Konya Kitap Günleri kapılarını açtı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Konya Kitap Günleri, Selçuklu Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. Bu yıl 14-23 Ekim tarihleri arasında kitapseverleri ağırlayacak olan Konya Kitap Günleri, ‘Sizin Hikayeniz Kitap’ temasıyla; yüzbinlerce kitap, yüzlerce seçkin yayınevi, sevilen yazarlar ve çok sayıda etkinlik ile misafirlerini bekliyor.
Konya Kitap Günleri kapılarını açtı

Geçtiğimiz yıl 800 bin kişinin katılımıyla rekor bir düzeyde gerçekleştirilen Konya Kitap Günleri bu yıl da yüzbinlerce kitap, yüzlerce seçkin yayınevi, sevilen yazarlar ve çok sayıda etkinlik ile Selçuklu Kongre Merkezi’nde açıldı.

konya-kitap-gunleri-kapilarini-acti-1.jpg

10 gün boyunca sürecek Konya Kitap Günleri Fuarı, 23 Ekim’de sona erecek. Fuar, söz konusu tarihler arasında her gün saat 10.00 ila 21.00 arasında açık olacak. Başta Konya olmak üzere bölge şehirlerden ve Türkiye’nin dört bir yanından kitap meraklılarını 23 Ekim’e kadar bir araya getirecek Konya Kitap Günlerinde, Türkiye’nin önemli kalemleri okurlarıyla bir araya gelecek. Konya Kitap Günleri’nde; konferanslar, imza günleri, yazar buluşmaları, atölye çalışmaları, gösteriler ve tiyatro gibi sayısız etkinliğe imza atılarak katılımcılara kitap şöleni yaşatılacak.

Konya Kitap Günleri 2022 etkinlikleri tüm günler için tıklayın

BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ YAZARLAR AĞIRLANIYOR

Yoğun katılımla 10 gün boyunca birbirinden önemli yazarları misafir edecek olan Konya Kitap Günleri, ilk gününde; Yasin Aktay, Bahadır Yenişehirlioğlu, Ufuk Tufan, Mehmet Emin Kırgıl, Mustafa Armağan, Tarkan Köylü, Erhan Altunay ve Ece Üner’i ağırlıyor.

konya-kitap-gunleri-kapilarini-acti-2.jpg

YARIN DA ÖNEMLİ YAZARLAR MİSAFİR OLACAK

Konya Kitap Günleri, yarın da birbirinden önemli yazarları ağırlayacak. Konya Kitap Günleri’nde bugün; Yusuf Asal, Salih Gürbüz, Erhan Şibik, İsmail Hakkı Aydın, Şermin Yaşar, İhsan Süreyya Sırma, Bestami Yazgan, Murat Tavlı, Ahmet Turgut ve Kemal Sayar, okurlarıyla buluşacak.

konya-kitap-gunleri-kapilarini-acti-3.jpg

‘HER KİTAP BİR HİKAYE ANLATIYOR’

Konya Kitap Günleri’nin kapılarını açmasıyla birlikte Selçuklu Kongre Merkezi’ne akın eden kitap severler, görüşlerini gazetemizle paylaştı.

zekiye-damla.jpg

Her kitabın birer hikaye anlattığını vurgulayan Ortaokul Öğrencisi Zekiye Damla, “Konya Kitap Günleri çok güzel, çok eğlenceli olmuş. Keşke her gün kitap günler olsa. Ben burada vakit geçirmekten çok keyif alıyorum. Kitaplar benim için çok anlam ifade ediyor ve her kitap bir hikaye anlatıyor. Bazen kendimizden de bir şeyler bulabiliyoruz. Ya da okuduğumuzda bize çok eğlenceli gelebiliyor. Böyle bir yerin olması bence kitap okumanın da önünü açarak insanları okumaya teşvik ediyor. Buradan kendi beğendiğim tarzda kitapları alıp okumak için heyecanlanıyorum. Her çeşit kitabı burada bulmak mümkün. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ederim. İnşallah böyle bir şey daha sık olur ve zaman daha çok olur” şeklinde konuştu.

