Konya Kitap Günleri’nde yarın

Konya Kitap Günleri, bu yıl Selçuklu Kongre Merkezi’nde kitapseverleri kitapla buluşturuyor. Söyleşiler Konyalılar tarafından ilgiyle takip edilirken birbirinden önemli isimler de okuyucularıyla buluşuyor. İşte Kitap Günleri’nin yarın ki programı…
Konya Kitap Günleri’nde yarın

Konya Kitap Günleri, bu yıl Selçuklu Kongre Merkezi’nde kitapseverleri kitapla buluşturuyor. Söyleşiler Konyalılar tarafından ilgiyle takip edilirken birbirinden önemli isimler de okuyucularıyla buluşuyor. İşte Kitap Günleri’nin yarın ki programı…

MEVLANA İDRİS’TEN KONYA’DA ÇOCUK KİTAP BULUŞMASI

Mevlana İdris Zengin, 1966 yılında Kahramanmaraş, Andırın'da doğdu. 1989 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İkindiyazıları, Diriliş, Dergâh, Albatros, Geniş Zamanlar ve Gerçek Hayat gibi birçok dergi ve gazetede, şiir, hikâye ve denemeleri yayımlandı. Ayrıca, çocuk edebiyatı dalında birçok kitap kaleme aldı. Aldığı ödüller; Kuş Renkli Çocukluğum isimli şiir kitabı ile 1987'de Gökyüzü Yayınları Çocuk Edebiyatı Ödülü, "Korku Dükkânı" isimli kitabı ile 1998 yılında Türkiye Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatı Ödülü, 2008'de Kosova/Prizren'de yayınlanan Türkçem dergisinin Türkçeye katkı yapanlarla ilgili uluslararası ödülüdür. 2011'de Birikim Eğitim Kurumu tarafından "En Başarılı Çocuk Yazarı" seçildi. Hakkında Mısır-Kahire, Almanya-Berlin ve Türkiye-İstanbul,Çanakkale,Erzurum olmak üzere beş ayrı üniversitede beş ayrı bilimsel çalışma yapıldı. Bazı masalları çizgi film olarak çekildi ve TV'de yayınlandı. Yazar hâlen İstanbul'da hayatını sürdürmekte ve yazı çalışmalarına devam etmektedir. Eserlerinden bazıları; Çınçınlı Masal Sokağı, Dondurmalı Matematik, Hayâl Dükkânı, Kirpiler Şapka Giymez, Korku Dükkânı, Vay Canına, Kuş Renkli Çocukluğum, Sinir Dükkânı, Tehlikeli bir Kipat, Ütüsüz Ayakkabılar, Sufi ile Pufi, İyilik Dükkanı, Tuhaf Adamlar (10 kitap), Acaip Hayvanlar (10 kitap), İyi Geceler Bayım" (şiir).

mevlana-idris.png

ALİŞAN KAPAKLIKAYA KONYALI SEVENLERİ İLE SÖYLEŞECEK

1963 Eskişehir doğumlu olan Alişan Kapaklıkaya, eğitimci, yazar ve konuşmacıdır. Uzun yıllar MEB’de öğretmenlik ve üniversitede öğretim görevliliği yapan yazar, yenilik ve farkındalık arayışlarına girmesi sonucu istifa edip, aile içi iletişim ve eğitim pedagojisi alanındaki çalışmalara yöneldi. Araştırmalarında derinleştikçe bizim türkülerin yabancıların sazıyla söylenemeyeceğini anladı, öğrendiklerini önce kendi hayatına uyguladı, etkili olduklarını anlayınca da deneyimlerini insanlara aktarmaya başladı. Öğrenmeyi Öğrenme, Liderlik, Beyni Etkin Kullanma, Aile İçi İletişim, Kendine Güven ve Motivasyon konularında Türkiye’de 79 il, 510 ilçe ve 6 farklı ülkede eğitim ve konferanslar verdi. Eserleri; Sevgi Bahçesinin Bahçıvanı, Bunları Kimseye Anlatamamıştım, İçindeki Uyuyan Güzeli Uyandır, Yüreğime Dokunan Eller, Sen Hiç Kendini Yaşadın Mı?, Kalbime Girmeden Beynimde İşin Ne?, Aramızda Kalsın.

alisan-kapaklikaya.png

BEKİR DEVELİ KİTAP GÜNLERİ’NDE

Bekir Develi 1975 Almanya Bielefeld doğumludur. İlkokulu Almanya’da, Ortaokul ve Lise eğitimini ise Adana’da tamamladı. Ardından Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Almanca Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Eğitimini aldığı bölüm hariç neredeyse tüm işleri yaptı. Ütücülük, kuyumculuk, tiyatro oyunculuğu, eskimo satıcılığı, radyo spikerliği ve ticaret yaptı. 5 sene TRT 1 ekranlarında yayınlanan Ramazan Sevinci isimli programı hazırlamış ve sundu. Bugüne kadar bir çok amatör tiyatro grubu ile sahne alan Bekir Develi oyunculuk eğitimi de aldı. Kendi yazıp sahnelediği 5 stand-up gösterisi bulunmaktadır. En son TRT 1 ekranlarında yayınlanan Bekir Develi ile Annemin Yemeği isimli programı sundu. Bugüne kadar 15 televizyon programı yapmış, bazı televizyon programlarının da canlı sunumunu üstlendi. 2018 yılında Allah Cümlemizi Korusun isimli kitabını okurseverler ile buluşturdu. Aslen Adana’lıdır, evli ve 2 çocuk babasıdır.

bekir-develi.png

1-017.JPG2-027.JPG3-026.JPG

Hazırlayan: Gülşen Yılmaz-Seyfullah Koyuncu