Konya Kitap Günleri’nde 23 Ekim Çarşamba programı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Konya Kitap Günleri’nde gerçekleştirilen söyleşiler, imza günleri ve atölye çalışmaları kitapseverlerin yoğun ilgisiyle devam ediyor. İşte Kitap Günleri’nin yarınki programı…
Konya Kitap Günleri’nde 23 Ekim Çarşamba programı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Konya Kitap Günleri’nde gerçekleştirilen söyleşiler, imza günleri ve atölye çalışmaları kitapseverlerin yoğun ilgisiyle devam ediyor. İşte Kitap Günleri’nin yarınki programı…

AŞKIM KAPIŞMAK KONYA KİTAP GÜNLERİ’NDE

1979 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Aşkım Kapışmak, henüz 12 yaşındayken konservatuar eğitimine başladı ve müzikle ilgilendi. Liseden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na kayıt yaptırdı. Türkiye’de aldığı eğitimin ardından, kendisini daha da fazla geliştirmek isteyen ünlü davranış bilimci, daha sonrasında Amerikan Üniversitesi Newport’ta Davranış Bilimleri- Psikoloji lisansını tamamladı. Kendi alanında eğitim görürken, kendisi için çok önemli olan zihinsel engelli ve kimsesiz çocuklarla gönüllü çalışmaya başladı. Bu durum üzerine Maltepe Cezaevinde çocuklara ve genç insanlara motivasyon günleri düzenledi. Üniversiteden mezun olduktan sonra, Marmara Üniversite’de Etkili İletişim Becerileri dersleri verdi. Bunu yanı sıra birçok toplantıda konuşmacı olarak yer aldı. Aşkım Kapışmak, 2011 yılında ilk televizyon programı olan, Türk Max’ ta Buyrun Paylaşalım adlı programı hazırlayıp sundu. Show TV’ de Simge Fıstıkoğlu ile Yeni Bir Gün adlı TV programın iletişim bölümünü hazırlayıp sunmaya başladı. Aşkım Kapışmak, günümüzde ünlüler ile çalışmalar yaparken, bunun yanı sıra etkili iletişim, pozitif yaşam, başarı ve hedef üzerine seminerler düzenlemektedir. Kitapları; Aşkımın Beden Dili, Beni Benimle Aldatır mısın?, Kadınlar Sağdan Erkekler Soldan, Ebeveynlik Cüzdanı, Hangi Anne Hangi Babasınız - Ebeveynlik Cüzdanı - Anne Baba Olma Rehberi, Terzi, Yaşam Kitabı, Küçük Mutluluklar Kitabı, Carpe Diem - An'ı Yaşa, Esir Olma, Kalbin Anahtarı - Kelimelerle İyileş, Kalbin Anahtarı-Ruhuna Dokun.

askim-kapismak.png

HASAN ALİ TOPTAŞ KONYALILARLA BULUŞACAK

Şair ve yazar Hasan Ali Toptaş, 15 Ekim 1958 Çal Denizli doğumlu. Balkan İlkokulu ve Balkan Ortaokulu ile Çal Lisesini bitirdi. Uşak Meslek Yüksekokulundaki öğrenimini yarım bıraktı. Çivril ve Sincan vergi dairelerinde çalıştı. 1996’dan itibaren Sincan Hazine Avukatlığında memur olarak görev yapıp emekliye ayrıldı. Çalışmalarını Ankara’da sürdürdü. Edebiyatçılar Derneği üyesidir. İlk öyküsü “Bayram Şekeri”, 1983 yılında Denizli gazetesinde yer aldı. Diğer ürünlerini sonraki yıllarda Dönem, İmece, Temmuz, Varlık, Dönemeç, Eylül, İnsancıl, Yazıt, Yarın, Karşı Edebiyat, Kum, Lacivert, Milliyet Sanat ve Cumhuriyet Kitap vb. dergilerde yayımladı. Hasan Ali Toptaş hakkında, zamanların iç içe geçtiği, düşle gerçeğin birbirine karıştığı, bilincin farkına bile varılamamış parçalanmışlığının resmedildiği çok katmanlı -ama hikâyesiz- metinleri ve büyülü diliyle, döneminin yazarları içinde en özgün ve önemli yazarlarından biri olduğunu değerlendirmesi yapıldı. Ödülleri: Toptaş, 1992 yılında Sonsuzluğa Nokta adlı eseriyle Kültür Bakanlığı Roman Ödülünde mansiyon ve Ölü Zaman Gezginleri adlı kitabıyla Çankaya Belediyesi - Damar Dergisi Öykü Birincilik Ödülünü, 1994 yılında Gölgesizler ile Yunus Nadi Roman Ödülünü kazandı. 1999’da Bin Hüzünlü Haz ile Cevdet Kudret Edebiyat Ödülünü,  Uykuların Doğusu ile 2006 Orhan Kemal Roman Armağanını aldı. Eserleri; Bir Gülüşün Kimliği, Yoklar Fısıltısı, Ölü Zaman Gezginleri, Absürd Öyküler, Sonsuzluğa Nokta, Gölgesizler, Kayıp Hayaller Kitabı, Bin Hüzünlü Haz, Uykuların Doğusu, Yalnızlıklar, Ben Bir Gürgen Dalıyım.

hasan-ali-toptas.png

OĞUZ SAYGIN SIRADIŞI DÜŞÜNME BECERİLERİNİ ANLATACAK

Oğuz Saygın, 1952 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden mezundur. Uzun yıllar eğitim sektöründe bulunan Oğuz Saygın, 1996 yılından itibaren kişisel gelişim alanında kendini yetiştirerek profesyonel olarak eğitim seminerleri vermeye başladı. Oğuz Saygın, 2003 yılında "Dünyanın İlk Master Traineri" olarak ün salan Dr. Wyatt Woodsmall'dan eğitim aldı. Ve bu eğitimin sonunda Oğuz Saygın, NLP trainer oldu.2004 yılında Hayat Yayınları tarafından yayınlanan ilk kitabı ise "Negatif Limanlardan Pozitif Sulara" adlı kitabı oldu. Oğuz Saygın'a ait sayabileceğimiz başlıca kitapları ise şunlardır, "Kişisel Değişim Stratejileri, Başarı Rehberi, Bilge Simitçi, Hayatın İçinde Kişisel Gelişim ve Beyin Gücünü Geliştirme" adlı kitaplarıdır. Oğuz Saygın, tarafından kaleme alınan son kitap "Arkadaş Tanıma Oyunu - Akıl ve Zeka Oyunları 3" Genç Hayat tarafından okuyucuların beğenisine sunuldu.

oguz-saygin.png

1-019.JPG2-028.JPG3-028.JPG

Hazırlayanlar: Gülşen Yılmaz-Seyfullah Koyuncu