Konya Kitap Günleri’nde 25 Ekim Cuma programı

Konya Kitap Günleri 27 Ekim akşamına kadar çok sayıda söyleşi, imza günü ve atölye çalışmaları ile devam edecek. İşte Kitap Günleri’nin yarınki programı…
Konya Kitap Günleri’nde 25 Ekim Cuma programı

Konya Kitap Günleri 27 Ekim akşamına kadar çok sayıda söyleşi, imza günü ve atölye çalışmaları ile devam edecek. İşte Kitap Günleri’nin yarınki programı…

İHSAN SÜREYYA SIRMA KONYA KİTAP GÜNLERİ’NDE

İlâhiyatçı, tarihçi, gezi yazarı İhsan Süreyya Sırma 10 Temmuz 1944, Pervari Siirt doğumludur. İlkokulu Pervari’de bitirdi. Siirt Lisesi ve Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi mezunu. Üniversite öğrenimi sırasında, bir süre Batman’da, Türk Petrolleri’nde işçi, bir süre de Diyanet İşleri Başkanlığında memur olarak çalıştı. Fakülteyi bitirdikten sonra Siirt Lisesi’ne öğretmen olarak atandı. 1967’de kazandığı bursla Fransa’ya giderek İslâm tarihi alanında doktora yaptı. Doktora çalışmaları sırasında, Arapça öğrenmek için bulunduğu Tunus’ta Zeytuna Üniversitesi’nde sosyolog Fadıl b. Aşur’un derslerine de katıldı. 1973-74 öğrenim yılında Erzurum Yüksek İslâm Enstitüsü’nde İslâm tarihi öğretmenliği yaptı. 1974’te Atatürk Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi’nde İslam tarihi doktoru olarak görev aldı. Doçentliğe ve profesörlüğe yükseldi. 1993 yılında Sakarya Üniversitesine geçti ve 1995 yılında emekli olana kadar bu üniversitenin İlâhiyat Fakültesi’nde İslâm tarihi öğretim üyeliği yaptı. 1995-97 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan danışmanlığı görevinde bulundu. Çalışmalarını bir süre Viyana İslam Üniversitesi’nde, sonra yurda dönerek İstanbul’da sürdürdü. Makaleleri, 1979 yılından başlayarak Yeni Devir, Millî Gazete, Bilgi ve Hikmet, Zaman, Yeni Şafak, İslâm, İslâm Mecmuası, Yeni Dünya, İlim ve Sanat, Kadın ve Aile, İstanbul Edebiyat Fakültesi Tarih Enstitüsü, Tarih ve Toplum, Diyanet gibi gazete ve dergilerde yer aldı. Kanal 7 televizyonunda dört yıl Seyahatnâme adıyla tarih programları yaptı. İslâm tarihi araştırmalarının yanı sıra, yurtiçi ve yurtdışında verdiği konferanslarla tanınan Sırma, ulusal ve uluslararası birçok konferansa katılarak bildiriler sundu. Muhammed Hamidullah’tan Makaleler adlı çevirisi ile 1986 Türkiye Yazarlar Birliği Çeviri Ödülünü kazandı.

ihsan-sureyya-sirma.png

METE YARAR KONYA’DA HAREKATI DEĞERLENDİRECEK

Mete Yarar 10 Nisan 1967 tarihinde Samsun'da doğdu.  Mete Yarar 1988 yılında Kara Harp Okulundan piyade teğmen olarak mezun olduktan sonra 16 yıl boyunca Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptı. 10 yılı aşkın bir süre Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hizmet verdi, sınır ötesi operasyonlarda yer aldı. Son görev yeri olan Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan binbaşı rütbesi ile 2004 yılında emekliliğine 1,5 yıl kala kendi isteğiyle ayrıldı. Askerlikten ayrıldıktan sonra kurduğu ilk şirkette Irak ile dış ticaret yapmaya başladı. Daha sonra kurduğu şirketinde ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerinde risk analizi hizmeti verdi. Bölgenin güvenliği, siyasi çalkantılar, savaş riski, iç karışıklarla ilgili analizler yaptı. 2004'ten beri özellikle Irak'ta şirket kuran ve o bölgede yatırım yapan hem uluslararası hem de ulusal birçok şirkete danışmanlık hizmeti verdi. Basın yayın organlarında güvenlik uzmanı kimliğiyle köşe yazarlığı ve program konukluğu yapıan  Yarar, ayrıca özel sektörde lojistik, işletme ve basın-iletişim alanlarında da danışmanlık yapmaktadır. 2015 tarihli 60 Yıllık İttifakta Son Gün adlı bir romanıa ve Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz adlı bir inceleme kitabına sahip  Yarar'ın bir oğlu var.

