Konya Kitap Günleri dolu dolu devam ediyor

Anadolu’nun en büyük kitap etkinliği olan “Konya Kitap Günleri” dolu dolu devam ediyor. Kitap Fuarını ziyaret edenler böyle etkinliklerin Konya’ya değer kattığını dile getirirken söyleşilere ve imza günlerine katılan yazarlar da Konya’da kitap kültürünün sağlam zeminlere oturduğunun altını çizdi.
Konya Kitap Günleri  dolu dolu devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve her yıl yüzbinlerce ziyaretçiyi buluşturan Konya Kitap Günleri, Selçuklu Kongre Merkezi’nde geçtiğimiz Cuma günü başladı.

kitap-fuari-1.jpg

Kitap fuarının ikinci ve üçüncü gününde binlerce kişi ziyaret etti. Ziyaretçiler aradıkları kitapları kolayca bulduklarını dile getirdiler. Fuarda, söyleşi ve imza etkinliğine katılan yazarlar ise yoğun ilgiden memnun olduklarının altını çizdi.

kitap-fuari-2.jpg

Kitapevleri ise her yıl yapılan etkinliklerin dolu dolu geçtiğini bu yıl da yoğun ilgiyle karşılaştıklarını belirttiler.

kitap-fuari-8.jpg

İLÇELERDEN FUARI GEZMEK İÇİN GELDİLER

Emirgazi’den gelerek Fuarı ziyaret eden Zühür Elmas Tanrıverdi, Asım Can Yaşa, Rasim Yakarer ve Arda Erdur, Konya Kitap Günleri’nden oldukça memnun kaldıklarını belirttiler.

ilcelerden-fuari-gezmek.jpg

Arda Erdur, Emirgazi’den buraya gelerek onlarca kitapla buluşmanın sevincini yaşadıklarını söyleyerek, “Tüm öğrenciler böyle fuarları gezmeli ve kitapla olan bağlarını güçlendirmeliler. Hafta sonu etkinliği için burası bulunmaz bir yer. İsteğim tüm kitapları burada buldum ve buradan mutlu dönüyorum” dedi.

aslihan-gul.jpg

“HER YIL GELİYORUZ”

Fuardan oldukça memnun olduğunu söyleyen Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencisi Aslıhan Gül, aradığı tüm farklı tür kitapları burada kolaylıkla bulabildiklerini söyledi. Gül, bunun yanında etkinlikler ve çocuk kitaplarının da bulunmasının daha avantajlı olduğuna değindi.

kitap-fuari-7.jpg

Bir diğer ziyaretçi Mustafa Halil, okuyucu olarak her yıl fuara geldiğini belirtti. Fuara katılımın her yıl arttığını söyleyen Halil, yazar kadrosunun genişletilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

derya-basaran.jpg

Her yıl düzenli olarak geldiğini söyleyen Öğretmen Derya Başaran, “Fuarı başarılı buluyorum. Söyleşiler olsun, alan bakımından olsun burası herkesin gelmese gereken bir yer. Özellikle Konya’da bulunan öğrenciler mutlaka burayı gezmeli” önerilerinde bulundu.

zeynep-nida.jpg

Tüm kitap çeşitlerini bulabildiğini söyleyen lise son sınıf öğrencisi Zeynep Nida her yıl gelmekten büyük zevk duyduğunu belirtti.

alaattin-akoz.jpg

YAZARLAR İLGİDEN MEMNUN

Seminer ve imza günüyle okuyucularıyla buluşan Yazar Alaattin Aköz, böyle bir etkinliğin düzenleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti. Yıllardır düzenli şekilde bu etkinliğin yapıldığını hatırlatan Aköz, “Burada bir gelenek oturdu. Türkiye’nin en tanınmış kitap fuarı oldu. Şehrimizin kültürüne uygun büyük bir etkinlik yapılıyor. Buraya geldiğim zaman gençleri görmek gurur veriyor.

kitap-fuari-4.jpg

Bunun yanında her yaş ve eğitim gurubundan insanları görüyoruz. Konya’da kitap kültürünün oluştuğunu buraya gelerek görebiliyoruz. Çok ciddi bir oran buraya gelerek kitaplarla buluşuyor ve konferans salonları da doluyor. Bu zeminin oluşturulması son derece önemli. Hafta sonralı AVM’lere gitmek yerine insanların buraya gelmesi bizleri oldukça memnun ediyor” dedi.

