Konya ilçelerinden haberler

Konya ilçelerinde neler oluyor? Beyşehir’de yollara bakım yapılıyor. Öğrenciler Akşehir’de sinema keyfi yaşadı. Yaşlılar unutulmuyor. Başkan Bakkal’a işçilerden ziyaret. Başkan Mehmet Kale gönüllere dokunuyor. Emirgazi’de hizmetler yeni yılda da devam edecek. İşte Konya ilçelerinden kısa kısa haberler...
Konya ilçelerinden haberler

Beyşehir’de yollara bakım yapılıyor

Beyşehir Belediyesi kış hazırlıkları kapsamında bakım onarım çalışmaları ile yol yama ve parke yapım çalışmalarını belirlenen noktalarda sürdürüyor. Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kentin farklı noktalarında eş zamanlı işlere imza atıyor.

beysehirde-yollara-bakim-yapiliyor-2.jpg

Yol, asfalt yama ve kaldırım çalışmaları yürütülüyor. Öte yandan kış hazırlıkları kapsamında kentte olası kar yağışı öncesi yolların açık tutulması ve vatandaşların olumsuzluk yaşamaması için hazırlık yaptığı belirtildi. Fen İşleri Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şehir merkezi ve dış mahallelerde bulunan yollarda dahil bakım onarım ve serme-sıkıştırma çalışmalarının devam ettiğini, aynı zamanda belediyenin olası kar yağışına karşı hazır olduklarını belirtti.

Öğrenciler Akşehir’de sinema keyfi yaşadı

Konya Büyükşehir Belediyesi merkez ilçeleri dışındaki ilçelerden öğrenciler Akşehir’de sinema keyfi yaşadı.

ogrenciler-aksehirde-sinema-keyfi-yasadi-2.jpg

Öğrencileri Akşehir’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Salih Akkaya, “İlçe Bilgehaneleri organizasyonuyla 4 gün boyunca şehrimize sinema filmi izlemeye gelen öğrencilerimiz, kültür ve turizm şehrimizden güzel anılarla ayrıldılar. Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. Öğrencilerde Akşehir’de oldukça keyifli vakit geçirdiklerini ifade ettiler.

Yaşlılar unutulmuyor

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede ev ziyaretlerine devam ediyor.

yaslilar-unutulmuyor-2.jpg

Başkan Tutal, özellikle yaşlıları ziyaret ederek; hayır dualarını alıyor. “İlçemizde çalmadık kapı bırakmayacağız” diyen Başkan Tutal, “Bedir Teyzemizi ziyaret ederek hayır duasını aldık. Teyzemiz 89 yaşında, yaşı itibariyle hastalıkları var. Maşallah halinden hiç şikayetçi değil. Neşesi yerinde, ağzı dualı, şükür ehli bir insan. Evlatları ona çok iyi bakıyorlar. Bizde yaşlılarımızı ziyaret ederek istek ve talepleri varsa onları yerine getirmeye gayret ediyoruz. Onların tecrübelerinden faydalanıyoruz. İlçemizde 7’den 70’e herkesin fikri bizim için önemli ve değerlidir. İlçemizi birlik ve beraberlik içinde yönetmeye devam edeceğiz. Gece gündüz demeden ilçemiz için var gücümüzle çalışacağız. Hayata geçirdiğimiz yatırımlarla ilçemizin çehresi her geçen gün değişiyor. Seydişehir’i hep birlikte geleceğe hazırlayacağız” diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bedir Teyze de, “Beni hasta yatağımda ziyaret ettiği için başkanımıza teşekkür ederim. Allah ona güç kuvvet versin” diye konuştu.