meliha-akal.jpg

“ÇOK RENKLİ”

Kitap okumayı çok sevdiğini o nedenle kitap günlerine katılmaktan dolayı da çok mutlu olduğunu ifade eden Ortaokul Öğrencisi Meliha Akal, “Konya kitap günlerini çok seviyorum. Burada vakit geçirmekten çok hoşlanıyorum. Kitapların içinde kayboluyorum diyebilirim. Hepsini alıp okumak geliyor içimden. Kitap okuduğum zaman hayal dünyamın daha çok geliştiğini düşünüyorum. Konya kitap günleri bana çok renkli geliyor. Bence kitap okumayı sevmeyen biri burada çok güzel vakit geçirebilir. Bu etkinliği Konya’ya kazandıran Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ederim. Bu tür etkinliklerin her gün olmasını istiyoruz” diye konuştu.

busra-gozel.jpg

‘İNTERNETTEKİ FİYATLARDAN DAHA UYGUN’

Kitap günlerinde internetteki fiyatlarından daha uygun fiyatlı kitapların olduğunu kaydeden Selçuk Üniversitesi Tarih Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Büşra Gözel, "Konya Kitap Günlerine mümkün olduğunca her yıl gelmeye çalışıyorum. Kendi imkanım olduğunca dolaşıyorum ve uygun bir kitap olduğunda alıyorum. Bu yıl stantları ve yayınevlerini gezdiğimde geçen seneyle bu senenin farkının kitap fiyatları olduğunu söyleyebilirim. Çünkü kitap fiyatları geçen yıla göre epey artmış. Buraya özel bir şey değil normalde de bir artış olduğu için çok garipsenmemeli bence. Konya Kitap Günlerindeki kitapların internet fiyatlarına göre daha uygun olduğunu söyleyebilirim. İnternette kitaplar daha pahalı. Kitap insanın hikayesidir. Öyküsü olan şeyler insanı daha çok içine çekiyor. Çok yaratıcı oluyor. İnsanların Konya kitap günlerine gelmelerini kesinlikle tavsiye ediyorum. Belki aradıkları her kitapları bulamayabiliyorlar ama insanlar kitapları okumalılar. Buraya geldiklerinde farklı şeyler görecekler, farklı ufuklar açacaklar” dedi.

fadime-tasdemir.jpg

‘HERKESİN HAYATI BİR KİTAPTIR’

Kitapların bir dünyası olduğunu ve her insanın hayatının bir hikaye olduğunu dile getiren Biyomedikal Mühendisi Fadime Taşdemir, “Her yıl düzenli olarak kitap günlerine gelmeye çalışıyoruz. Küçük bir çocuğum var ev onun için buradan fazla kitap seçeneği bulabiliyoruz. Özellikle de çocuk kitaplarını buradan uygun fiyata bulabiliyoruz. Her sene düzenli bir şekilde gelmeyi tercih ediyoruz. Geçen yıla göre bu yıl kitap fiyatlarında çok fazla fark olmadığını görüyorum. Şu anda önünde olduğumuz TÜBİTAK yayınlarının kitapları da çok sevdiğimiz kitaplar ancak fiyatları internet fiyatlarıyla aynı gibi geldi bana. Kitap benim için ufukları genişleten, hayal gücünü geliştiren, insanları olduğu ortamlardan farklı ortamlara götüren çok güzel bir yolculuk aracıdır. Hayatım bir kitap ve başkahramanı da benmişim gibi düşündüğüm için gerçekten herkesin hayatı bir kitap ve hikayemizin de birer kitap olduğunu söyleyebilirim” cümlelerine yer verdi.

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

konya-kitap-gunleri-kapilarini-acti-9.jpg

konya-kitap-gunleri-kapilarini-acti-14.jpg

Konya Kitap Günleri 2022 etkinlikleri belli oldu!

Konya Kitap Günleri 2022 etkinlikleri belli oldu!

İlgili Haberler
 Muhabir
Etiketler :