Konya ilçe haberleri

Konya ilçelerinde neler oluyor? Konya ilçelerinden kısa kısa haberler...
Konya ilçe haberleri

Kulu’da yatırımlar devam ediyor

Kulu Belediyesi’nin yatırımları tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Murat Ünver, şehrin bazı noktalarına halk ekmek büfelerinin yerleştirildiğini duyurdu.

kuluda-yatirimlar-devam-ediyor-2.jpg

Başkan Ünver, “Göreve geldiğimiz günden bu yana gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yatırımlarımızı istişare ederek hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Hüyük’te içme suyu boru hatları yenileniyor

Hüyük ilçesinde içme suyu boru hatları yenileniyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, “Kıreli Mahallemizin kanayan yarası asbestli içme suyu boru hatlarından yaklaşık 3 bin metresi değiştiriliyor. Halkımıza içilebilir sağlıklı su hizmeti verebilmek için eski asbestli boruların kullanıldığı terfi hattı yenilenerek sağlıklı hale getirilecek. Öncelikli hedefimiz halkımıza sağlıklı su sunmak.

huyukte-icme-suyu-boru-hatlari-yenileniyor-2.jpg

Hedefimiz ilçe genelinde çok az bir yerde kalan asbestli boru hatlarının tümünü değiştirmek. KOSKİ Genel Müdürlüğü nezdinde tüm çalışanlara ve Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay destek ve katkıları için teşekkür ediyorum. İlçemizde hizmetlerimiz artarak devam edecek” dedi.

Ereğli’de parklar yenileniyor

Ereğli’de parklarda bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

ereglide-parklar-yenileniyor-2.jpg

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, “Yunus Emre Parkımızda yenileme çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Daha güzel ve modern yeni haliyle Yunus Emre Parkımız Ereğli'mizin değerine değer katacak. İlçemizde hava şartları el verdiği ölçüde parklarımıza bakım yapmaya devam edeceğiz. Yenilen parklarımızda vatandaşlarımız günün stresini atacak. Hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Hayata geçen hizmetlerle Ereğli’nin çehresi değişecek” dedi.

Başkan Pekmez muhtarlarla buluştu

Doğanhisar Belediye Başkanı Süleyman Pekmez, muhtarlara buluştu.

baskan-pekmez-muhtarlarla-bulustu-1.jpg

Başkan Pekmez, “Muhtarlarımızla Arazi Toplulaştırma Kanunu ile ilgili ve diğer konular hakkında istişare toplantısı yaptık. Daha sonra muhtarlarımızın istek ve taleplerini dinledik. Muhtarlarımız vatandaşlarla aramızda köprü vazifesi görüyor. Tüm muhtarlarımıza yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. İlçemizde birlik ve beraberlik içinde çalışmaya ve hizmet üretmeye devam edeceğiz” dedi. Muhtarlarda Başkan Pekmez’e ilçeye kazandırdığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Derbent’te saha çalışmaları sürüyor

Derbent’te belediye ekipleri saha çalışmalarına devam ediyor.

derbentte-saha-calismalari-suruyor-3.jpg

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hüseyin Ayten, “Belediye ekiplerimiz tarafından Mülayim Mahallemizdeki parke bordür tadilat ve sokaklarda temizlik çalışmalarımız tamamlanmıştır. Çalışmalarımız diğer mahallelerimizde devam edecek. Sahada özveri ile çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz gündün bu yana gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sokaklarımızı belediye ekiplerimiz pırıl pırıl yaptı. Bozuk olan yollarımız onarıldı” şeklinde konuştu.

Akşehir’de tekstil atık kumbaraların sayısı arttı

Akşehir Belediyesi tarafından şehir merkezine yerleştirilen tekstil atık kumbaralarına vatandaşlar tarafından yoğun ilgi olunca bu kumbaraların sayısı artırıldı. Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Projesi çerçevesinde temiz bir doğa ve temiz bir Akşehir prensibiyle yapılan çalışmalar; tekstil atık kumbaralarının sayılarının çoğaltılması ile devam etmekte. Akşehir’deki belirli noktalara yerleştirilen tekstil atık kumbaraları vatandaşlar tarafından ilgi görmesi nedeniyle mahallelerdeki kumbaraların sayısı artırılıyor.

aksehirde-tekstil-atik-kumbaralarin-sayisi-artti-2.jpg

ATIKLAR GERİ DÖNÜŞECEK

Akşehir Belediyesi vatandaşların gösterdiği ilgiye kayıtsız kalmayarak kumbara bulunmayan noktalara yenilerini ilave etmeye başladı. Vatandaşlar kullanılmayacak durumda olan tekstil ve ayakkabılarını kumbaralara atarak bu atıkların çöpe gitmesine engel olacak hem de bu atıkları geri dönüşüme kazandırarak ekonomiye katkıda bulunmuş olacaklar.

Yunak Belediyesi sokak hayvanlarını unutulmadı

Yunak Belediyesi beslenme ve barınma zorluğu yaşayan sokak hayvanlarını unutmadı. Belediye ekipleri tarafından ilçe genelinde kedi ve köpekler için belirlenen bölgelere mama bırakıldı.

Yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları ve kuşların beslenmesi için ilçede belirli bölgelere yem ve mama bırakıldı.

yunak-belediyesi-sokak-hayvanlarini-unutulmadi-1.jpg

“SEVİMLİ DOSTLARIMIZ”

Vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet eden Yunak Belediyesi yetkilileri, “Ekiplerimiz açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalmamaları için sevimli dostlarımıza yem bırakıyor. Sokak hayvanlarımızın bu zor günlerinde aç ve susuz kalmasına gönlümüz razı olmaz. Bu konuda vatandaşlarımız da gerekli duyarlılığı göstermeye devam etmeli” dedi.

Etiketler :