Başkan Bakkal’a işçilerden ziyaret

Halkapınar Belediyesinde görev yapan işçiler Belediye Başkanı Mehmet Bakkal’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

baskan-bakkala-iscilerden-ziyaret.jpg

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Bakkal, “Belediye İş Sendikası ile yapılan anlaşma sonucunda işçilerimiz teşekkür ziyareti yaptılar. Yapılan anlaşma belediye işçilerimize hayırlı olsun. Göreve geldiğimiz günden bu yana özveri ile çalışan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onlar için bizde işçi sözleşmesini imzaladık. İşçilerimizin istek ve taleplerine her zaman önem veriyoruz” açıklamasında bulundu. İşçilerde, Başkan Bakkal’a teşekkürlerini iletti. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Başkan Mehmet Kale gönüllere dokunuyor

Cihanbeyli’de mahalle ziyaretleri devam ediyor. Belediye Başkanı Mehmet Kale, gönüllere dokunmaya devam ediyor.

baskan-kale-gonullere-dokunuyor-1.jpg

Mahalle ziyaretleri ile ilgili açıklama yapan Başkan Kale, “Mahalle ziyaretlerinde bugünkü durağımız Büyükbeşkavak oldu. Hemşehrilerimizle kucaklaşarak gönülden sohbet ettik. Tüm vatandaşlara ilgi ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Belediye olarak mahalle ziyaretlerine önem veriyoruz. Hemşehrilerimizle bir araya gelerek sorunları yerinde tespit ediyoruz” dedi. Vatandaşlarda Başkan Kale’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Emirgazi’de hizmetler yeni yılda da devam edecek

Emirgazi Belediye Başkanı Nurişen Koçak, 2022 yılında ilçeye yapılan hizmetlerle ilgili değerlendirmede bulundu. 2022’de en büyük hizmetin Emirgazi’yi doğalgaza kavuşturmak olduğunu vurgulayan Koçak, 2023 yılının da Emirgazi için hizmetlerle dolu bir yıl olacağını söyledi. Emirgazi Belediyesi olarak ilçe merkez ve taşra mahallelerinde yol ve kilitli taş çalışmalarının yanı sıra yol bakım ve onarım çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü ifade eden Koçak, “İlçemize yapacağımıza dair söz verdiğimiz kapalı pazar alanımız için inşaat çalışmalarımızı başlattık. Kapalı pazarımızı 2023 yılında hizmete sunacağız. Fen işleri çalışmalarımız kapsamında Yamaç Mahallemizde kilitli taş çalışmalarımızı tamamladık. Işıklar Mahallemizin cadde ve sokaklarında 2 bin 500 metrekare kilitli taş çalışması yaptık. Yine Işıklar Mahallemizde bulunan ilkokulumuzda çevre düzenlemesini yaptık” dedi.

emirgazide-hizmetler-yeni-yilda-da-devam-edecek-2.jpg

YOL VE KÖPRÜLERDE TADİLAT ÇALIŞMASI YAPILDI

Başkan Koçak açıklamasının devamında ise şunları söyledi: “Kolukman ile Başin Yaylası arasında yer alan stabilize yolumuzu asfaltla kapladık. Ayrıca Demirci Düver Küme Evleri ile Aksaray Armutlu arasında bağlantıyı sağlayan stabilize yolu asfaltladık. İkizli Mahallemizin sokaklarında ve okul bahçesi ile çevresinde kilitli taş ve çevre düzenlemesi çalışmalarımızı gerçekleştirdik. İlçemizde yaz mevsimi başlarında meydana gelen sel olaylarında hasar gören yol ve köprülerimizde tamir ve tadilat çalışmalarımızı derhal başlattık ve kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.”

BELEDİYENİN ARAÇ FİLOSU GÜÇLENDİ

Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda çevre yolun runefüj ve kavşaklarında bakım ve peyzaj çalışmalarının yapıldığını ifade eden Başkan Koçak, “Yine, yağışlı ve bereketli geçen kış mevsimi sonrasında, yağışlar nedeni ile bozulan sokak ve caddelerimiz ile taşra mahalle yollarımızda bakım-onarım çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Yol yapım ve bakım çalışmalarımız ile kilitli taş çalışmalarımızda kullanılmak üzere silindir aracımızı belediyemiz envanterine kazandırdık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un destekleri ile belediyemize hibe edilen temizlik araçlarımızı belediyemiz envanterine kazandırdık” şeklinde konuştu. Başkan Koçak, yeni yılında hizmetlerle dolu dolu geçeceğini vurguladı.

KONYA HABER

Etiketler :