Konya Kitap Günleri dolu dolu başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-24 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenen Konya Kitap Günleri Selçuklu Kongre Merkezinde başladı. Okumayı sevenlerin kitapla buluştuğu etkinliğe ilginin bir hayli yüksek olması beklenirken, Konya Kitap Günleri’nin resmi açılış programı bugün 14.00’da yapılacak.
Konya Kitap Günleri dolu dolu başladı

Konya’da kitap günleri heyecanı başladı. 1 milyon kitap, 250 yayınevi, 450 yazar ve 500 etkinliğin yer alacağı Konya Kitap Günleri kitapseverlere kapılarını açtı. Selçuklu Kongre Merkezinde stant açan yayınevleri ilk gün bile katılımın yoğun olduğunu söylerken vatandaşlar ise istedikleri kitaplara uygun fiyata ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.  

konya-kitap-gunleri-2-001.jpg

‘KONYA’DA YAPILAN EN GÜZEL ETKİNLİK’

Kitap günleri etkinliğinin Konya’da yapılan en güzel etkinlik olduğunu söyleyen Paydos Yayınevleri Görevlisi Berfin Şule Güzel, “Selçuk Üniversitesi Tıbbı Laboratuvar öğrencisiyim. Burada gönüllü olarak yer aldım. Kitapları ve okumayı çok sevdiğim için olduğum yerden çok mutluyum. Kitap Günleri etkinliği Konya’da yapılan en güzel etkinliklerden bir tanesi. Bulunduğumuz stantta da okul öncesinden tutun da normal bir bireyin okumak isteyeceği bütün kitaplar var. Bunlara ek olarak test kitapları da satıyoruz. Ben ilk gün olduğu için ve pandemi nedeniyle bu kadar katılım beklemiyordum. Özellikle çocuklar tarafından beklediğimden daha yüksek bir katılım oldu. Sadece kendi standım için değil bütün stantlar içir güzel bir katılım var. Kitap okumak o kadar güzel bir şey ki okumanın tadına doyamıyorsunuz. İnsan okudukça daha çok okumayı, daha çok bilgilenmeyi, daha çok öğrenmeyi istiyor. Okumanın birçok faydasını görüyoruz. Gerek diksiyonumuzda gerekse yaşantımızda çok da güzel eğitici öğretici kitaplar var. Ben bir okuyucuyum ve herkesin de okumasını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

berfin-sule-guzel.jpg

‘FUARA ÖZEL İNDİRİM YAPIYORUZ’

Yayınevlerinde fuara özel indirim yaptıklarını duyuran Mesut İyce Yayınevi Satış Pazarlama Müdürü Mesut İyce, “Çocuk kitaplarımız, dünya klasiklerimiz, korku, polisiye kitaplarımız elimizde mevcuttur. Konya kitap günlerine iki yıl önce de katılmıştık. Bu yıl pandemiden dolayı çok yoğunluk beklemiyoruz. İlk günden yine hareketliliğimiz başladı. Hafta sonu daha çok yoğunluk bekliyoruz. Bugün de fena değil. Fuara özel indirim yapıyoruz. 15 TL’ye olan bir kitabı 5 TL’ye satıyoruz. Fiyatlarımız gayet uygun. Parası olmayana kitapları hediye olarak bile verebiliyoruz. O nedenle herkesi kitap günleri etkinliğine bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

mesut-iyice.jpg

‘KİTAP GÜNLERİ İNSANLARI OKUMAYA YÖNLENDİRİYOR’

Kitap günleri etkinliğinin insanları okumaya yönlendirdiğini vurgulayan Alfa Yayınları Temsilcisi Emine Ertürk, “Yaptığım araştırmalara göre Konya’nın okur-yazarlık oranı çok yüksek. Gözlemlediğim kadarıyla okuyan ve bilgili bir nesil yetişiyor. Kitap günleri etkinliklerinin insanları okumaya yönlendirdiğini düşünüyorum. Bundan yüzyıllar önce, asırlar önce söyleyen sözler kitaplarla birlikte bizim içimizi yansıtıyor. Bu nedenle bu yıl kitap günleri etkinliğinin tüm insanların aynası kitap sloganı üzerinden gerçekleşmesi çok anlamlı olmuş. Çünkü kitap hem bizim içimizin hem ruhumuzun hem de hissettiklerimizin aynasıdır. Hangi zamanda olursak olalım kitaplar bizim birer yansımazdır. Biz de yayınevi olarak bütün okuyucularımıza hitap edecek kitapları bünyemizde barındırıyoruz ve onları kitap günleri etkinliğine bekliyoruz” şeklinde konuştu.

