Konya ilçe haberleri

Konya ilçelerinde neler oluyor? Konya ilçelerinden öne çıkan haberleri sizler için derledik.

Başkan Yaka’dan okullara ziyaret

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Belediye Meclis Üyelerinden Mustafa Kurum ile birlikte Akçayazı İlkokulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrenciler ile bir araya geldiler.

Başkan Yaka, “Eğitime olan desteğimiz her zaman devam edecek. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ilçemizde en iyi hizmeti alabilmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz. Yatırımlarımız kadar eğitim faaliyetlerine de önem veriyoruz” diyerek okul ziyaretlerinin devam edeceğini ifade etti.

Ilgın’da yatırımlar devam ediyor

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, ilçedeki yatırımların tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti.

Başkan Ertaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kaplıca Bölgemizde bulunan Ilgın Şehit Bayram Harun Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin (Ilgın Endüstri Meslek Lisesi) yıkılıp, yeni yapılacak okulun belediyemize ait Ilıca Mahallesi 457 ada 21 parsel nolu alana yapılarak trampa edilmesi noktasında meclis kararımızı alarak okulun bulunduğu alanın tapusunu belediyemiz adına teslim aldık. Bu kapsamda Kaplıca Master Plan çerçevesinde okulun bulunduğu alanda yapılacak olan 5 yıldızlı otel projemizin son aşamasını da tamamlamış olduk. Kaplıca Master Plan projemize desteklerinden dolayı AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Leyla Şahin Usta'ya, Milletvekilimiz Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir nezdinde tüm milletvekillerimize, AK Parti Konya İl Başkanımız Hasan Angı'ya, Kaymakamımız Aytekin Yılmaz'a, Konya İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Yiğit'e, AK Parti Ilgın İlçe Başkanımız Ömer Apil'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2023 yılında kaplıca bölgemizde büyük bir yatırıma imza atacağız inşallah.”

Başkan Candan yatırımları inceledi

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan ilçede devam eden yatırımları yerinde inceledi.

Başkan Candan yatırımlar ile ilgili yaptığı açıklamada, “Çumra’mız için aralıksız olarak çalışmaya devam ediyoruz. Taşağıl Mahallemizde stabilize çalışması sürüyor. Türkmenkarahüyük - Sürgüç arası bağlantı yolu altyapı çalışması ekiplerimiz tarafından tüm hızıyla sürüyor. Park ve bahçelerimizde bakım ve ilaçlama çalışması da devam ediyor. İlçemizde hava şartları el verdiği ölçüde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek. Tüm ekiplerimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.

Yunak'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Yunak da ortaokul öğrencileri arasında en fazla kitap okuyan öğrencilere hediye verildi.

Yunak Kaymakamı Murat Karahan, ilçede ortaokullar bazında en fazla kitap okuyan 10 öğrenciyi ödüllendirdi.

Kaymakam Murat Karahan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, 2022-2023 eğitim öğretim yılı birinci döneminde, ilçe kütüphanesi, okul kütüphanesi ya da sınıf kitaplığından düzenli olarak kitap alan ve kendi yaş grupları arasında en fazla ve istikrarlı kitap okuyan öğrencileri kabul ederek tebrik ettiler.

‘BU TATLI REKABETİN KAYBEDENİ YOK’

Okullarında en çok kitap okuyan öğrencilere hediye paketi dağıtan Karahan, "Bütün öğrencilerimizden çok kitap okumalarını istiyoruz. Okumayanın başarılı olması mümkün değildir. Kitap okuma alışkanlığını artırmak için de okullarımızda okuma saatleri düzenliyoruz. Zaman zaman kütüphaneleri ziyaret ediyoruz. Çeşitli vesilelerle birlikte kitap okuyoruz. Bu tatlı rekabetin kaybedeni yoktur. Ancak, biz çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirmeye devam edeceğiz" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan da Kaymakam Murat Karahan'a eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, en çok kitap okuyan öğrencileri de tebrik etti.

AGD’den kış etkinliği

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Ortaokullar Komisyonu, Kış Etkinlikleriyle öğrencilerle buluşmaya hazırlanıyor. Her yıl ara tatilde gerçekleştirilen Kış Etkinlikleri bu yıl da çeşitli ders ve faaliyetler eşliğinde düzenlenecek.

AGD Konya Şube Ortaokullar Komisyonun düzenlemiş olduğu etkinlikler içerisinde hem temel dini bilgiler pekiştiriliyor hem de sosyal etkinlikler yer alıyor. Yüz yüze olarak gerçekleştirilecek olan Kış Etkinliklerinde örnek şahsiyetler, atölye çalışmaları, film ve kitap kritikleri gibi eğitimler ve sosyal faaliyetler yer alacak. Kış Etkinliklerine kayıtlar www.kasifinkosesi.com sitesinden yapılacak. AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “Kış Etkinlikleriyle, öğrencinin sosyalleşmesini ve üretkenliğini arttırmayı amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra öğrencinin doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden ayıran şuurlu bir genç olmasını hedefliyoruz” dedi.

Cihanbeyli’de caddeler yenileniyor

Cihanbeyli ilçesinde belediye ekipleri caddeleri yenilemeye devam ediyor.

Belediye Başkanı Mehmet Kale yaptığı açıklamada, “Prestij cadde çalışmalarımız sonrası Köprübaşı Mahallemizin çehresi değişti. Göreve geldiğimiz günden bu yana gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hemşehrilerimize verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluğunu yaşıyoruz. Hayata geçen hizmetlerle ilçemizin çehresi değişiyor. Cihanbeyli’yi gelece emin adımlarla hazırlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Belediye yatırımları istişare edildi

Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Isparta Senirkent Belediye Başkanı Kadir Heybeli ile birlikte Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Heybeli, Pekyatırmacı’ya belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Pekyatırmacı da, Heybeli’ye çalışmalarında başarı diledi. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Bakmadan Geçme