Konya Kitap Günleri’nde 26 Ekim Cumartesi programı

Konya Kitap Günleri 27 Ekim akşamına kadar çok sayıda söyleşi, imza günü ve atölye çalışmaları ile devam edecek. İşte Kitap Günleri’nin yarınki programı…
Konya Kitap Günleri’nde 26 Ekim Cumartesi programı

Konya Kitap Günleri 27 Ekim akşamına kadar çok sayıda söyleşi, imza günü ve atölye çalışmaları ile devam edecek. İşte Kitap Günleri’nin yarınki programı…

ERHAN AFYONCU KONYALILARLA BULUŞUYOR

Erhan Afyoncu, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü Tarih Öğretmenliği Anabilim Dalından 1988 senesinde mezun oldu. Bir sene sonra Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümünde araştırma görevlisi olarak 1989 senesinde işe başladı. Yüksek lisansını Necati Efendi Tarih­i Kırım (Rusya Sefaratnamesi) tezi ile yaptı. Erhan Afyoncu, 1997 senesinde Osmanlı Devlet Teşkilatında Defterhâne­i Âmire (XVIXVIII. Yüzyıllar) tezi ile doktorasını yaptı, 2000 senesinde yardımcı doçent, 2008 senesinde doçent oldu. 2001 senesinde Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümüne geçti. 2014 senesinde ise profesör oldu. 2007 senesinde 24 televizyonunda Geçmiş Zaman Olur Ki isimli haftalık bir tarih programında Vildan Oğuz ile birlikte sunuculuk yaptı. Sonrasında 2009-­2015 seneleri arasında Habertürk televizyonunda Murat Bardakçı ve Pelin Batu ile birlikte “Tarihin Arka Odası” isimli bir tarih programı yaptı. Habertürk Gazetesi'nin pazar eki olarak 2010 – 2012 seneleri arasında çıkan ve derginin akademik koordinasyonu görevini üstlendiği “Murat Bardakçı ile Habertürk Tarih” isimli dergide yazılar yazdı. 2011 senesinde Show TV'de yayınlanan; ilk sezonunda senaristliğini Meral Okay'ın yaptığı ve yönetmenliğini Taylan Biraderler'lerin yaptığı Muhteşem Yüzyıl isimli dizinin tarih danışmanlığını yaptı. Erhan Afyoncu, 11 Nisan 2012'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi. Afyoncu, 2008-2014 seneleri arasında Bugün gazetesinde Çarşamba ve Pazar günleri köşe yazıları yazdı. Halen ­ Sabah gazetesinde yazılarına devam etmektedir. 2010 senesinde Marmara Üniversitesi ­Fen­ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü başkan yardımcısı oldu. 2016 senesi itibariyle Marmara Üniverstesi Fen Edebiyat Fakültesi dekanı oldu.

erhan-afyoncu.png

HATİCE KÜBRA TONGAR KONYA’DA ANNELİĞİ ANLATACAK

Hatice Kübra Tongar, başörtüsü problemi nedeniyle okulu bırakıp, imam hatip eğitimini açık öğretim lisesinde tamamladı. Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü Onur Derecesi ile bitirdi. Lisans süresince dalının uzmanı eğitimcilerden çocuk gelişimi ve eğitimi dersleri aldı. Bezm-i Âlem Vakıf Üniversitesi Aile Danışmanlığı Bölümü'nde eğitim gördü. Deneyimsel Oyun Terapisi, Theraplay Oyun Terapisi, Projektif Çocuk Testleri, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi gibi pek çok terapistlik eğitimi aldı. Tongar, Arel Üniversitesi Psikoloji Yüksek Lisans eğitimini sürdürmektedir. Yazı yazmak, ilkokul yıllarında başlayan kompozisyonlarla birlikte hep hayatında oldu. Makaleleri çeşitli dergilerde yayınlandı. Milat Gazetesinde haftalık köşe yazarlığı yaptı. Çocuğa dair birçok projenin metin yazarlığını yürüttü. Türkiye’nin ilk interaktif çocuk CD projelerinden olan Muallim Çocuk’un metinlerini yazdı. Ulusal radyo ve televizyon kanallarında pek çok çocuk eğitimi programı hazırlayıp sundu. Diğer yayınevlerinden 2009 yılında Minik Bebeğime Afiyetle isimli kitabı, 2011 yılında 10 kitaptan oluşan Masal İstediğin Gibi Bitsin seti, 2013 yılında 0-1 yaş bebek bakımını anlatan Anneciğim Beni Tanıyor musun? isimli kitabı, 2014 yılında 1-5 yaş çocuğunun gelişimini kaleme aldığı Anneciğim Ben Büyüyorum isimli eseri yayımlandı. Kısa sürede milyonlarca kişiye ulaşan ‘Bağırmayan Anneler’ sosyal medya hesabında annelere ulaşan yazar, Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği Bağırmayan Anneler seminerleriyle de ailelerle buluşmaya devam ediyor.

hatice-kubra-tongar.png

1-023.JPG2-032.JPG3-031.JPG

Hazırlayanlar: Gülşen Yılmaz-Seyfullah Koyuncu