Konya Kitap Günleri kalitesiyle fark oluşturuyor! "Konya bunun hakkını veriyor"

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlen Konya Kitap Günleri çeşitli etkinliklerle ve birbirinden değerli yazarlarla okuyucularını ağırlamaya devam ediyor. Yazarlar Konyalılarla buluşmanın heyecan verdiğini söylerken, okurlar ise böyle bir etkinlikte hem kitaplarla hem de yazarlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler.
Konya Kitap Günleri kalitesiyle fark oluşturuyor! "Konya bunun hakkını veriyor"

Konya Kitap Günlerine yoğun ilgi gösteren Konyalı vatandaşlar Konya’nın bir kültür şehri olduğunu ortaya koyuyor. Konya Kitap Günleri geçtiğimiz günlerde yazarlardan Ahmet Taşağıl, Pelin Çift, Nurullah Genç, Hayati İnanç, Mustafa Demirci, Faruk Karaaslan, Hüzeyme Yeşim Koçak gibi isimleri ağırladı. Yazarlar ilgiden memnun olduklarını söyleyerek Konya’nın bir kültür şehri olduğunu ve çok kaliteli bir organizasyon olduğunu vurguladılar.

ahmet-tasagil.jpg

YAZAR TAŞAĞIL: KONYA ÖNEMLİ BİR KÜLTÜR ŞEHRİ

Konya’nın önemli bir kültür şehri olduğunu ve Konya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazar Ahmet Taşağıl, “Konya Kitap Günleri gerçekten de çok hoş ve orijinal bir ortam olmuş. Konya Büyükşehir Belediyesine, Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Konya’ya ben sık sık geliyorum. Konya çok önemli bir kültür şehri. Kitap fuarı da bunu bir anlamda destekliyor aslında. Özellikle de çocuklardan yetişkinlere kadar gençlerin yoğunluğu beni çok ümitlendirdi. İlgi ve alakayı çok sevdim. Bu kültür ortamının devam etmesini diliyoruz. Atmosfer çok hoş, havadar bir ortam var bu anlamda da dikkate değer özgün bir noktası var. İnsanlara tavsiyem; bol bol kitap okusunlar, internetten, sosyal medyadan uzak dursunlar, okumaktan asla vazgeçmesinler. Konya’da olmak çok güzel, inşallah yeni kitap fuarlarında da görüşmek dileğiyle” ifadelerine yer verdi.

pelin-cift.jpg

PELİN ÇİFT: KİTAP FUARLARININ OLDUĞU YERLER BU KADAR KALİTELİ OLMUYOR

Selçuklu Kongre Merkezi’nin kitap fuarı için çok kaliteli bir yer olduğunu ifade eden Yazar ve Sunucu Pelin Çift, “Ben Konya’da olmaktan dolayı çok mutluyum ve her manada Konya’yı çok seviyorum. Buranın hem kültürel mirasa sahip çıkışını hem Konyalıları hem mutfağımızı, tarihimizi, hepsini çok seviyorum. Konya Kitap Günlerinde Ahmet Taşağıl hocamla birlikte bir konferansa imza attık. Sağ olsunlar hafta için olmasına rağmen güzel bir ilgi de vardı. Konya özelinde konuştuk ama Türk tarihi bahisti. Tabi gelen soruların kalitesinden aslında Konyalıların da konuya ne kadar meraklı olduğunu görüyoruz. Benim için çok güzel bir atmosfer oldu hem şehri seviyorum hem de şehrin insanını seviyorum hem de kitap özeli bir organizasyonun içerisinde olmak benim için çok mutluluk verici. Lokasyon ve bulunduğumuz bina Konya’ya çok yakışır ve çok şık.

konya-kitap-gunleri-1.jpg

Kitap fuarlarının her zaman bulunduğu yerler bu kadar kaliteli olamıyor maalesef ama Konya bunun da hakkını veriyor. Bilgi bizi güçlendiriyor ve o gücü de kitaplardan alıyoruz. O yüzden okumayı bırakmayalım. Okumak aynı zamanda yalnızlığı da gideriyor. O kişisel yolculukta kitaplar hep bize eşlik etsin” dedi.

zehra-colluoglu-001.jpg

‘İNDİRİMLİ KİTAPLAR VAR, HERKES MUTLAKA GELSİN’

İndirimli kitapların olduğunu ve herkesin mutlaka gelip görmesi gerektiğini vurgulayan Konya Kitap Günlerini ziyaret eden Emekli Öğretmen Zehra Çöllüoğlu, “Konya Kitap Günlerini çok güzel ve çok anlamlı buluyorum. Çünkü çok iyi bir okuyucu olduğum için sürekli takip ederim. Geçen yılki kitap günlerinde beni tanıyan yayınevleri bile oldu. Siz geçen sene de gelmiştiniz diyenler de oldu. Gerçekten kitap olan her ortamda ben varım. Yeter ki kitap olsun, konusunun ne olduğu da önemli değil.

