Konya İl Sağlık Müdürlüğü'nden iddialara yanıt: Pandemi hastanelerinde yatak sıkıntısı yok

Konya İl Sağlık Müdürlüğü, artan koronavirüs vakaları nedeniyle Konya'daki hastanelerde yoğun bakım servislerinin dolduğu iddialarını yalanladı.
Konya İl Sağlık Müdürlüğü'nden iddialara yanıt: Pandemi hastanelerinde yatak sıkıntısı yok

"İlimizde servis ve yoğun bakım yatağı açısından sorun yaşanmayacak"

Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada;

“Tüm Türkiye’de olduğu gibi şehrimizde de son günlerde Covid-19 tanısı konulan hasta sayısında bir artış yaşandığı görülmektedir. Yaşanan son gelişmeler üzerine ilimizde Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Meram Devlet Hastanesi ve Konya Numune Hastanesi pandemi hastanesi olarak belirlenmiştir. Bu hastanelerimizin yanı sıra üniversite ve özel hastanelerimizde de Covid-19 tanısı konulan hastalarımızın tedavileri büyük bir özveri ile gerçekleştirilmektedir. Haberde bahsedildiği gibi ‘Konya’da yoğun bakım servislerinin tamamen dolu olduğu’, ‘hastanede yatması gereken hastaların yatak bulunamadığı için sıra beklediği’ gibi iddialar kesinlikle doğruyu ifade etmemektedir. Şu an itibari ile Konya’da servis yatağı doluluk oranımız yüzde 59, erişkin yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 68 ve ventilatör doluluk oranımız yüzde 27’dir. Vaka artışının devam etmesi halinde İlimizde servis ve yoğun bakım yatağı açısından sorun yaşanmayacak şekilde gerekli planlamalar yapılmıştır.

Sayın Valimizin öncülüğünde Konya İl sağlık Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın sağlığı için çalışmalarımıza kesintisiz devam etmekteyiz. Kamu, üniversite ve özel sağlık tesislerinde bulunan tüm sağlık çalışanlarımız salgın ile başarılı bir mücadele sürdürmekte olup ilimizde pandemi kontrol altındadır.

Bu tür asılsız iddialar sağlık çalışanlarının pandemi ile olan özverili mücadelesine zarar vermektedir. Tarafların açıklamalarında daha hassas davranması, konuya ilişkin asılsız beyanlar yapılmadan önce yetkililerden bilgi istenilmesinin daha sağlıklı olacağı kanaatindeyiz. Tüm dünyaya örnek gösterilen sağlık sistemimizi yıpratma adına yapılan bu tür açıklamalara, asılsız iddia ve söylemlere vatandaşlarımızın itibar etmeyeceğinden eminiz.”ifadelerine yer verildi.