Konya Kılıçarslan Şehir Meydanı'na ne yapılıyor? İşte cevabı!

Konya'da Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda inşası devam eden projede ne yapılacağı merak konusu olurken bununla ilgili bilgiye ulaşıldı.
Konya Kılıçarslan Şehir Meydanı'na ne yapılıyor? İşte cevabı!

Konya'nın merkezinde bulunan Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda bir süredir inşa çalışmaları devam ediliyordu. Vatandaşlar sosyal medya paylaşımlarında 'Koronavirüs'le bir ilgisi var mı, sağlık alanı mı oluşturuluyor?' gibi sorular yöneltiyordu.

Bu çalışmaların sonunda 'Dijital Gösteri Merkezi' kurulacağı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı'nın Türkiye’nin gelecek vizyonuna katkı sağlanması, milli, tarihi, turistik, kültürel, bilimsel zenginlikler ile Türkiye’nin vizyon projelerinin (SİHA- TOGG gibi....)  yeni iletişim ve gösterim teknikleri kullanılarak tanıtımının planlandığı kaydedildi.

Türkiye'de ilk etapta 6 şehirde kurulacak ve bir yıl süre ile hizmet verecek olan “Dijital Gösteri Merkezi”nde video, dijital hologramlar ve üç boyutlu görsellerin yanı sıra yerli üretim projelerin de de sergileneceği kaydedildi.

Bu kapsamda Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda kurulması planlanan “Dijital Gösteri Merkezi”nin açılışı, KORONOVİRÜS TEDBİRLERİ kapsamında değerlendirilerek ileri bir tarihte gerçekleştirileceği dile getirildi.

Şu anda sadece altyapısı oluşturulup kapatılacağı ve sürecin ve gündemin normalleştiği uygun bir tarihte faaliyete açılacağı ifade edildi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

konya-kilicarslan-sehir-meydani.png