Konya Kitap Günleri'nde 400 bininci ziyaretçi çiçeğine kavuştu

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Konya Kitap Günleri kitapseverlerden ve Konyalılardan büyük ilgi gördü. Her gün on binlerce kitapseverin uğrak noktası haline gelen Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki Konya Kitap Günleri, 400 bininci ziyaretçisini ağırladı.
Konya Kitap Günleri'nde 400 bininci ziyaretçi çiçeğine kavuştu

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Konya Kitap Günleri kitapseverlerden ve Konyalılardan büyük ilgi gördü. Her gün on binlerce kitapseverin uğrak noktası haline gelen Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki Konya Kitap Günleri, 400 bininci ziyaretçisini ağırladı.

konya-kitap-gunleri-haber1.png

1 MİLYONDAN FAZLA KİTAP YER ALDI

1 milyondan fazla kitabın okuyucuyla buluştuğu Kitap Günlerinde her gün gerçekleştirilen söyleşiler, konferanslar, imza günleri ve atölye çalışmaları vatandaşlardan tam not aldı. 250 yayınevi ve 450 yazarın katılımıyla gerçekleşen Konya Kitap Günleri’nde, birbirinden önemli isimler söyleşi ve konferanslarda vatandaşlarla buluştu.

konya-kitap-gunleri-2-002.png

SÖYLEŞİLER BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ

Konya Kitap Günleri’nde düzenlenen söyleşiler, Konyalılar tarafından ilgiyle takip edildi. Selçuklu Kongre Merkezi’nde bulunan konferans salonlarında yapılan etkinliklerin ardından, yazarlar okuyucularıyla buluşarak kitaplarını imzaladılar.

konya-kitap-gunleri-3-002.png

400 BİNİNCİ ZİYARETÇİYE DE ÇİÇEK VERİLDİ

Konya Kitap Günleri’ne katılan 200 bininci ziyaretçi olan Samet Arslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Koyuncu tarafından çiçekle karşılanmış ve Koyuncu, Arslan’a çeşitli kitaplar da hediye etmişti. Konya Kitap Günleri’nin 400 bininci ziyaretçisi ise kitap dostu Ayşe Albayrak isimli vatandaş oldu. Albayrak da hediyesini Yazar Selahattin Yusuf’tan aldı.

konya-kitap-gunleri-10-001.png

ÜNLÜ YAZARLAR OKURLARIYLA BULUŞTU

Kitapseverler, Konya Kitap Günleri’nde hayranı oldukları yazarlarla buluşmanın heyecanını yaşadı. 250 yayınevi ve 450 yazarın katılımıyla gerçekleşen imza etkinliklerine özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Okulların düzenlediği etkinliklerle de, binlerce öğrenci Konya Kitap Günleri’nde kitaplarla haşır neşir oldu.

konya-kitap-gunleri-4-002.png

BİRBİRİNDEN GÜZEL ATÖLYE ÇALIŞMALARI SERGİLENDİ

Konya Kitap Günleri bu sene farklı etkinliklere de sahne oldu. Konya Kitap Günleri bu yıl farklı etkinliklere de sahne oluyor. Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi olan Konya Bilim Merkezi de Konya Kitap Günleri’nde kurulan stantlarda ziyaretçileriyle buluştu. Öğrenciler, yapılan deneyler ve etkinliklerle eğlenceli vakit geçirdi. Yapılan atölye çalışmalarında; Hayal Atölyesi , Sedefkar Sanatı, Çini, Keçe, Kağıt Yapım Atölyesi, İmza Robotu, Kitap Kapağındakı Mozaik. Makey Makey gibi birbirinden farklı onlarca atölye çalışması ilgiyle takip edildi.

konya-kitap-gunleri-5.png

TÜRKİYE’DE KİTAP KUYRUĞU OLUŞAN TEK ŞEHİR KONYA

Konya Kitap Günleri’nde ortaya çıkan görüntüler de sosyal medyada ilgi çekti. Konyalı kitapseverlerin, sevdikleri yazarlarla buluşmak amacıyla uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Konya Kitap Günleri’nin son günlerinde, kitap imzalatma sırasının, Selçuklu Kongre Merkezi’nden dışarıya kadar taştığı görüldü.

konya-kitap-gunleri-8-002.png

konya-kitap-gunleri-6-002.png

konya-kitap-gunleri-7-002.png

konya-kitap-gunleri-9-002.png

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