Konya ilçe haberleri

Konya ilçelerinde neler oluyor? Konya ilçelerinden öne çıkan haberleri sizler için derledik.
Konya ilçe haberleri

Mescidi Aksa Cami’nin dualarla temeli atıldı

Kulu’da Mescidi Aksa Cami’nin temeli dualarla atıldı. Temel atma törenine katılan Belediye Başkanı Murat Ünver, “Mescidi Aksa camimizin temelini attık. Allah bitirmeyi ve biran önce ibadete açmayı nasip etsin.

mescidi-aksa-caminin-dualarla-temeli-atildi-1.jpg

Mescidi Aksa Camii Yapma ve Yaşatma Derneği Yöneticileri Cevdet Akan, Mustafa Dalbudak ve Bayram Kaya abilerimize bu girişimleri için teşekkür ediyorum. Allah kolaylık versin. Bizde belediye olarak ilk etapta 320.000 TL’lik demir desteğinde bulunduk. İnşallah toplamda bu desteğimizi 1 milyon TL’ye çıkartacağız. Hemşehrilerimizden de camimize destek vermelerini rica ediyoruz” dedi.

Başkan Candan’a esnaflardan ziyaret

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan’ı Bardakçı Mahallesi Tuhafiye Pazarı esnafı ziyaret etti.

baskan-candana-esnaflardan-ziyaret.jpg

“Esnaflarımızın taleplerini dinledik” diyen Başkan Candan, “İlçemizde bir yandan yatırımlarımız devam ederken bir yandan da vatandaşlarımızla buluşmaya devam ediyoruz. Bugün esnaflarımızı misafir ettik. Sorunlarını dile getiren esnaflarımızla fikir alışverişinde bulunduk. Esnaflarımız ilçe ekonomimizin bel kemiğidir. Onların fikirleri ve talepleri bizim için her zaman önemlidir” dedi. Esnaflarda Başkan Candan’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Ertaş, vatandaşların taleplerini dinledi

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Başkan Ertaş, son olarak Tekeler Mahallesinde vatandaşlarla buluştu.

ertas-vatandaslarin-taleplerini-dinledi-3.jpg

“Yüz yüze, gönül gönüle samimiyet ve muhabbetle değerli hemşehrilerimizle bir ve beraberiz” diyen Başkan Ertaş, “Mahalle ziyaretlerimiz bizim için oldukça önemli. Vatandaşlarımızla bir araya gelerek sorunları yerinde tespit edip çözüme kavuşturuyoruz. İlçemizde 7’den 70’e herkesin fikri bizim için önemli ve değerlidir. Mahallelerimizde ne eksikse vatandaşlarımız be istiyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Hayata geçen hizmetlerle Ilgın’ın çehresi değişiyor” dedi.

Karapınar’da afet eğitimi verildi

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat ile birlikte kurum amirleri ve muhtarların katılımı ile İl AFAD Müdürlüğü teknik personelince obruklar özelinde düzenlenen afet eğitimine katıldı.

karapinarda-afet-egitimi-verildi-1.jpg

Eğitimin oldukça verimli geçtiğini ifade eden Başkan Yaka, “Bu tarz eğimler bizim için önemli. Eğitime katılan herkese teşekkür ederim” dedi. Eğitim sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

Bozkır HES' te çalışmalar hızla devam ediyor

Bozkır HES' te çalışmalar hızla devam ediyor.

bozkir-hes-te-calismalar.jpg

“Enerjimize enerji katıyoruz” diyerek açıklamada bulunan yetkililer konu ile ilgili şunları söyledi: “18 megavat kurulu güce sahip Bozkır HES' te çalışmalar hızla devam ediyor. 2 bin 500 mm çapında 1200 metre uzunluğunda çelik boru iletim hattında boru montajı ve santral binası inşaatı tamamlandı. Kuyruk suyu çıkışında dere yatağı ıslahının yaklaşık 400 metresi tamamlanmış olup, kalan 250 metresinin ıslahı devam etmektedir. Projenin bu yıl içerisinde devreye alınması planlanmaktadır.”

Başkan Tutal esnaflarla buluştu

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, haftaya esnaf ziyaretleri ile başladı.

baskan-tutal-esnaflarla-bulustu-2.jpg

Başkan Tutal, “Haftanın ilk iş gününde esnaflarımıza hayırlı sabahlar, hayırlı işler diledik. Bolluk, bereket, huzur ve güven içinde bir gün ve hafta geçirmemiz dileğiyle esnaf ziyaretlerimize devam edeceğiz. İlçemizde yatırımlarımız tüm hızıyla devam ederken; bizde vatandaşlarımızı ziyaret ederek istişarelerde bulunuyoruz. Esnaflarımız istek ve taleplerini dinleyerek, ilçemize değer katmaya devam ediyoruz. Seydişehir hayata geçen yatırımlarla her geçen gün gelişiyor. Daha güzel bir Seydişehir için çalışmalarımız devam edecek” dedi. Esnaflarda Başkan Tutal’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Kulu’da caddeler yenileniyor

Kulu’da yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Murat Ünver, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Küçükçelik, Mehmet Atakan ve Meclis Üyesi Remzi Taşyürek ile birlikte caddelerde yürütülen çalışmaların son halini yerinde inceledi.

kuluda-caddeler-yenileniyor-1.jpg

Başkan Ünver burada yaptığı açıklamada, “Ömeranlı Mahallemizde Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürüttüğümüz prestij caddesi ve meydan çalışmaları kapsamında kaldırımları bitirdik aydınlatma çalışmaları devam ediyor ve asfalt serimine başladık. Çalışmaları yerinde inceledikten sonra caddemizdeki esnaflarımız ve Ömeranlılı hemşehrilerimiz ile hasbihal ettik. Prestij cadde çalışmalarımız devam edecek. Ceddeler yeni haline kavuşunca Kulu’nun da çehresi değişecek. İlçemizde her alana dokunuyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Etiketler :