melehat-urkmez.jpg

MELEHAT ÜRKMEZ OKUYUCULARIYLA BULUŞUYOR

Fuarın oldukça hareketli geçtiğini söyleyen Yazar Melahat Ürkmez, “Türkiye’nin birçok yerindeki fuarlara katılım sağlıyoruz ama bu kadar ilgi ve alakanın olduğu bir fuarı görmek zor oluyor. Konya’da her yıl düzenlenen kitap fuarına ilginin arttığını görebiliyorum.

kitap-fuari-11.jpg

Bunun yanında her geçen yıl yazarların da katılımları yoğunlaşıyor. Kendi kitaplarımın burada satışını yapıyoruz ve okuyucularımızla buluşuyoruz.

kitap-fuari-5.jpg

Ayrıca buradaki düzenleme ve organizasyon da çok güzel olmuş. Burada her şey düşünülmüş ama şeker ve diğer hastalar için yiyecek bulmakta zorlanıyor. Gelecek yıl küçük eksikleri yetkililerimize bildirerek giderilmesini sağlayacağız. Küçük eksikliklerin yanında Konya Kitap Günleri gerçekten Türkiye’nin en planlı fuarları arasında bulunuyor. Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum” dedi.

huseyin-musmal-melahat-urkmez.jpg

Yazar Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, Konya’daki kitap fuarının her yıl yoğun katılımla geçtiğini söyleyerek bu yıl da okuyucuların büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Muşmal söyleşi ve imza günleriyle okurlarıyla buluşmanın gururunu yaşadığını da belirterek Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

mustafa-gurbuz.jpg

SATIŞLAR YAYINCILARI MUTLU EDİYOR

Turkuaz Yayınları Satış Temsilcisi Mustafa Gürbüz her yıl olduğu gibi bu yıl da ilginin fazla olduğunu belirterek, “Konya Büyükşehir Belediyemizin her yıl düzenlediği Konya Kitap Günleri etkinliğine katılıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilgi yoğun. Yayınevi olarak bu etkinlikten oldukça memnunuz. Satışlarımız da oldukça iyi gidiyor ve Konya’da kitap kültürünün yer edindiğini bu satışlardan kolayca anlayabiliyoruz” dedi.

mete-pekcan-ve-murat-talha.jpg

Büyük Doğu Yayınları Satış Temsilcileri Mete Pekcan ve Murat Talha Karaman Konya’da Necip Fazıl Kısakürek’in kitaplarına yoğun ilgi olduğunu belirterek, “Her yıl Konya Kitap Günlerine katılarak Necip Fazıl Kısakürek’in kitaplarını okuyucularıyla buluşturuyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kitaplara ilgi yoğun oluyor” diye konuştu.

osman-bedir.jpg

“KONYA’DA KİTABA İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Doğu-Batı Yayınları satış temsilcisi Osman Bedir, kitap satışlarının yanında portre resimleri de ziyaretçilerle buluşturduklarını söyleyerek Konya’da kitaba ilginin her geçen yıl fazlalaştığını söyledi. Satışların artığına değinen Bedir, Konya Kitap Günleri’ne her yıl katılacakların söyledi.

kitap-fuari-14.jpg

RESMİ AÇILIŞ BUGÜN YAPILACAK

Bu yıl Konya FM yayın merkezini fuar alanında yaparak Konya Kitap Günlerinde bir ilke imza attı. Konya FM program yapımcısı Musab Aşiran, Konya Kitap Günlerinden okuyucularla ve yazarlarla canlı yayınlar yaparak buradaki atmosferi dinleyicilere ulaştırdıklarını belirtti.

musab-asiran.jpg

Radyo istasyonun fuarda olmasının ilgiyle karşılandığını söyleyen Aşiran, “Radyo yayınlarımızla ilgi daha arttı” diye konuştu. Resmi açılışı 16 Ekim Pazartesi günü yapılacak Konya Kitap Günleri’nde; konferanslar, imza günleri, yazar buluşmaları, atölye çalışmaları, gösteriler ve tiyatrolarla sayısız etkinlik düzenleniyor. Ziyaretçiler, Konya Kitap Günleri’ni 23 Ekim’e kadar 10.00-21.00 saatleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde ziyaret edebiliyorlar.

•SERVET R. ÇOLAK

 Muhabir
Etiketler :