Konya ilçelerinden haberler

Konya ilçelerinde neler oluyor? Konya ilçelerinden kısa kısa haberler...
Konya ilçelerinden haberler

Yunak'ta marketlerde denetim yapıldı

Yunak ilçesinde zabıta ekipleri, marketlerde denetim yaptı.

Zabıta ekipleri, marketlerde gıda maddeleri başta olmak üzere çeşitli tüketim malzemelerine yönelik kontrollerini sürdürüyor.

yunakta-marketlerde-denetim-yapildi-1.jpg

Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, gazetecilere yaptığı açıklamada, denetimlerde herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadıklarını söyledi.

Denetimlerin devam edeceğini belirten Konak, "Denetimlerde fiyat etiketi ve kasada olan fiyat karşılaştırılması, ürünün son kullanım tarihinin geçip, geçmediğini kontrol ettik. Şu ana kadar yapılan denetimlerde bir sıkıntı yaşamadık. Denetimler devam edecek. Tüm zincir marketler ve gıda üzerine satış yapan her yer denetlenecek." dedi.

Ilgın'da "Cezaevi Kitap Kafe" projesinin yapım çalışmasına başlandı

Ilgın Belediyesi "Cezaevi Kitap Kafe" projesinin yapım çalışmasına başladı.

Eski cezaevinin bulunduğu taş binayı dönüşüm projesi için hazırlayan Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

Ertaş, kanalizasyon altyapısı konusunda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın gerekli desteği Ilgın'a sağlayarak alt yapı çalışmalarına katkısının sürdürdüğünü söyledi.

ilginda-cezaevi-kitap-kafe-projesinin-yapim-calismasina-baslandi.jpg

Hamamlar konusunda kaplıca şehri Ilgın'ı bir üst lige taşıyacak projelerin hazır olduğunu, çok yakın zamanda ihalesine çıkacaklarını belirten Ertaş, şöyle devam etti:

"Kütüphane noktasında ise Lala Mustafa Paşa Külliyesi Büyük Han Toplantı Salonunda yapımı devam eden Ilgın Kitap Kafe projesine ek olarak eski cezaevini yeniden dizayn ederek şehre değer katacak bir kütüphane projesini hayata geçiriyoruz. Eski cezaevini kütüphane olarak yeniden dizayn edip okuma ve çalışma alanı, kitap kafe, sessiz kütüphane, çocuk sinema salonu, çocuk okuma salonu ve yetişkin kütüphane olmak üzere bu güzel ve anlamlı projeyi şehre kazandırıyoruz."

Emirgazi KOMEK hizmete başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, hayat boyu öğrenme eğitimleri kapsamındaki KOMEK ve ASEM binalarını şehir merkezlerinin yanında taşra ilçelerde de bir bir yenileme devam ediyor. Bu kapsamda Emirgazi’ye yapılan KOMEK Eğitim Merkezi binası tamamlandı.

emirgazi-komek-hizmete.jpg

Yapılan yeni bina hakkında verilen bilgilendirmede, “Konya, Emirgazi'de bulunan Emirgazi KOMEK - ASEM (Aile Sanat ve Eğitim Merkezi) en yeni merkezimiz olmakla beraber kadınlara ve erkeklere hizmet veren kurs merkezlerimizin arasında yer alıyor. Yetişkinler için Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Blok Tabanlı Robotik ve Kodlama, Dekoratif Örtü Dikimi, Emlak Danışmanlığı, Doğalgaz Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi, Dekoratif Örtü Dikimi gibi branşlarda eğitimler yoğun katılım ile devam ediyor. Farklı atölye ve mutfak sınıflarına sahip olan kurs merkezimizde havuz, sauna, buhar odası, spor salonu, çocuklar için oyun odası ve aynı zamanda içerisinde aktiviteler gerçekleştirmek için uygun sınıflar bulunmaktadır.

17 Ocak'ta yeni dönem kayıtlarımız başlıyor” denildi. •MACİT ULUÇAMLIBEL

Kıbrıs gazileri Kıbrıs yolunda

Ereğli Belediyesi, Kıbrıs gazilerine Kıbrıs gezisi düzenledi. 48 yıl önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Rumlara karşı savaşan Ereğlili Kıbrıs gazileri savaştığı topraklara ziyaret gerçekleştiriyor.

kibris-gazileri-kibris-yolunda-2.jpg

Ereğli Belediyesi tarafından yapılan ziyaret gezisine Kıbrıslı gaziler katıldı. Başkan Hüseyin Oprukçu yaptığı konuşmada, “48 yıl sonra bir ilk gerçekleşiyor, Kıbrıs Gazileri Kıbrıs'ta olacak. Kıbrıs Gazilerimiz, Belediye Meclis Üyelerimizden oluşan bir heyet eşliğinde yıllar önce vatan toprağı için canla, başla mücadele ettikleri topraklara ayak basacak ve Şehitlik ziyaretinde bulunuyorlar” dedi. •ZEYNEP SÜEDA KARADENİZ

Etiketler :