Konya Kitap Günleri’nde yarın

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Konya Kitap Günleri Fuarı okurlara kapılarını açtı. Konya Kitap Günleri’nde düzenlenen söyleşiler, Konyalılar tarafından ilgiyle takip ediliyor. İşte Kitap Günleri’nin yarınki programı…
Konya Kitap Günleri’nde yarın

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Konya Kitap Günleri Fuarı okurlara kapılarını açtı. Konya Kitap Günleri’nde düzenlenen söyleşiler, Konyalılar tarafından ilgiyle takip ediliyor. İşte Kitap Günleri’nin yarınki programı…

MUSTAFA KARATAŞ, MUTLU AİLE’Yİ ANLATACAK

Mustafa Karataş, 20 Mart 1961 tarihinde Sivas, Gürün’de doğmuştur. Yaklaşık 5 yaşında iken Karabük’e göç ettiler. İlkokulu ve ortaokulu Karabük’te okudu. Kastamonu’da başladığı İmam Hatip Lisesi’ni Sakarya’da bitirdi. 1980 yılında İstanbul’ a geldi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1984 Yılında mezun oldu. Aynı Üniversitede 1989 yılında Hadis Yüksek lisansını, 1998 yılında Doktorasını tamamladı. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesine Yardımcı Doçent olarak atanan Karataş, 2008 yılında Doçent 2013 yılında Profesör oldu. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Hadis Anabilim Dalı Başkanlığı, Rehberlik Danışmanlık Birimi Başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği gibi görevler yapmış olan Karataş, Güzel Sanatlar/Hüsn-ü Hat ve Hadis dersleri verdi ve Hadis alanında birçok yüksek lisans ve doktora tezi yönetti. Mustafa Karataş, başarılı öğrencileri burs ve seminerlerle desteklemek amacıyla kurduğu İlim Hizmet Araştırma Merkezinde (İHAM) yüzlerce öğrenci yetiştirdi. Otuzdan fazla ilmi makalesi yayınlanan ve pek çok eseri ve tebliğleri bulunan Mustafa Karataş, gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında yüzlerce konferans verdi.  İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapan Mustafa Karataş, yurt içi ve yurt dışı konferanslarına, İHAM onursal başkanlığına ve televizyon programlarına devam etmektedir. İngilizce ve Arapça bilen Mustafa Karataş, evli ve dört çocuk babasıdır. Yayınlanmış Eserleri; Hadislerde ve Uygulamada Yemek Duaları, İbadetlerde Ruh ve Şekil, Mutlu Bir Yuva İçin Dört Mektup, Hadislerin Sayısı, Hz. Peygamberin Beden Dili, Kul Peygamber, En Güzel Duâlar, e-Fetva, Soru-Cevap, Hadis Rivayet Tarihi, Şifalar Kitabı.

mustafa-karatas.png

YAVUZ BAHADIROĞLU KONYALILARLA BULUŞUYOR

Yavuz Bahadıroğlu, 1945'te Rize'de doğdu. Gazeteciliğe 1971'de İstanbul'da başladı. Yeni Asya-Yeni Nesil gazetesinde muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fıkra yazarlığı yaptı. Ayrıca gazete, dergi ve şirket yöneticiliği de yapan Bahadıroğlu, gazetecilik yaparken çocuklara yönelik eserler üretti. Yüzlerce çocuk romanı, hikaye yayınladı. Aynı dönemde Yeni Asya-Yeni Nesil gazetesinde köşe yazıları yazdı. Asıl çıkışını ilk romanı "Sunguroğlu" ile yaptı. Ardından "Buhara Yanıyor" romanı, ülkenin en çok satan romanlarından oldu. Genelde Osmanlı İmparatorluğu'nun çeşitli dönemlerini ele alan otuzu aşkın romanı vardır. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konularda binlerce konferans verdi ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan ödüller aldı. İki kitabı Kültür Bakanlığınca yayımlandı. Yavuz Bahadıroğlu şu an Yeni Akit Gazetesi'nde köşe yazarlığını devam ettirmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.  Eserleri; Biz Osmanlıyız, Muhteşem Süleyman, Yavuz Sultan Selim, Şirpençe, Çaka Bey, Şehzade Selim, Kırım Kan Ağlıyor, Bir Devrin Bittiği Yer-Çanakkale (Gallipoli), Yakın Tarihimizin Sır Perdesi, Osmanlı’nın Büyüme Sırları, Yakın Tarihin Kara Kutusu, Tarihin Mayın Tarlası, Gülü Arayan Adam, Osmanlı Demokrasisinden Türkiye Cumhuriyetine, Osmanlı’nın Yazılmamış Tarihi, Ağalar Saltanatı, Zindanda Şahlanış, Adil Olan Kazanır (Erdem Hikayeleri), Kemalist Yalanlar.

yavuz-bahadiroglu.png

KONYA HAYATİ İNANÇ’I AĞIRLAYACAK

Hayati İnanç, 1961 yılı Şubat ayında Denizli'nin Çameli ilçesinde doğmuştur. Ahşap taş karışımı kiralık bir evde dünyaya gelmiştir. Babası devlet memuru olarak çalışmıştır. Dört kardeşin en büyüğü olarak dünyaya gelmiştir. İnanç ailesi, Hayati İnanç 15 yaşında iken kendi evlerini almışlardır. 85 yaşında olan babası ve 75 yaşında olan annesi halen bu evde oturmaktadır. Büyük dedesi hacca giden Muğlalı bir ağa tarafından köle olarak Medine'den getirilen bir kişidir. İnanç, aslen Sudanlı bir kökene sahiptir. İnanç, ilkokul yıllarını Denizli Çameli ilçesinde tamamlamıştır. Okulun birincisi olarak derece ile mezun olan İnanç, o yıllarda babasının bir tanıdığı olan Mehmet Kök tarafından saz dersi almak istemiş, bu konuda başarılı olamayınca aynı yıl kuran kursuna gitmiştir. Orta ikinci sınıfta Aydın Nazilli devlet parasız yatılı okulunu kazanmıştır. Devamında Aydın Lisesine gitmiş ve 1977'de lise öğrenimini tamamlamıştır. Lise hayatında devrimci bir sosyalist olduğunu ifade etmektedir. Diyalektik materyalizm üzerine ciddi okumalar yapmıştır. İslam ile çelişki yaratan bir okuma sonrası ideolojik duruşundan sıyrılmıştır. Üniversite tahsiline 1977 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde başlamıştır. Üniversiteye kaydolduktan sonra ülkedeki anarşik eylemler nedeniyle 1 yıl boyunca okula gitmemiş ve memleketinde kalmıştır. İstanbul'a gittikten sonra da bir yıl yine okula gitmemiş ve sürekli olarak kitapçıları gezmiştir. Bu süreçte bir çok kitap okuyan İnanç, İmam-ı Gazali'nin öğretisini bulmaya çalışmıştır. İmam-ı Gazali'nin Tahafüt'l Felasife öğretisini anlamaya çalışmıştır. Bu konuda yazılı olan eseri bulmak için oldukça çaba sarf etmiş ve sonunda muradına kavuşarak bu konuda 2.000 sayfalık bir okuma yapmıştır. Eserleri; Can Veren Pervaneler 1,2,3,4, İşte Geldik Gidiyoruz.

hayati-inanc.png

1f.JPG2f.JPG3f.JPG

Hazırlayanlar: Gülşen Yılmaz-Seyfullah Koyuncu