mete-yarar.png

NEDİM ŞENER KONYALILARLA SÖYLEŞECEK

Nedim Şener, 1966 yılında Almanya'da dünyaya geldi. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamalayan Şener, tezinde "Uluslararası Ticaret ve Türkiye'nin Dünya Ekonomisine Eklemlenmesi" konusunu ele aldı. Gazeteciliğe 1992 yılında Dünya gazetesinde başlayan Şener, 1994 yılında Milliyet gazetesinde çalışmaya başladı. 2011 yılında ise buradaki işine son verildi. 2010-2011 yılları arasında Posta gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başlayan Nedim Şener, 3 Mart 2011 tarihinde Oda TV'ye yönelik Ergenekon soruşturması kapsamında gazeteci Ahmet Şık ile birlikte gözaltına alındı. Tutuklanmasının ardından Silivri Cezaevi'ne konulan Şener, Ergenekon terör örgütüne yardım etmek gerekçesiyle yargılandı. 7 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Nedim Şener, 12 Mart 2012'de tahliye edildi. Nedim Şener, Posta gazetesinde köşe yazarlığına devam etmektedir. Kitapları; Helal Tekme: Korkma, Alışma, Unutma!, Baba Seni Neden Oraya Koydular?, Kırmızı Cuma, İşte Hayatım, Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları, Türkiye'de Farklı Olmak, Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat, Hayırsever Terrorist, Fırsatlar Ülkesinde Bir Kemal Abi, Kod Adı: Atilla, Naylon Holding, Tepeden Tırnağa Yolsuzluk.

nedim-sener.png

KONYA SERDAR TUNCER’İ DİNLEYECEK

Serdar Tuncer, 16 Ağustos 1978 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. 16 yaşındayken “Beş Çayı” ile başlayan radyoculuk kariyeri uzun yıllar devam eden Tuncer, lisede radyo programlarına, üniversitede televizyon programlarına başladı. İlk televizyon programını 1996 senesinde yapan Tuncer, sonraları Kanal A’da “Üç Nokta” programını yaptı. Kariyerine “Gecede 1 Gün” ve “Yıldızdan Mahyalar” programları ile devam etti. 1997 senesinde “Sen İstanbul Kokardın” isimli şiir kitabını yayınladı. 1998 senesinde evlendi ve şiire bir müddet ara verdi. 2003 senesinde “Aynalar”, 2005 senesinde ise “Satır Arası Hikayeler” isimli kitapları yayınlandı. TRT 1’de 4 sene üst üste Topkapı Sarayı’ndan “İftar Sevinci” isimli iftar programını sundu. 2013 senesinde Ramazan ayında Kanal D’de “Sahurdan Kalplere” isimli programı sundu. Sonraları CNN Türk’te her hafta Pazar günü “Başka Şeyler” programını sunmaya başladı. Daha birçok televizyon programı ve radyo yayını yapan Serdar Tuncer, konferansları, şiir dinletileri ile kendine özgü programlar hazırlamaya devam ediyor. Kitapları; Sen İstanbul Kokardın, Aynalar, Satır Arası Hikayeler, Delilim Yok Kalbimden Başka.

serdar-tuncer.png

1-021.JPG2-030.JPG3-030.JPG

Hazırlayanlar: Gülşen Yılmaz-Seyfullah Koyuncu