emine-erturk.jpg

‘İSTEDİĞİMİZ KİTAPLARI BULMADA KOLAYLIK SAĞLIYOR’

Kitap Günleri Etkinliğine kitap almak için gelen Abdullah Talha Çetin, “Bu fuara ilk defa katıldım ve hem tanıtım açısından hem yazarlar açısından hem de yayınevleri açısından fuarı çok güzel buldum. Birçok yayınevinin aynı yerde bulunması istediğimizin kitapları bulmamızda bize daha kolaylık sağlıyor. O nedenle bu fuarda emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Araştırmalarımızı yaptık ve kitaplarımızı ona göre buralardan alacağız. Allah nasip ederse imza günlerine de geleceğiz. Nihat Hatipoğlu ve İlber Ortaylı’yı sabırsızlıkla bekliyorum. Ben yazarların biraz daha farklı yazarların gelmesini isterdim. Dünyaca ünlü yazarlarımız da gelebilirlerdir. Kişisel Gelişim kitapları yazan yazarlara daha çok ağırlık verilebilirdi. İki sene önceki fuarlara katılamamıştım. Bu sene katılıyor olmak beni çok mutlu etti. Bunun her yıl düzenlenmesini bekliyoruz” diye konuştu.

abdullah-talha-cetin.jpg

‘KİTAP GÜNLERİNDE KİTAPLAR DAHA UYGUN’

Kitapların fuarlarda daha uygun olduğuna dikkat çeken Neslihan Şahinkaya, “Selçuk Üniversitesinde Karşılaştırma ve Edebiyat bölümü okuyorum. Konya’da ilk defa bir kitap fuarına geldim. Bir edebiyat öğrencisi olarak kitap okumayı çok seviyorum. Bunu bir zorunluluk olduğu için değil de kendim istediğim için okuyorum. Yapı Kredi ve İş Bankası Yayınevini de görünce çok mutlu olduk. İstediğimiz bütün kitapları burada bulmamız mümkün.  İlk başta klasik türlerinden kitap okumaya başladım. Normalde kitap fiyatları çok pahalı. Biraz daha uygun olması gerekiyor. Bu anlamda kitap günleri etkinliğinin düzenlenmesi kitap okumayı sevenler adına çok güzel bir etkinlik. Çünkü kitaplar fuarlarda daha uygun oluyor. Daha çok çeşitli oluyor ve daha kolay ulaşma fırsatı oluyor. Bize bu fırsatı sunanlara çok teşekkür ediyoruz. Kitap okuyun, okutturun. Çünkü kitap okuyan insan her şeyi bilebilir, her şeyi öğrenebilir. Kitap okumak çok güzel bir şey” diye aktardı.

neslihan-sahinkaya.jpg

‘BELLİ BAŞLI YAZARLARIN DIŞINA ÇIKILMALI’

Kitap günlerine gelen yazar sayısının çok olduğunu ama genellikle belli başlı yazarların geldiğini vurgulayan Arife Efsoylu, “Kitap günleri fuarına hem üç yaşındaki çocuğuma kitap almak için hem de kendim için geldim. Daha fazla çocuk kitabı ve yayınevi bekliyorduk ama beklediğimizi çok fazla karşılamadı. Ortalama fiyatlara kitaplar var. Yani kitap fiyatlarının ne çok yüksek ne de çok düşük olduğunu söyleyebiliriz. Bazı yayınevlerini de burada bulamadık. Acaba onlar farklı şehirlerde düzenlenen kitap etkinliklerine mi gitti diye düşündük. Bu yıl popüler yazarlar da var ama dini yönü ağırlıklı yazarların daha çok geldiğini düşünüyorum. Konya bu konudaki zincirini kırarsa çok iyi olur. Yazar sayısı çok fazla. Bu yıl 450 tane yazarın geleceğini öğrendik. Ama belli başlı yazarların dışına çıkılırsa çok daha güzel olur diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

SÜMEYRE KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

arife-efsoylu.jpg

konya-kitap-gunleri-1-001.jpg

konya-kitap-gunleri-4-001.jpg

konya-kitap-gunleri-3-001.jpg