konya-kitap-gunleri-2.jpg

Konya için gerçekten çok güzel bir etkinlik. Keşke bu tür etkinlikler üç ayda bir yenilense. Bu yıl da yine vatandaşlar indirimli kitaplardan faydalanabilirler. Yayınevlerini gezdiğimde yüzde 30, yüzde 40 indirimli kitaplar var. Özellikle de öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Bu etkinlik senede bir kere düzenlendiği için buradan herkes bir defa da olsun kitapla karşılaşsın ve kitap alsın diyorum. Çünkü kitap okumak insanı geliştirir. İnsan ilişkilerini sağlamlaştırır, sevgiyi arttırır” diye konuştu.

konya-kitap-gunleri-3.jpg

‘KİTAP İNSANIN DÜNYASINI DEĞİŞTİRİYOR’

Kitapların olduğu her ortamın insanın dünyasını değiştirdiğini belirten Zehra Çöllüoğlu, “Çarşıya çıktığımda bir kitapçıya uğramadan eve dönmem. Dışarda da mutlaka kitaplarla karşılaşırım. Burası da insanın dünyasını değiştiren bir ortam. Kitapların olduğu ortam insanın dünyasını değiştirir. Mutlaka her insan almasa bile kitapların yoğun olduğu yerlerde gezmeli, görmelidir. Ellerini kitaplara dokunmalı, onu hissetmelidir. Kitabı ruhunda hissetmeli ki sevsin ve okuyabilsin. Bu etkinliği yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Gerçekten üniversitenin yoğun olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Öğrenciler için indirimli kitaplar şu anda var. Aynı zamanda Konya Büyükşehir Belediyesinin yayınları da çok uygun fiyatta kitaplar satıyor. Kitap günleri boyunca mutlaka gidip alacağım. Herkesin de almasını tavsiye ediyorum. Bu kitap günleri keşke her üç ayda bir tekrar etse. Başkanımız Bozkırlıymış. Ben de bir Bozkırlı olarak kendisine teşekkür ediyorum” diye aktardı.

tolga-kaan-ayata.jpg

‘TARİHİN DÜNYASINA GİRSİNLER’

Özellikle de genç yaşta insanların tarihin dünyasını keşfetmesi gerektiğini belirten Yeditepe Yayınevi çalışanı Tolga Kaan Ayata, “Konya’ya Antalya’dan geliyorum. Selçuk Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyorum. Konya Kitap Günlerine ilk kez geldim. Burada olan tarih kitaplarını tanıyoruz. Hafta sonu daha çok hareketlilik oldu. Çocuklarda ben daha fazla hareketlilik bekliyordum ancak beklediğim gibi olmadı. Burada durunca fark ettim. Tarihin daha az ilgi gördüğünü düşünüyorum. İnsanlar genellikle bakıp geçiyorlar. İnsanların bakıp geçmekten ziyade tarihin dünyasına girmelerini istiyorum. Bu yıl belki de insanlar fiyatların artmasından dolayı da etkilenmiş olabilirler. İnsanlara daha çok ‘Sorularla Tarih’ serisini tavsiye ediyoruz. Öğrenciler de alıyorlar” ifadelerini kulandı.

konya-kitap-gunleri-4.jpg

‘TARİHTE İLK ÜÇE GİREBİLİRİZ’

Yeditepe yayınlarının çok geniş bir tarih kitabı yelpazesine sahip olduklarını vurgulayan Tolga Kaan Ayata, “Selçuklu tarihi, Osmanlı tarihi, Ortaçağ, Bizans, Haçlılar, tarihi anlamda çok geniş bir yayınevine sahibiz. Özellikle tarih anlamında ilk üçe girebileceğimizi düşünüyorum. Tarihini hiç bilmeyen ve bir başlangıç yapmak isteyenlere Erhan Afyoncu’nun gençler için Osmanlı Tarihi kitabı var. Osmanlı tarihinin özet şeklini anlatıyor. Öğrencilere tavsiye ediyoruz ve hoşlarına da gidiyor. Yine Osmanlı Padişahlarının hayatı kitabı var. Onu da öğreniyoruz. Yakın çağ tarihinde en doğru bilgiyi almak isteyen vatandaşlara da Sorularla Türkiye Cumhuriyeti Tarihi var. Onu öneriyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

konya-kitap-gunleri-5.jpg

konya-kitap-gunleri-6.jpg

konya-kitap-gunleri-7.jpg

 Muhabir
Etiketler :