Konya İŞKUR start verdi

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce Meslek Tanıtım Günleri etkinlikleri başladı.
Konya İŞKUR start verdi

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş yaptığı açıklamada;

“İl Müdürlüğümüz tarafından eğitim ve öğretim kurumlarına yönelik meslek danışmanlığı faaliyetleri kapsamında öğrenimine devam eden öğrenciler ve meslek seçim aşamasındaki gençler için “Meslek Tanıtım Günleri” etkinlikleri gerçekleştirilmektedir.

Üniversite tercihleri öncesinde öğrencilere yardımcı olmak, yanlış meslek seçiminin olumsuz etkilerini gidermek, mesleğin tecrübeli temsilcileri tarafından tanıtımının yapılmasını sağlamak ve kariyer yolunda gençlerimizi yalnız bırakmamak adına çalışmalarımıza hız veriyoruz.

Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle bugünün gençlerinin geleceğin sağlıklı, başarılı, erdemli, mutlu ve huzurlu yetişkinlerine dönüşebilmesi için çalışmaktayız. Eğitim öğretim sürecinin ayrılmaz bir parçası olan rehberlik hizmetlerine destek olmak, öğrencileri o mesleğin tecrübeli temsilcileri ile buluşturarak doğru meslek seçimini desteklemek bu etkinliklerin amaçlarındandır.

Son dönemde bilim ve bilişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeler, küreselleşme tüm toplumların sosyal ve ekonomik hayatında hızlı değişimlere neden olmaktadır. İnsan hayatındaki bu değişimler bizlere yeni sorumluluklar yüklemektedir.

Dünyadaki söz konusu bu değişimlerden ve yeniliklerden ülkemiz de etkilenmektedir. Özellikle değişen eğitim anlayışı ve ihtiyaçlar karşısında sağlıklı bir meslek kararı verebilmenin yollarından biri meslek seçenekleri konusunda bilgi sahibi olma ve meslekleri öğrenebileceğimiz kaynakların neler olduğunu bilmektir.

Meslekler hakkında merak ettiklerimizi doğru ve güvenilir bilgi kaynaklarından ulaşarak elde etmek önemlidir. Bu kapsamda yararlanabileceğimiz birçok bilgi kaynağı bulunmaktadır ancak bir bilgi kaynağı meslekle ilgili her türlü bilgiyi içermeyebilir. Bu nedenle ihtiyaç duyduğumuz bilgiye o meslekte tecrübe kazanmış insanlardan edinebiliriz. Bu açıdan düzenlenen meslek tanıtım günleri etkinlikleri çok önemli bir misyonu yerine getirecek ve tercih aşamasında olan gençlerimize mesleğin tecrübeli temsilcilerinden o mesleği dinleme imkânı verecektir.

Bu itibarla, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının 1. Döneminde 5 farklı lisede 9 farklı mesleğin tanıtımının yapılacağı Meslek Tanıtım Günleri etkinliklerinin gençlerimize doğru karar vermelerinde katkı sunmasını diliyorum.” dedi.

img20221005132923-01-edited.jpeg

Konya Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Benli ’de yaptığı açıklamada;

Meslek seçiminin önemine değindi. Böyle bir program düzenledikleri için İŞKUR’a duydukları memnuniyeti dile getiren Abdurrahman Benli akademik ve mesleki başarının kişilik yapısına uygun tercihlerle geldiğini ifade etti. Daha sonra mesleklerin tanıtımına geçildi. Hukuk meslek grubunu Necmettin Erbakan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlileri Osman Öğütçü ve Turan Atlı tanıtırken Elektrik ve Elektronik Mühendisi mesleğinin tanıtımını ELFATEK ARGE Müdürü Elektrik ve Elektronik Mühendisi Hasan Üzülmez yaptı.