Konya ile Başakşehir yenişemedi

Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'de ikinci hafta maçında Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Eskişehir'de oynanan mücadelede gol sesi çıkmadı.
Konya ile Başakşehir yenişemedi

Süper Lig'in ikinci haftasında Arabam.com Konyaspor ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nın saha ve zeminin uygunsuzluğu nedeniyle Eskişehir Yeni Stadı'nda oynanan mücadelede gol sesi çıkmadı ve taraflar sahadan bir puan ile ayrıldı.

Ligin ilk haftasını averaj ile lider tamamlayan Başakşehir bu sonuç ile puanını dörde yükseltti ve ligde üçüncü sırada kendine yer bulurken, ligin ilk maçında Ankaragücü ile berabere kalan Konyaspor iki puan ile 11. sırada yer aldı.

11'ler

Konyaspor: Sehic, Adil, Guilherme, Calvo, Ahmet Oğuz, Bytyqi, Sone, Hadziahmetovic, Michalak, Rahmanovic, Muhammet Demir

Başakşehir: Volkan, Duarte, Epureanu, Lucas Lima, Caiçara, Aleksic, Mahmut, Ndayishimiye, Chouiar, Szysz, Deniz

İlk yarının önemli anları

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nın saha ve zeminin uygunsuzluğu nedeniyle Eskişehir'de oynanan Arabam.com Konyaspor-Medipol Başakşehir maçının ilk yarısı 0-0 bitti.

5. dakikada Konyaspor gole yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Bytyqi, rakibini geçerek ceza sahasına girdi. Bytyqi'nin vuruşunda meşin yuvarlak direğin üzerinden az farkla auta çıktı.

36. dakikada Medipol Başakşehir atağında sol kanattan ceza sahasına giren Münir Chouiar, Szysz'a pas verdi. Szysz'ın yerden vuruşunda top kalecinin solundan dışarı çıktı.

44. dakikada yeşil-beyazlı takımının atağında ceza sahasında topla buluşan Guilherme, penaltı noktası yakınlarındaki Soner Dikmen'e pas verdi. Müsait pozisyondaki Dikmen'in vuruşunu kaleci Volkan Babacan çıkardı.

Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

İkinci yarının önemli anları

52. dakikada ceza sahası içerisinden topa sert vuran Chouiar’ın şutunu kaleci Sehic güçlükle çıkardı.
53. dakikada sol kanattan hızla ilerleyen Bytyqi, ceza sahasının önünde çektiği şutla Volkan Babacan’ı geçemedi.
83. dakikada Deniz Türüç’ün sağ kanattan yaptığı ortada Serdar Gürler kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Sehic’in eldivenlerinde kaldı.
87. dakikada Lima’nın kaleciye gönderdiği geri pasında araya giren Rahmanovic’in ceza sahası içinden şutu dışarı çıktı.

İlgili Haberler