Konya ilçelerinden haberler

Konya ilçelerinde neler oluyor? Konya ilçelerinden kısa kısa haberler...
Konya ilçelerinden haberler

Bozkır’da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından FPV Drone Eğitimi verildi

Konya'nın Bozkır ilçesinde öğrencilere Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından FPV Drone eğitimi verildi.

Bozkır Belediyesi Toplantı salonunda iki gün boyunca düzenlenen eğitimlerde 24 öğrenci ve 26 öğretmen eğitimi tamamlayarak FPV Drone Kullanım Sertifikası aldı.

bozkirda-milli-egitim-mudurlugu-tarafindan-fpv-drone-egitimi-verildi.jpg

Eğitimle ilgili Bozkır Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimize 21. yüzyıl becerileri kazandırmak, ulusal ve uluslararası yarışmalarda ilçemizi temsil edecek öğrenci ve öğretmenlerimize temel oluşturacak FPV Drone Eğitimi düzenlenmiştir. İlçemiz genelinde tüm öğretmen ve öğrencilerimizin katılımına açık olan FPV Drone Yapımı, Drone Simülatör Kullanımı ve Drone Uçuş Eğitimlerini içeren konularda 24 öğrencimiz ile 26 öğretmenimiz eğitimlere katılmış ve sertifikalarını almıştır." denildi.

Hüyük'te bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı

Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Hüyük Kaymakamı Hasan Çimer başkanlığında yapıldı.

huyukte-bagimlilikla-mucadele-toplantisi-yapildi.jpg

Hüyük Kaymakamlığı toplantı salonundaki toplantıda, Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı çerçevesinde 2022 yılı boyunca gerçekleştirilen faaliyetler hakkında sunum gerçekleştirildi.

Toplantıya Hüyük Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Vurulmaz, Emniyet Amiri Dursun Ali Özer, Jandarma Komutanı Adem Başaran, İlçe Sağlık Müdürü Serkan Kasapoğlu, İlçe Spor Müdürü Nuri Yurdakurban, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Onur Kafalı, Müftü Vekili Hüseyin İmre katıldı.

Kaymakamlıktan ihtiyaç sahiplerine hasta yatağı

Seydişehir'de Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi engelli, yatalak, yaşlı hastalara, hastane yatağı ve havalı yatak verildi.

Ilıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda hasta yakınlarına yatak teslimleri Kaymakam Deniz Pişkin tarafından yapıldı.

kaymakamliktan-ihtiyac-sahiplerine-hasta-yatagi.jpg

Kendilerinden hasta yatağı talebi olmadığını kaydeden Kaymakam Pişkin, "Yaptığım ev ziyaretlerinde hastaların kanepe veya yerde yaptığını gördüğüm işin yattığını gördüğüm için kendime bu durumu vazife edindim. Hastalarımızın evdeki hayat standartlarını yükseltmek ve sağlıklı bir tedavi alabilmelerine yardımcı olmak ve refakatçilerinin rahatlamasına katkıda bulunmak için böyle bir çalışma yaptık. İnsanımızın acısını paylaşmak sıkıntısında yanında olmak görevimiz. Vatandaşlarımızın sıkıntısına kayıtsız kalamayız. Çalışmalarımız da insan odaklı çalışmalarımızı ön planda tutuyoruz." dedi.

Kaymakam Pişkin, hasta yatağı temin ve dağıtımında emeği geçen Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Mehmet Ölmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar'a ayrıca teşekkür etti.

Altınekin Nüfus Müdürlüğünde kimlik, pasaport ve sürücü belgesi yoğunluğu

Altınekin ilçesinde Nüfus Müdürlüğünde kimlik, pasaport ve sürücü belgesi başvuru yoğunluğu yaşanıyor.

Randevusuz işlem yapan Altinekin Nüfus Müdürlüğünde yaklaşık iki haftadır devam eden yoğunluk, yılın son günlerinde fazlalaştı.

Yaşadıkları ilçelerdeki nüfusu müdürlüklerinden randevu alamayan vatandaşlar koridorlarda sıra oluşturdu.

Cihanbeyli Ziraat Odasında yeni dönem konuşuldu

Cihanbeyli’de Ziraat Odasının hafta sonunda yapılan seçimlerinde belirlenen yeni delegeler istişare toplantısında bir araya geldi. İlçeye bağlı 47 mahallede geçtiğimiz hafta sandık başına giden oda üyesi çiftçiler, yeni dönemde görev alacak delegeleri belirlemesinin ardından yeni delegeler ve muhtarlar ziraat odasının ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısında buluştu.

cihanbeyli-ziraat-odasinda-2.jpg

İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kale'nin de katıldığı toplantıda konuşan Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Veysel Akbulut, delege seçimlerinin birlik, beraberlik ve huzur içerisinde gerçekleştirildiğini söyledi. Akbulut konuşmasının devamında, "Yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Önümüzdeki süreçte ziraat odamızın seçimlerini hep birlikte gerçekleştireceğiz. Şüphesiz ki kazanan ülkemiz tarımı ve çiftçimiz olacaktır. Yeni delege olan arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum." dedi. •AA

Etiketler :