Konya İnsan Mektebi Akıl ve Zeka Oyunları Yarışmaları Ödül Töreni

Konya İnsan Mektebi'nde gerçekleştirilen Akıl ve Zeka Oyunları Yarışmaları'nda başarılı olan öğrencilere ödülleri törenle verildi.
Konya İnsan Mektebi Akıl ve Zeka Oyunları Yarışmaları Ödül Töreni

Selçuklu Kongre Merkezi Balo Salonu'ndaki yarışmalarda ilkokul öğrencileri sırasıyla Mangala, Pentago, Q-bitz, Equlibrio, ortaokul öğrencileri ise Mangala, Pentago, Reversi, Kulami akıl ve zeka oyunlarında yarıştı.

Hakemler, Antalya'daki yarışmalarda Konya'yı temsil edecek öğrencileri uzun ve zorlu elemeler sonrasında belirledi.

Törene katılan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, yaptığı konuşmada, tüm öğrencilerin, kendileri için yarışmaların birincisi olduğunu belirterek, "Hedefimiz geleceğimizdi, 32 bin öğretmenimizle yola çıktık. 31 ilçemizi hedef alarak hep birlikte el ele, bizim için Selçuklu neyse Taşkent de oydu, Yalıhüyük neyse Karatay da oydu. 450 bin öğrencimizi bu eğitim içinde nasıl daha iyi bir noktaya getiririz diye, valimiz, kaymakamlarımız, siz değerli öğretmen arkadaşlarımız, okul yöneticilerimiz ve ilçe milli eğitim müdürlerimizin katılımıyla yoğun bir çalışma yürüttük. Bu çalışma semeresini verecek." dedi.

Zekanın kalbinin Konya'da attığını dile getiren Büyük, "31 ilçemizin birincileri bugün burada çetin bir yarışmanın neticesinde ödül törenine geldiler. Bizim için buraya gelmiş olmak, cesaretiyle burada olmak en önemlisiydi. Çocuklarımıza, öğretmenlerimize güveniyoruz. Biz büyük bir aileyiz, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Antalya'dan da iyi sonuçlarla döneceğiz." ifadesini kullandı.

oduller1.jpg

Daha sonra yarışmalarda birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İlçe Milli Eğitim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Kaynak: