Konya kongreler şehri olma yolunda
Dünya genelinde 3 bin 7 yüz oteli bulununan Accor Group bünyesindeki Novotel ve İbisotel'in Konya Kurumsal Müşteri İlişkileri Müdürü Haydar Çekkılıç, Konya'nın tarım şehrinin yanında artık bir kongre ve turizm kenti olduğunu söyledi.
Konya’nın en çok oda ve yatak kapasitesine sahip oteli olduklarını söyleyen Kurumsal Müşteri İlişkileri Müdürü Haydar Çekkılıç, ‘’İki otelimizin toplam mevcudu 309 oda 618 yatak. Vuslat törenlerinin olduğu 17 Aralık günü tamamen doluyuz. Önümüzdeki sene Mevlana haftası içine iki cumartesi denk geliyor. Bu önümüzdeki sene oteller çok daha dolu olacak. Konya yalnızca Şeb-i Aruz ile değil, tarım fuarının, askeri tatbikatların, kongrelerin, spor organizasyonlarının milli maçların verildiği bir şehir haline geldi. Oteller bu dönemlerin hepsinde ihtiyaç. Şu anda Konya’da turizm inanılmaz derecede iyi yerlerde. Yeni markalar, uluslararası markalar şehrimizin de çıtasını yükseltiyor. İnsanlar bu şehirde uluslararası markaların olmasından inanılmaz memnuniyet duyuyorlar. Konya tarım şehrinden sonra çok önemli bir Kongre merkezi de olacak. Biz 2016 yılında şu ana kadar 4 tane uluslararası kongreyi programımıza aldık.’’ dedi.
ÜLKE İÇİNDEN YOĞUN TALEP VAR
Bu sene iç pazardaki yerli turistlerin Konya’ya inanılmaz taleplerinin olduğunu söyleyen Novotel ve İbisotel Kurumsal Müşteri İlişkileri Müdürü Haydar Çekkılıç ‘’Önceden İran ağırlıklı ülke dışından çok sayıda misafirleri ağırladığımızı öngörürsek, bu sene iç pazardaki misafirlerin buraya geliyor olması bizim için ayrı bir güzellik oldu. Bir taraftaki kaybı kendi insanımız kapatmış oldu. Açıkça söylemek gerekirse kendi ülkemizin böyle bir değerinin kendi ülkemiz insanınca doluyor olması çok güzel. Hz. Pir’in çok güzel bir sözü var. Yere ne kadar yem atarsan o kadar kuş gelir. Bundan 10 yıl önce törenler 100-150 kişilik spor salonlarında basketbol potalarının altında yapılıyordu. Şimdi ise Konya Büyükşehir Belediyemiz 2 bin 6 yüz otuz iki kişilik mükemmel bir sema ayini salonu yaptı. Bu ister istemez katılımcı sayısını artırdı dolayısıyla da yatak kapasitesi ihtiyacını doğurdu. Biz şu anda 309 oda ile giriyoruz. Konya’ya gelen yeni yatırımlar var. İki büyük marka da geliyor. Bu markalar da Konya’ya ihtiyaç olarak gelecek. ‘’ şeklinde konuştu.
KONYA’YA YENİ MARKALAR GELMELİ
Konya’ya yeni uluslararası markaların gelmesinin şehrin imajı için çok önemli olduğunu aktaran Çekkılıç ‘’Tahran’a giren ilk Avrupa markası Accor Grup, Novotel ve İbisotel. Bu otellerin buralara açılıyor olması ayrıca Konya’da da bulunması, İranlı misafirlerin bizim ülkemizde de bu oteller var diyerek gönül rahatlığıyla şehrimize gelebiliyorlar. O yüzden Konya’ya markalar gelmeli. Şehir markamız ve imajımız milli maçlarla iyi bir ivme yakaladı. Mevlana törenlerine gelenleri iyi bir şekilde ağırlayabilirsek o insanlar bir domino taşı etkisi oluşturuyor.’’ diye konuştu.
KONYA’YA ÖZEL KONSEPT
İki otelimizle de her misafir tipine hitap ettiklerini de sözlerine ekleyen Çekkılıç ‘’Yüksek standartlarda konaklama isteyen müşterilerimiz için Novotelimiz, daha uygun fiyatlarla kalmak isteyen müşterilerimizi de İbis otelimizde ağırlıyoruz. 3 yıldızlı otelimizde de 4 yıldızlı otelimimizde de tek yönetimimiz var. İki otelde de aynı personelle hizmet veriyoruz. Misafirlerimize bütçelerini ayırt etmeden aynı hizmeti veriyoruz. Konya için özel olarak İbis otelimiz alkolüz. Alkol almaktan ziyade alkollü ortamda bulunmak istemeyen müşterilerimiz olabiliyor. Bizde bunu saygı ile karşılayarak, Konya’mızın da hassasiyetlerini bildiğimiz için böyle bir uygulama içerisine girdik. Bu sadece Konya ve Tahran’da var. Tahran’da zaten alkol yasak. Bu nedenle de Konya’nın özel bir durumu var.’’ ifadelerini kullandı.
VİP TAKSİ
Türkiye’nin ilk VİP taksi hizmeti Konya’da. Bu şehrin imajı açısından da çok önemli. Misafirlerimiz bu taksilerin ücretlerinin yüksek olabileceğini düşünebiliyorlar ancak diğer taksilerde taksimetre ne yazıyorsa bu taksilerde de ücret aynı.
ÇEVRECİ OTEL
Otelimiz bizim dünya üzerinde verilen leed sertifikasına sahip. Bu sertifika yeşil ve akıllı binalara veriliyor. İnşaat aşamasında binadan çıkan hiçbir molozu, hiçbir harfiyatı boşa harcamadık onları tekrar bina içinde kullandık. Yağmur suyundan cihazlarımızla toplayıp, arıtıyor, yine banyo suyu olarak kullanıyoruz.
İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ
Bakmadan Geçme