• Haberler
  • Konya
  • Konya İl Müftüsü değişti! İşte yeni atanan isim

Konya İl Müftüsü değişti! İşte yeni atanan isim

Konya İl Müftüsü değişti. Cumhurbaşkanlığı kararıyla görev süresi dolan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge'nin yerine Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük atandı.

Haberin Özeti

  • • Cumhurbaşkanlığı kararıyla görev süresi dolan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge'nin yerine Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük atandı.
  • • Celal Büyük'ün ayrılmasıyla boşalan Diyarbakır İl Müftülüğüne Erzincan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu getirildi; birçok ilde de müftü değişiklikleri yaşandı.
  • • 1974 doğumlu Celal Büyük, 1992'de imam-hatip olarak göreve başladı; Ağrı ve 6 Ekim 2023'ten beri Diyarbakır İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı. 2026/279 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile birçok müftünün görev yeri değişti. Karara göre; görev süresi dolan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge'nin yerine Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük, Konya İl Müftüsü olarak atandı. Celal Büyük’ün ayrılmasıyla boşalan Diyarbakır İl Müftülüğüne Erzincan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu atandı. Konya’nın yanı sıra Bilecik, Karabük, Kocaeli, Nevşehir ve Zonguldak il müftüleri de görevden alınırken, çok sayıda ilde yeni müftü atamaları gerçekleştirildi.

CELAL BÜYÜK KİMDİR?

Konyanın yeni il müftüsü Celal Büyük, 1974 yılında Erzurum’un Oltu ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Zonguldak’ta, lise eğitimini ise Oltu İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1992 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde imam-hatip olarak göreve başlayan Büyük; Ankara Haymana, Ankara Altındağ ve Bursa Osmangazi’de imam-hatiplik yaptı. 2002 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2005 yılında İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’ni tamamlayan Büyük, aynı dönemde Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Eğitimi alanında yüksek lisansını bitirdi. 2005-2006 yıllarında Denizli Honaz’da vaizlik yapan Celal Büyük, daha sonra sırasıyla Erzurum Horasan ve Tortum ilçe müftülüklerinde görev yaptı. 2013 yılında Erzurum İl Müftü Yardımcılığına atandı ve yaklaşık iki yıl Erzurum İl Müftülüğüne vekâlet etti. Büyük, 2016-2019 yıllarında Adana Yüreğir İlçe Müftüsü, 2019-2022 yıllarında İstanbul Bağcılar İlçe Müftüsü, 2022-2023 yıllarında Ağrı İl Müftüsü olarak görev yaptı. 6 Ekim 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır İl Müftüsü olarak atanmıştı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Özel Haber

Bakmadan Geçme