Konya Kitap Günleri'ndeki yayınevlerinde yoğunluk tam gaz

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Kitap Günleri, 1 milyon kitap, 250 yayınevi, 450 yazar ve 500 etkinliğin yer aldığı bir kültür bayramı ile Konyalıları buluşturmaya devam ediyor.
Konya Kitap Günleri'ndeki yayınevlerinde yoğunluk tam gaz

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Kitap Günleri, 1 milyon kitap, 250 yayınevi, 450 yazar ve 500 etkinliğin yer aldığı bir kültür bayramı ile Konyalıları buluşturmaya devam ediyor.

Selçuklu Kongre Merkezinde devam eden kitap fuarının bitmesine son 2 gün kalmasına rağmen yoğunluk ilk günkü gibi canlılığını koruyor. Kitap fuarının hazırlık aşamasından beri fuarda bulunduklarını söyleyen Timaş Yayın Grubu Görevlisi Hayrullah Kocabaş, “Açılış günü bir yazar ağırladık ve sadece o yazara ait 500 kitap sattığımızı biliyorum” dedi.

“ÇOCUK KİTAPLARI DAHA ÇOK GİDİYOR”

Çocuk okurların daha fazla olduğuna dikkat çeken Hayrullah Kocabaş, “En çok kişisel gelişim ve aile konulu kitaplar gidiyor. Bir de gerçekten çocuk okurumuz daha fazla. Üniversite öğrencilerimiz ve diğer vatandaşlarımız da var, kitap çeşitlerimiz de fazla ama en fazla çocuk kitaplarımız gidiyor. Daha sonra kişisel gelişim, tarih ve normal romanlar gidiyor diye sıralayabiliriz. Cuma açılış günü olması itibarıyla Cumartesi, Pazar da tatil olduğu için aşırı yoğundu. Çok güzel yorulduk. Bugün yine çocuklar okullardan geldiler. Yine kalabalıktı hafta sonunu aratmadı. Fuar yoğun geçtiği için ne kadar kitap satıldığının düzenli takibini yapamıyoruz. Genellikle yayınevi olarak girildiği için fuarın bitmesiyle birlikte kitap satma verileri ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

yayinevleri-10.jpg

‘FUTBOLCU KİTAPLARINA İLGİ YOĞUN’

Genellikle erkek çocuklarının futbolcu kitaplarına yoğun ilgi gösterdiğini belirten Çizmeli Kedi Yayınları Yetkilisi Esma Nur Kiracı, ”Fuar açıldığından beri buradayız. Bu yedinci günümüz. Fuar hafta sonu çok fazla yoğundu. Çocuklar aileleriyle birlikte geldiler. Genellikle 4-6 yaş arası çocuk kitaplarımız var. Erkek çocuklarına yönelik fanatik yani sporcu kitaplarımız var. Bunlardan ibaret ve çok fazla talep görüyor. Erkek çocukları genellikle fanatik sporcu kitaplarına çok fazla ilgi gösteriyor. Ebeveynler de çocuklarına 4-6 yaş arası kitaplar alıyorlar. Kitap satışlarında kesin bir veri yok elimizde ama futbolcu kitaplarımız daha çok satıldı onu söyleyebilirim. Yani erkek çocuklar daha fazla kitap alıyorlar. Kız çocuklarından da futbol kitabı tercih edenler olabiliyor. Fuarın bitmesine son 2 gün kaldı herkesi Selçuklu Kongre Merkezinde kitap günlerine bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

yayinevleri-6.jpg

‘POPÜLER KİTAPLAR DAHA ÇOK TALEP GÖRÜYOR’

Popüler kitapların daha çok satıldığını dile getiren Serencam Yayınları Görevlisi Zişan Nezire Kınalı, “Ben Turizm işletme mezunuyum. Kitapları çok sevdiğim için de arkadaşlarım aracılığıyla burada görevliyim. Benim bulunduğum yerde ilkokul, ortaokul seviyesi ve yetişkin grubu kitapları olduğundan dolayı en fazla yetişkinler kitap alıyor. Küçük yaş grubunda da anne babanın dikkati üzerine beğendikleri olursa içeriğine göre kitap alıyorlar. Bizdeki kitaplar daha çok günümüz toplumundaki sıkıntıları ve unuttuğumuz, yozlaşmış aşkı konu alıyor. İlgi o yüzden güzel. Popüler zamandaki kitaplardan daha fazla talep görüyoruz. Tabi yazarlarımız bilinmiyor ama bu zamanın acı bir noktasıdır” diye vurguladı.

yayinevleri-1.jpg

‘GELECEK UMUT VAAT EDİYOR’

Bu tür kitap fuarlarının gelecek adına umut vaat ettiğinin altını çizen Zişan Kınalı, “Konya’dan ya da Konya dışında yaşayan insanlar tarafından değişik bir göz ardı var. Ya yanlış biliniyor ya da yanlış tanıtılmış. Zannediliyor ki böyle bir fuara çok az talep olacak ama arkadaşlarla konuşmuştum sadece 3 günde bile 27 bin kişi gelmiş. 1 milyon kitap var diye tanıtım yapıldı. Bence çok güzel iyi ki de var ve daha da olmalı. Yani devamı gelmeli. Ben bir görevli ve kitapsever olarak çok memnum. Çünkü gelecek umut vaat ediyor. Bence herkes kitap okusun. Evet popüler kitaplar da bilinen yazarlar da okunsun ama bilinmeyen böyle bir yerlerde çabası olan insanların kitapları göz ardı edilmesin” diyerek sözlerini tamamladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