Konya ilçe haberleri (18 Ocak 2023)

Konya ilçelerinde neler oluyor? Konya ilçelerinden öne çıkan haberleri sizler için derledik.
Konya ilçe haberleri (18 Ocak 2023)

Yalıhüyük'te öğrencilere ücretsiz yemek uygulaması başlıyor

Yalıhüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde öğrencilere ücretsiz yemek verilecek.

yalihuyukte-ogrencilere-ucretsiz-yemek-uygulamasi-basliyor-1.jpg

Milli Eğitim Müdürü Kadir Genç, konuya ilişkin açıklamasında İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının da desteğiyle, ilçede bulunan tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz yemek dağıtımı yapılacağını bildirdi.

Seydişehir'de kamyoncu esnafının sorunları konuşuldu

Kaymakam Deniz Pişkin ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal Seydişehir Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret etti.

Kooperatif binasındaki toplantı salonunda, Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Sivil Toplum Örgütleri başkanlarının katıldığı toplantıda Seydişehir Taşıyıcılar Kooperatifine üye olan kooperatif esnafının sıkıntıları konuşuldu.

seydisehirde-kamyoncu-esnafinin-sorunlari-konusuldu.jpg

Kooperatifin Seydişehir ekonomisine kazandırdığı katkıların konuşulduğu ziyarette, kamyoncu esnafı mazot ve diğer girdilerin aşırı artmasının işlerini olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.

Ziyarete Ticaret Odası Başkanı Cemal Küçük, Esnaf Kefalet Odası Başkanı Durmuş Onar, Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, Şoförler Odası Başkanı Hasan Ünüvar, Türk Hava Kurumu Başkanı Enes Acar, Et ve Süt Birliği Başkanı Ergun Balcı, Suğla Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İsmail Aşkayanar, Şehit ve Gaziler Derneği Seydişehir Temsilcisi Yakup Söğüt, Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Soner Güler, Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Karaarslan ve Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya da hazır bulundu.

Dursun Ali Erzincanlı Altınekin’de sevenleriyle buluştu

Konya'nın Altınekin ilçesinde Dursun Ali Erzincanlı ile "Şiir Dinletisi" etkinliği yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde düzenlediği Şehir Konferansları çerçevesinde yapılan programa ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterildi.

altinekinde-siir-dinletisi-duzenlendi.jpg

Dursun Ali Erzincanlı tarafından okunan naatlar ile vatandaşlar duygu dolu anlar yaşarken, Erzincanlı aralarında, Adın Geçer, 40 yaşındasın ve Bedir isimli şiirlerin de yer aldığı şiirlerini okudu.

Konferans sonunda Belediye Başkanı Muharrem Dere ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersoy tarafından Erzincanlı'ya günün anısına çeşitli hediyeler takdim edildi.

Seydişehir Belediye Başkanı Tutal, mahalle ziyaretlerini sürdürüyor

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Bostandere Mahallesinde kalaycılık mesleğini sürdüren 70 yaşındaki Ali Mıdık'ı ziyaret etti.

Tutal, evinin alt katında mesleği azimle sürdürmeye devam eden kalaycı Ali Mıdık'tan mesleği hakkında bilgi alarak, kap kalayladı.

Mıdık, 11 yaşında Sığmanlı Kalaycı Osman Özkul'un yanında çırak olarak kalaycılığa başladığını anlatarak, "Yıllar sonra Bostandere'ye gelerek dükkan açtım. Askere gidene kadar burada ve çevre köylerde kalaycılık yaptım. Askerde de karavanaları kalayladım. 59 yıldır bu mesleği yapıyorum. Yaşlandım ama hatırından geçemeyeceğim insanların kaplarını kalaylıyorum." dedi.

Tutal da "Unutulmaya yüz tutan mesleklerin yaşatılması için gereken desteği vermeye hazırız." ifadesini kullandı.

Etiketler :