Konya ilçelerinden öne çıkan haberler

Konya ilçelerinde neler oluyor? Konya ilçelerinden öne çıkan haberleri sizler için derledik.
Konya ilçelerinden öne çıkan haberler

Yatırımlar hız kesmiyor

Akören ilçesinde yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor.

yatirimlar-hiz-kesmiyor-1.jpg

Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan, ilçede devam eden yatırımları yerinde inceledi. Başkan Arslan, “İlçemizde 2. etap TOKİ konutlarına yapılacak olan pazar yeri zeminini hazırlama çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için bu alana Pazar yeri yapacağız. Vatandaşlarımızın istediği bizim için her şeyden önemlidir” dedi. Arslan ayrıca sahada çalışan ekiplere de teşekkür etti.

Başkan, vatandaşın sorunlarını dinledi

Başkan Arslan daha sonra Avdan Mahallesindeki vatandaşların isteklerini ve şikayetlerini dileyerek hasbıhal etti.

Arslan, “Avdan Mahallemizde planlanan yatırımlarla ilgili hemşerilerimizle istişare içinde bulunduk. İlçemizde hayata geçireceğimiz yatırımları istişare ediyoruz. 7’den 70’e herkesin fikri bizim için önemli ve değerlidir” dedi. Vatandaşlarda, Arslan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Kale’den gençlere müjde

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, bu kez de gençlere bir müjde verdi.

baskan-kaleden-genclere-mujde-2.jpg

Başkan Kale, “Gençlerimize yeni bir müjdem var” diyerek yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Taşpınar, Kuşça, Mutlukonak, Karatepe ve Ahirigüzel’e aydınlatmalı yeni sentetik çim sahalar kazandıracağız. Çalışmalar kısa sürede tamamlanacak. Gençlerimize verdiğimiz sözleri fazlasıyla yerine getirdik. Mahallelerimize yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Hayırlı olsun. İlçemizde her kesimin isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana gece gündüz demeden çalıştık çalışmaya da devam edeceğiz.”

Çumra’da yollara bakım yapılıyor

Çumra da yollarda bakım ve onarım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

cumrada-yollara-bakim-yapiliyor-2.jpg

Belediye Başkanı Recep Candan, “Türkmenkarahüyük - Sürgüç arası bağlantı yolumuzda asfalt öncesi altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceldik. Ekiplerimiz hava şartları el verdiği ölçüde sahada olacak. Bozuk olan yollarımızı onarmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Candan ayrıca, “Büyükaşlama mahallemizde stabilize yol çalışmalarımız devam ediyor. Hangi mahallemizde bozuk yol varda ekiplerimiz hemen müdahale ederek onarım çalışmalarını yürüyor” şeklinde konuştu.

Başkan Tutal yatırımları inceledi

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ilçedeki yatırımları yerinde inceledi. Başkan Tutal yatırımlarla ilgili yatığı açıklamada, “Seyyid Harun Veli ve Çevresi Düzenleme Projesi devam ediyor. Bir taraftan bina yıkım çalışmalarımız devam ederken bir taraftan imalatlar devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ederim. İlçemizin çehresi her geçen gün değişmeye devam ediyor” dedi.

baskan-tutal-yatirimlari-inceledi-1.jpg

SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDE SONA GELİNDİ

“Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi inşaatımızı tamamladık” diyen Başkan Tutal konuşmasının devamında şunları söyledi: “Zemin parke yapımı işi devam ediyor. 500 hayvan kapasiteli merkezde kediler için de rehabilitasyon evi bulunmaktadır. Artık hayvanlarımız daha güvende olacak. Sessiz dostlarımız için çalışmaya devam edeceğiz.”

Yunak’ta denetimler devam ediyor

Yunak Belediyesi Zabıta Ekipleri ile Yunak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekipler market, lokanta, fırın ve pastanelerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fiyat, gramaj ve hijyen kurallarını denetledi.

yunakta-denetimler-devam-ediyor-1.jpg

Ekipler ilçedeki lokanta, fırın, şarküteri, market, ve kasaplar gibi iş yerlerine yönelik denetimlerine devam ediyor. Yunak halkının daha hijyenik koşullarda hizmet alması için denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren lokanta, fırın, şarküteri, market ve kasaplardan oluşan işletmelerin işyeri açma çalışma ruhsatı, hijyen kuralları, genel temizlik kurallarını ve fiyat tarifelerini denetledi. Marketlerde raflardan toplanan ürünlerin etiketleri ile kasa fiyatları karşılaştırılarak incelendi. Ekipler aynı zamanda stok denetimi de gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı öğrenildi.

Ilgın'a yeni bir apart otel yapılacak

Ilgın'a ilçedeki kaplıca turizmini geliştirmek için yeni bir apart otel yapılacağı bildirildi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Apart Otel projesi ile kaplıca bölgesinde yeni bir turizm alanı oluşturacağı belirtildi.

ilgina-yeni-bir-apart-otel-yapilacak-1.jpg

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Yalçın Ertaş projeyle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığına dikkat çekerek, "Söz verdiğimiz tüm projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Şehrimizi her alanda kalkındırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah haziran ayında şehrimizin termal turizmine büyük katkı sunacak olan Apart Otel Projemizin temelini atıyoruz. Ilgın’ımıza hayırlı olmasını diliyorum." dediği ifade edildi. •AA

Cihanbeyli'ye mevsimin ilk karı düştü

Cihanbeyli ilçesine mevsimin ilk karı düştü.

cihanbeyliye-mevsimin-ilk-kari-dustu-1.jpg

Yoğun sisin son 3 gündür etkili olduğu ilçede mevsimin ilk karının düşmesi çiftçileri sevindirdi.

cihanbeyliye-mevsimin-ilk-kari-dustu-2.jpg

Beyaz örtüye bürünen ilçede vatandaşlar kuraklık nedeniyle yağmur duasına çıkıyordu.

Beyşehir’de kültürel etkinlikler devam ediyor

Beyşehir ilçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yaklaşık iki ay önce kurulan Türk Sanat Müziği Korosu konser verdi.

beysehirde-kulturel-etkinlikler-devam-ediyor-2.jpg

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi'ndeki ücretsiz olarak gerçekleştirilen konser programında konuşan Türk Sanat Müziği Korosu Genel Koordinatörü ve Fetullah Bayır Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Cemil Güldümen, koronun iki ay gibi kısa sürede büyük bir mesafe kat ettiğini söyledi. Konuşmaların ardından büyük bölümü öğretmen olan, memur, avukat, eczacı, bankacı, serbest meslek erbabı, güvenlik görevlisi gibi çok farklı meslek grupların isimlerin yer aldığı koro yaklaşık iki saat kaldığı sahnede, Türk Sanat Müziği'nin seçkin eserlerinden oluşan repertuarlarını salonu dolduran davetliler için seslendirdi.

Etiketler :