlarımız arasında ailenin kurulması, ailenin sağlıklı olarak devam etmesi vardır. Dolayısıyla kurulan bu ailenin sağlıklı devam edebilmelerini sağlayabilmek adına bu aile seminerleri de son derece önemlidir” dedi. Konya İl Müftülüğü olarak, Youtube kanalında farklı kurumlardan farklı uzmanları ağırladıklarını söyleyen Şimşek, “Halkımız güzel teveccüh gösteriyor. Bunların farklı platformlarda da tanıtılmasını arzu ediyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

muftuluk-yardim-5.jpg

muftuluk-yardim-6.jpg