Konya Kitap Günleri’nde yarın

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Konya Kitap Günleri Fuarı okurlara kapılarını açtı. Konya Kitap Günleri’nde düzenlenen söyleşiler, ilk gününde Konyalılar tarafından ilgiyle takip ediliyor. İşte Kitap Günleri’nin yarın ki programı…
Konya Kitap Günleri’nde yarın

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Konya Kitap Günleri Fuarı okurlara kapılarını açtı. Konya Kitap Günleri’nde düzenlenen söyleşiler, ilk gününde Konyalılar tarafından ilgiyle takip ediliyor. İşte Kitap Günleri’nin yarın ki programı…

NECDET SUBAŞI KONYALILARLA BULUŞUYOR 

Necdet Subaşı, 1961 yılında Artvin’in Şavşat ilçesinde doğdu. 1986 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Balıkesir ve Konya’da kısa bir süre öğretmenlik yaptı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde ‘Türk Aydınının Din Anlayışı’ başlıklı doktora tezini savundu. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü (1991-2002) ve Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2010'da Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'ne geçti. 2011’de Diyanet İşleri Başkanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığına atandı. 2016'da Başbakanlık Başdanışmanlığına atandı. Eylül 2018’de MEB Bakan Müşaviri olarak atandı ve halen bu görevini sürdürmektedir. Çalıştığı kuruluşlar; Milli Eğitim Bakanlığı (1986–1991), Yüzüncü Yıl Üniversitesi (1991–2002), Muğla Üniversitesi (2002- 2010), Gazi Üniversitesi (2010-2011), Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı (2011-2016). Çalışma alanları;  Çağdaş Türk Düşüncesi, Türk Modernleşmesi ve Din Alevi Modernleşmesi, Diyanet Yurt Dışında Türk Göçmenler, Avrupa İslâmı Gündelik Hayat, Kültürel Farklar.

necdet-subasi.jpg

VEHBİ VAKKASOĞLU KONYALI OKURLARIYLA SÖYLEŞECEK

Eğitimci, yazar Vehbi Vakkasoğlu, 1947, Kahramanmaraş doğumlu. Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi, İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü mezunu. Adıyaman İmam Hatip Lisesi, İstanbul’da Alibeyköy Lisesi, Haznedar Ortaokulu ve Bahçelievler Lisesinde öğretmenlik yaptı. Öğretmenlik mesleğine Milli Eğitim’in değişik  kademelerinde 35 yıl  emek verdi.  1977-78’de İstanbul Millî Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. 1987 yılında k çocuklarının eğitimine katkıda bulunması için öğretmen olarak Berlin’e gönderildi. 6 yıl Almanya’da çalıştı. 1965 yılına kadar Adım, Gonca gibi mahallî gazete ve dergilerde yazıları çıkan Vakkasoğlu, daha sonra tarih alanında araştırmalara yönelerek bu türdeki yazıları ile denemelerini Sabah, Bugün, Yeni Asya gazeteleri ve Zafer dergisinde; 1985 yılından itibaren Sur, İstanbul Medeniyeti, Köprü, Tercüman dergi ve gazetelerinde aralıklı olarak yayımladı. İlk kitabı olan “Mehmet Akif” 1968 yılında yayımlandı. O günden bugüne 45 esere imza attı. Bunlar tarih, edebiyat, din ve psikoloji konularındadır. Eğitimciliği ve eserleriyle yepyeni bir gençlik yetişmesinde hizmeti büyük oldu. İlk gençlik yıllarından itibaren, toplumu eğitici binlerce konferans ve seminerler gerçekleştirdi.  Eserleri; Önce Alkışladılar Sonra Öldürdüler, Bu Vatanı Terkedenler, İslâm Şairi Mehmet Akif, Bozgun, Bediüzzaman Said Nursi’de Siyasî Tespitler, Anna Masala Gerçeği , Moskof Mücadelemiz, Bilinmeyen Kadın, Gönül Çağlayanı Yunus Emre, Tarih Aynasında Ziya Gökâlp, Edebiyatımızda İman Hasreti, Üç Kıtadan Anadolu’ya, Öğretmenin Not Defteri, Nasıl Anlamalı Çocuklarımıza Nasıl Anlatmalı, Aşk Çağlayanı Mevlâna, Dünyada İslam'a Koşanlar, Kalpten Kalbe Terapi Mektupları, Başkasının Günahına Ağlayan Adam, Ailede Sevgi İletişimi; Eş Sevgisine Dair Her Şey, Çanakkale´de Şahlananlar; Destan Yazan Yiğitler ve Analar, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Son Bozgun.

vehbi-vakkasoglu-001.jpg

DURSUN ALİ ERZİNCANLI İLE ŞİİRE YOLCULUK

1969 senesinde, Osman ve Meliha Erzincanlı çiftinin oğulları olarak, Erzurum'da dünyaya gelen Dursun Ali Erzincanlı'nın eğitim hayatı Abdurraman Şerif Beygu İlköğretim Okulu'nda başladı. Erzurum Müftülüğü ve Gürcükapı Camii'nde, 3 yıl boyunca Kur'an-ı Kerim ve din dersleri alan Dursun Ali Erzincanlı, lise eğitimini Erzurum İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat bölümünü kazandı. Bundan dolayı ailesi ile İstanbul'a göç ettiler. 93 yılına kadar yaklaşık 1 yıl bir film şirketinde Mesut Uçatan bey'le beraber çalıştılar. 93 yılının temmuz ayında Moral FM'de programcılığa başladılar. Yaklaşık 10 yıl boyunca Moral FM'de görev yaptılar. Yaklaşık 3 yıldır Radyo Onbeş'te görev yapıyor.Haftalık sunduğu program her hafta pazar günleri 00:45'te başlıyor. Program'ın ismi Aşk-ı Şeyda. Son 5 yıldır peygamber efendimizin hayatını, ona atf edilen şiirlerini ve onun mübarek ve şerefli hayatını şiirsel bir üslup'la anmaya gayret gösteriyor. Hemen hemen her yıl bir albüm çıkarıyor. Genellikle albümleri ramazan ayında çıkarmaya özen gösteriyor. 2000 yılında Yazdığı ilk Naat-ı Şerif'i olan "Faran Dağları'nda Açan Savgili", şiir albümüne dönüştü ve En Sevgili'ye adıyla başlayacak bir serinin ilk albümü oldu. Muhammed'in hayatını konu alan bu şiir albümlerinin sekizincisi olan "Adın geçer" isimli albüm 2009 yılında çıktı. Yönetmenliğini Nazif Tunç'un yaptığı Veysel Karani ve Rabia filmlerinde başrolde oynadı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

dursun-ali-erzincanli.jpg

Hazırlayan: Gülşen Yılmaz