Konya İl Müftülüğü tek yürek oldu

Konya İlçe Müftülüklerinin din görevlilerinden oluşan 65 kişilik destek ekibi Hatay’daki depremzedelere yardımcı olmak amacıyla, hayırseverlerin yardımlarıyla hazırlanan ve deprem bölgesinde en fazla ihtiyaç duyulan malzemelerle birlikte Hatay’a yolcu edildi.
Konya İl Müftülüğü tek yürek oldu

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, “Ülkemizde meydana gelen depremlerin ardından vefat eden kardeşlerimizin cenaze ve defin işlemlerine yardımcı olmak, manevi destek hizmeti ve yardım faaliyetlerine katılmak üzere görevli personellerimizi uğurluyoruz. Milletimizin yaşadığı bu acıyı biz de Konya olarak yüreğimizde yaşıyoruz” İfadelerini kullanarak böyle bir acının tekrar yaşatmaması temennisinde bulundu. Seydişehir İlçe Müftüsü Adem Bebek rehberliğinde görev yapacak olan ekipler, Konya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman’ın duasıyla uğurlandı.

konya-il-muftulugu-tek-yurek-oldu-2.jpg

ALİ ÖGE, DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, deprem bölgelerinden Konya’ya misafir olarak gelen depremzedeleri ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim okuyarak deprem bölgelerinde vefat eden vatandaşlar için dua eden Öge, depremzedelerle sohbet ederek Kur’an-ı Kerim ve dini kitaplar hediye etti. Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, TDV Konya Şubesi Kadın Kolları görevli ve gönüllüleri ile hayırseverlere teşekkür etti.

konya-il-muftulugu-tek-yurek-oldu-1.jpg

MANEVİ DANIŞMANLAR SAHADA

Konya İl Müftülüğü ve Merkez İlçe Müftülüklerinde görev yapan Kur’an Kursu öğreticilerinden oluşan Manevi Danışman ekipleri ise, ilk günden itibaren depremzedelere destek olmaya devam ediyor.

Deprem bölgelerinden Konya’ya gelerek KYK yurtlarına yerleşen ailelerin bu zorlu süreçlerinde manevi olarak büyük destek sağlayan Kur'an Kursu öğreticileri, depremzedeleri ziyaret ederek manevi danışmanlık hizmeti sunmaya da devam ediyor. Kur’an-ı Kerim eğitimleri, sohbet, vb. faaliyetlerin yanında 4-6 yaş Kur’an Kursu öğreticileri çocuklarla oyunlar oynayarak yaşamış oldukları depremin etkilerini en aza indirmenin gayretini veriyor.

konya-il-muftulugu-tek-yurek-oldu-7.jpg

•MACİT ULUÇAMLIBEL

KONYA HABER

Etiketler :